Moje kariéra a názory rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
21.12.15 19:11
@blobfish píše:
@Pudloslava Ono to souvisí s tím, že titul Mgr. získáváš ukončením plnohodnotného studia, JUDr. je taková slepá vývojová větev :-) Většina lidí si toho JUDra dodělá čistě kvůli image, což asi smysl má, jak je vidět i z této diskuse, ale když se někdo do hloubky zajímá o nějaké téma, není důvod nejít hned na Ph. D. Alespoň podle mě.

jenze z titulu Mgr. - Ph. D. neni zrejme co vlastne delas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
21.12.15 19:11
@Pudloslava
Jak napsala velmi trefně
@blobfish píše:
@Pudloslava JUDr. je taková slepá vývojová větev :-)**

Kdysi to dávali všem absolventům (v zásadě), stejně jako vám dají MUDr. (nebo MDDr.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.12.15 19:30
@neila píše:
v oboru, o kterém jsem psala já, neschopný člověk s VŠ nikdy prax mít nebude, protože mu ji kvůli absenci schopností nikdo neumožní, chápeš? Já nikoho neporovnávám, je mi jasné, že po světě chodí kupa schopných vysokoškolsky vzdělaných lidí. To je v pořádku :nevim: Jen nemám ráda, když se podsouvá, že člověk bez VŠ musí být nutně odkázán na podřadnější práci, nebo že jsou jeho šance výrazně nižší. Nejsou. Není to pravda. Jsou oblasti, kde tohle prostě neplatí a nechápu, proč je těžké to přijmout jako fakt, navzdory tomu, že jak já, tak některé další diskutérky tady psaly, že to jde :roll:

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
21.12.15 19:41

Ja jsem myslela, ze kdyz nekdo udela PhD ze mu k tomu automaticky daji JUDr. Pac nikoho s tituly Mgr…PhD neznam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
21.12.15 19:43
@Hanka1 píše:
nerikej, na to bych jako Husakovo dite, ktere jsme mely problem dostat se i na stredni fakt neprisla :mrgreen: a prumerne inteligentni jsem - dle Mensy teda nadprumerne, takze si prosim pro priste nech ti invektivy od cesty nebo pro manzela :mavam:

Potrefená husa kejhá? Tak si pro příště přečti, co píšeš. Možná by ses divila jaké IQ mám podle Mensy já. Na rozdíl od tebe nikoho neshazuji a nad nikoho se nepovyšuji. Vím moc dobře, jaké bývaly pro někoho problémy se dostat třeba i na lukrativní učební obor, ale tys ho určitě neměla.

• Citovat
  • Upravit
1515
21.12.15 19:44
@veria píše:
Ja jsem myslela, ze kdyz nekdo udela PhD ze mu k tomu automaticky daji JUDr. Pac nikoho s tituly Mgr…PhD neznam :D
:D akce 1+1 zdarma?
Já znám celkem dost Mgr… Ph. D.
Jak ale bylo psáno, disertačku je možné uznat za rigo, takže někteří to řeší takto. Příp. při doktorském studiu mají čas si napsat JUDr.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.12.15 21:20
@bamba píše:
Potrefená husa kejhá? Tak si pro příště přečti, co píšeš. Možná by ses divila jaké IQ mám podle Mensy já. Na rozdíl od tebe nikoho neshazuji a nad nikoho se nepovyšuji. Vím moc dobře, jaké bývaly pro někoho problémy se dostat třeba i na lukrativní učební obor, ale tys ho určitě neměla.

To jsem fakt nemela, dostala jsem se celkem bez problemu na vyberovou odbornou SŠ a vzhledek k samym na zakladce jeste do vyberove tridy s rozsirenou vyukou jazyku. Vim jen, ze sikovni kluci ze zakladky meli problem dostat se na nabytkoveho truhlare, automechanika nebo obrabece kovu. Holky zase na kadernici nebo prodavacku. A celkem smutne a tristni byly ty holky, ktete sly na zdravku jen proto, aby mely maturitu - pak to v tech nemocnicich vypadalo.
Tve iq mne celkem nezajima, emocni inteligenci mas na bodu mrazu, ja s tebou diskutovala slusne a souhlasila jsem s tebou ohledne poctu mist na VŠ za minuleho rezimu, ze ty sis to zrejme vylozila jinak a zacala poukazovat na prumernou inteligenci 8o
Takze babi hod zpatecku nebo mne proste ignoruj ;)

• Citovat
  • Upravit
5950
22.12.15 00:15
@Pudloslava píše:
jenze z titulu Mgr. - Ph. D. neni zrejme co vlastne delas.

To je pravda, když třeba píšeš reklamaci, ten JUDr. se hodí :mrgreen:

@veria píše:
Ja jsem myslela, ze kdyz nekdo udela PhD ze mu k tomu automaticky daji JUDr. Pac nikoho s tituly Mgr…PhD neznam :D

To by bylo dobrý, že by ten samostatný JUDr. byl jen pro nedočkavé :mrgreen:
Já jich pár znám, dokonce i Mgr… Ph. D., LL. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
22.12.15 08:01
@AniNevim píše:
Stale mi to neda a musim se k tomu vratit. Neprislo mi, ze bych se vymlouvala na rodice. Popsala jsem sve pocity, protoze situace zakladatelky mi prisla naprosto „inverzni“. Ma volba nebyla urputna, sla jsem cestou nejvetsiho odporu a nikdo mi na to nepoukazal. Ty lehci cesty se mi tehdy (s nedostatkem zivotnich zkusenosti) zdaly mnohem tezsi. Nikdo mi nerekl, ze sveho casu bych tu fyziku nebo FAV vystudovala „levou zadni“ oproti prolomeni systemu prijimani na statni fakulty cizich jazyku :-) (bohuzel to tehdy nebylo v ČR).
Mozna se mi nepovedlo presne vyjadrit svou odpoved zakladatelce a to „Naslouchej svym rodicum i kdyz potrebujes byt v opozici“.

Znovu jsem se vrátila k Tvému původnímu příspěvku a nemohu si pomoc, v něm si naprosto přesně definovala, co jsi rozhodně nechtěla a naopak jsi naprosto přesně věděla co „doopravdy“ chceš. Dnes se snažíš do viny za svůj neúspěch namočit i mámu za to, že nedokázala anticipovat co „doopravdy“ chceš, když jsi to přitom naprosto přesně věděla; že nechceš být jako ona učitelkou a chceš studovat toliko vznešenou sociologii a jazyky. Přitom dnes studuješ technický obor, který tě teda nebaví, ale maminka může za to, že tě na něj či fyziku nenavedla již před lety, když ty jsi chtěla studovat sociologii a jazyky… Mě tvé smýšlení vůči mamince přijde nefér (aktuálně jsme takového rozhodujícího se dospělého studenta měli v rodině a stejně jako ty, i zakladatelka, přesně věděl co chce a nechce a ať se snažíš jak se snažíš - on měl jasno! Prosadil si soukromou školu, za studium na ní by snad položil i život, věděl, že na státní také neprolomí zkoušky,… dnes má přerušeno a je jasné, že se na tuto školu a ani žádnou jinou již nevrátí. A bylo by nefér, kdyby jednou tvrdil, že jsme mu neřekli, že má jít jinam - což mu teda všichni říkali…). A z toho by mělo být zakladatelce ponaučením, že za svůj zpackaný či jinak neúspěšný život si od určitého věku může sama a že rodiče mohou mít/nají pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.12.15 08:43

Holky a trochu jinej dotaz. Vám, co máte VŠ, kecali rodiče do výběru? Nebo do toho, jestli na VŠ?
U mně nebylo o VŠ pochyb, kdybych skončila s gymplem, tak by mi asi říkali to, co tady spousta lidí píše, tam bych nečekala velký nadšení. Ale výběr byl čistě na mě, to samé moji sourozenci. S našima jsem se ani nijak neradila, mému oboru vůbec nerozumí. Jo, máti kdysi trochu vzdychala, že by chtěla lékaře nebo právníka, což nemá, ale to je celý. Otec (mimochodem VŠ pedagog) má oblíbenou historku, jak děda, když dostudoval stavařinu, ptal se ho jeho otec, kde bude mít tu advokátní kancelář :-).
Ale měla jsem spolužáky, kteří měli oba rodiče právníky, architekty nebo doktory a tam byl výběr předem danej, to asi není úplně jednoduchá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.12.15 10:01

@Pipi 00
Moji rodiče mají VŠ oba, technickou odbornou, ale do mého výběru mi nikdy nekecali, ani to nezkoušeli.
Ani mi nezkoušeli nějak nenápadně radit s výběrem (měla jsem 3 různé přihlašky). A to jsem, na české poměry, maturovala brzo (v 17).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.12.15 10:24
@Pipi 00 píše:
Holky a trochu jinej dotaz. Vám, co máte VŠ, kecali rodiče do výběru? Nebo do toho, jestli na VŠ?
U mně nebylo o VŠ pochyb, kdybych skončila s gymplem, tak by mi asi říkali to, co tady spousta lidí píše, tam bych nečekala velký nadšení. Ale výběr byl čistě na mě, to samé moji sourozenci. S našima jsem se ani nijak neradila, mému oboru vůbec nerozumí. Jo, máti kdysi trochu vzdychala, že by chtěla lékaře nebo právníka, což nemá, ale to je celý. Otec (mimochodem VŠ pedagog) má oblíbenou historku, jak děda, když dostudoval stavařinu, ptal se ho jeho otec, kde bude mít tu advokátní kancelář :-).
Ale měla jsem spolužáky, kteří měli oba rodiče právníky, architekty nebo doktory a tam byl výběr předem danej, to asi není úplně jednoduchá situace.

upřímně mě rodiče nikdy do ničeho nekecali ani do školy ani do výběru partnera…můj táta dodnes říká je to tvůj život a já jsem jim za to neskonala vděčná…dnes dělám to, co mě baví i když jsem se delší dobu hledala…u mých synů hodlám použít stejný postup, budu je podporovat jak to půjde, ale do života jim fakt kecat nebudu, v ničem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.12.15 11:40

Malo kafe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
22.12.15 14:10
@Pipi 00 píše:

Tak byly návrhy, protože jsem na konci základky/začátku střední zcela evidentně nevěděla, kam chci jít :mrgreen: a pak mi došlo, že se celou dobu věnuju ve skutečnosti něčemu úplně jinému, že o to mám zájem už od útlého věku a že to je TO, co chci dělat, tak jsem se nakonec rozhodla úplně jinak a mé přání bylo respektováno i přes to, že bylo vcelku šílené.

@Pipi 00 píše:

Tak u nás byl ten výběr „předem daný“ spíš z té vytoužené stránky. Taky máme takovou rodinnou kletbu :mrgreen: ale chápou, že nemusíme být se sestrou stejné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.12.15 21:53

@Pipi 00 nekecali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie