Moje kariéra a názory rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
21.12.15 14:41
@hehehe píše:
@Nimie
Já ale nikde nepíši, že je lepší mít jen SŠ, jen píši, že nutností VŠ rozhodně pro spokojený a pracovně úspěšný život není. Jen nechápu, proč to tady někteří nedokáží přijmout?
No a tajit VŠ, no já ti nevím, trochu padlé na hlavu. :mrgreen:

no presne :potlesk:, ale prijde mi, ze tady se to proste nechape, pritom strucne a jasne napsany. :palec:

• Citovat
  • Upravit
41534
21.12.15 14:42
@Nimie píše:
Mě to moc vtipné nepříjde ;)

V právní sféře to tak například je..za situace, kdy nemám doporučení, půjdu se poradit k Mgr. nebo JUDr.? Či dokonce k docentovi, co bokem učí právo na fakultě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.12.15 14:42
@hehehe píše:
@Nimie
Já ale nikde nepíši, že je lepší mít jen SŠ, jen píši, že nutností VŠ rozhodně pro spokojený a pracovně úspěšný život není. Jen nechápu, proč to tady někteří nedokáží přijmout?
No a tajit VŠ, no já ti nevím, trochu padlé na hlavu. :mrgreen:

Tak pokud jsi tak padlá na hlavu, že stojíš o zaměstnavatele, který ti od začátku dá najevo, že ti nepovolí růst a bude po tobě náležitě šlapat, tak nějaké schování titulu už o tolik šílenější není ;)

A k tomu prvnímu - to nikdo snad ani netvrdí, nebo rozhodně ne já ;) akorát je to náročnější v mnoha ohledech - instalatérovi je to zrovna možná jedno, ale je spousta oborů, kde to jedno rozhodně není.

Navíc to bylo spíš opačně - zakladatelka předpokládala, že bez VŠ bude šťastnější a klidnější, což vypovídá akorát o tom, že si ty vysněné práce nikdy nevyzkoušela „na živo“. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.12.15 14:43
@Keyllah píše:
V právní sféře to tak například je..za situace, kdy nemám doporučení, půjdu se poradit k Mgr. nebo JUDr.? Či dokonce k docentovi, co bokem učí právo na fakultě?
:palec: a nejenom v právní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
21.12.15 14:45
@Keyllah píše:

Zrovna Mgr. vs JUDr. není zcela vhodný příklad :mrgreen:
JUDr. je malé rigo (100str. práce a její obhájení a poplatek 5k nebo 10k fakultě). Nezaručuje to žádnou odbornost, bohužel.
(já jen jdu kolem, pokračujte v debatě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.12.15 14:46
@hehehe píše:
Mě vážně ano… :mrgreen: Samozřejmě asi nepůjdu za architektem, či statikem, co na té škole nebyl, že pak na mě ta stavba spadne, ale jinak. :think: To nemá logiku.

Uvedla jsem tu mimochodem jeden krásný příklad - je v zásadě jedno o čem to ve výsledku je, svou práci mohu dělat i bez titulu, ale neznám holku z našeho oboru, která by dělala v daném odvětví a která by neocenila titul. Všechny si všimly, že je najednou ten přístup o něčem jiném ;) akorát se holt nebavíme o pracích za 10 měsičně někde v zaprděné komůrce, ale o trochu vyšších ohodnoceních s adekvátně zvýšenými nároky a požadavky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515

Duplicita :/

Příspěvek upraven 21.12.15 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037

Mozna by bylo zajimave, kdybychom uz nediskutovaly my, se svym vzdelanim spokojene (tedy vysokoskolacky myslici si, ze VS je dulezia a stredoskolacky myslici si opak), ale prenechaly misto tem nespokojenym.

Je tady nekdo, kdo 1) si udelal VS a lituje toho? 2) si neudelal VS a lituje toho?

sorry, formatovani mi zlobi

Příspěvek upraven 21.12.15 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.12.15 14:47
@anonymouss píše:
JUDr. je malé rigo (100str. práce a její obhájení a poplatek 5k nebo 10k fakultě). Nezaručuje to žádnou odbornost, bohužel.

A přesto klienti zvolí JUDra (a to pomíjím i legislativní pohled).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
@hehehe píše:
Souhlasím… Když vidím kolik mých vrstevníků co sotva prolejzali a přirozenou inteligenci opravdu neměli se teď chlubí tituly.. :roll:
Dosáhnout na vš vzdělání by mělo být mnohem těžší, pak by to dávalo smysl a o něčem vypovídalo. Moje sestra je Mgr., má soukromou, dálkově, učila se intenzivně týden 4× do roka :mrgreen: Opravdu to o ní cokoliv říkà… Tak možná, že jí nebylo líto peněz? :nevim:

Inteligence se vzděláním nemá nic společného, bo našprtat jde ledas co, ale přirozenou inteligenci ne. Také je rozdíl, jakou školu člověk vystuduje. O těch soukromých si myslím své.

• Citovat
  • Upravit
1515
@Nimie píše:
A přesto klienti zvolí JUDra (a to pomíjím i legislativní pohled).

Já vím, já moc dobře vím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.12.15 14:48
@Nimie píše:
Tak pokud jsi tak padlá na hlavu, že stojíš o zaměstnavatele, který ti od začátku dá najevo, že ti nepovolí růst a bude po tobě náležitě šlapat, tak nějaké schování titulu už o tolik šílenější není ;)

A k tomu prvnímu - to nikdo snad ani netvrdí, nebo rozhodně ne já ;) akorát je to náročnější v mnoha ohledech - instalatérovi je to zrovna možná jedno, ale je spousta oborů, kde to jedno rozhodně není.

Navíc to bylo spíš opačně - zakladatelka předpokládala, že bez VŠ bude šťastnější a klidnější, což vypovídá akorát o tom, že si ty vysněné práce nikdy nevyzkoušela „na živo“. :kytka:

Já spíš nejsem padlá na hlavu, abych měla na nose růžové brýle a myslela si, že na mě všude čekají a na podnose mi dají 50 tis hrubého jen proto, že mám titul. :nevim:
Ono všude nejde jen o růst, jsou i pozice, kde je třeba zůstat déle, vytvořit si nějaké jméno a pak už vyděláváš ani nevíš jak. A vážně nehledě na školu.
Ještě mám člověče jeden příklad z praxe, tady je o obchodování ve stavebnictví, dotyčný je nyní regionálním ředitelem, finančně je za vodou, vypracoval se z junior obch. zástupce, je to holt šikovný sympaťák a světe div se, on nemá ani tu maturitu, je vyučen. A nyní je mu tuším 38. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.12.15 14:48
@Pudloslava píše:
@neila hele akolik myslis, ze takovyhc praci je. Takovych, kde uprednostni stredoskolaka a pritom jde o misto vysoce hodnocene a dustojne. Je jich alespon 10%? Je rozumne spolehat na to, ze kdyz nepujdu na vejsku, najdu uplatneni prave na takovem miste?Dalsi vec je, ze stredni skolu taky nikdo neopousti s praxi. Ano, je to o nekolik let drive, ale vyjma modelingu a pribuznych profesi snad zamestnavatel neresi, jestli je uchazeci 25 nebo 30.

Nehledě na to, že polovinu prací v rozmezí 15 - 18 stejně dělat nesmíš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.12.15 14:49
@sianka píše:
Kobliho, promiń, ale nechce se mi.

Do slovíčkaření se pouštět nehodlám. Klidně uznám, že nikdo nenapsal konkrétně bububu - jestli ti jde o tohle, také jsem nečetla vše a ani to pročítat nebudu, ale vyznění ve smyslu, jak bude mít strašně těžké a bude moc dělat jen prodavačku… mi trochu jako strašení přijde. A pravda to není.
Můj život těžký není, prodavačku nedělám. Nechci být konkrétní, ale dělám práci, kterou dělají vysokoškoláci, jsem v soukromé firmě, kde se cení výkon a ne titul, takže i peníze (v rámci naší firmy) mám stejné, jediné, co je fakt, tak, že pod některé dokumenty se nemůžu podepsat přímo, jen to udělám, ale podepisuje se šéf. Což by někomu mohlo vadit, ale mně je to v tomto ohledu jedno, realizuju se mimo práci.

Četla jsem asi první čtyři strany a pak namátkou, tak jestli si chceš najít o té prodavačce, tak si to najdi sama.

Sice jsem se tě na to neptala, ale díky.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.12.15 14:49
@anonymouss píše:

napodobne, kamaradka je JUDr. a uz za studii UK pracovala u pravnika, jez je nyni uz nekolit let ustavnim soudcem. Paradoxne vic kseftu mela jako Mgr. nez jako JUDr., protoze po rigo-zkousce se zdala novym klientum draha a i stavajici klienti v bezicich kauzach, meli obavy, aby jim po rigorozni zkousce nezvedla ceny (dela casove narocne obchodni procesy)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat