Moje levná cesta
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zmrzlik píše: Více
To mi přeložila AI a tvrdila mi, že je to echt hanácká moravština!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše: Více
vidíš, ani nevím, určitě se na to někdo ptal, ale buď se odpověď zase nějak zašumlovala, nebo si ji už nevybavuju. Ale když si píše ty gramáže zůstatků ve spíži, zapisuje úbytek, tak by měla evidovat i příjem na sklad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Ale vůbec ne. Smutné by bylo chtít a nemoct. Moct a být spokojená s tím, co mám, je ideál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
píšu ti do sz, plus pár fotek, ale jsou to spíš jen postřehy, nevím, jestli k užitku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M píše: Více
Hodně by záleželo na jak dlouho pojedu, jestli hlavně se pár dnů vykoupat v moři, nebo na delší pobyt, pak na recenzích, jak je na tom hotel s čistotou, úklidem a jestli má dobré snídaně. Taky platí, že zatímco 5* si drží standard víceméně celou sezonu, tak 3 a méně* bývají koncem sezony horší - část personálu už je pryč, klimatizaci během sezony nikdo nečistil a možná ani před sezonou, atd. Levné hotely většinou bývají dál od pláže, v Turecku byly bez zahrady, na pláž se často šlo přes ulici.
My byli 23 dnů/21 nocí, tak jsem chtěla hodně dobrý hotel a přímo na pláži, to se splnilo. Bazén vnitřní, bez toho bychom se obešli, venku tři, z toho jeden na klidné straně hotelu a jen pro dospělé, bez skluzavek apod. Krásná velká zahrada, spíš park, hned za ním pláž. Úklid vzorný, strava pestrá. Prádelna, kadeřnictví, manikúra.
Byli jsme tam dlouho, tak jsme leccos využili a byli rádi, že nemusíme řešit špinavou koupelnu apod.
V Tunisku jsme kdysi byli ve 3* a 4*, rozdíl žádný, jen ten první byl o pár kroků dál od pláže a měl menší zahradu, ale pořád to byla zahrada, žádné ulice kolem, a z balkonu výhled na moře. Čisté byly oba, jídlo taky v pořádku.
Jinak, ten systém hvězdičkování hotelů není vždycky směrodatný, zrovna Turecko je mimo Hotel Stars Union. Navíc i v jiných zemích není 5* jako 5*, záleží na řetězci, na CK…
https://www.deluxea.cz/…ena-turecko/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše: Více
Nepodporují se na základe zkušenosti
ne proto, že bychom se ofrňovali nad slevou. Maso v supermarketech bývalo nevalné kvality, řetězce nakupovaly to nejlevnější a když to bylo v akcích a slevách s kočičí spotřebou, tak to nebylo dobré. Lidi, co kupují pořád jen to nejlevnější, rozdíl v chuti a kvalitě nemůžou vnímat, ale když ochutnas párkrát „normální“, cítíš vůní, tak se k tomu horšímu už nechceš vracet.
V minulé Kornelijině diskuzi jsem to už jednou psala. Kdysi davno jsem koupila v Tesco kuřata pro psa na dietě, upekla jsem na másle s bylinkami podle rady veterináře, čerstvé a to maso pri pečení bylo divne cítit a ani pes to nezral.
V Rohliku běžné koupím maso v Zachraň a ušetři a dokonce i kuřecí, spotrebuji ho klidně v den nebo i den po lhůtě, nikdy žádný problém.
Jenže Rohlik si kvalitu hlídá, když bude muset 500 lidem vracet peníze za reklamované maso, tak to budou řešit a s dodavatelem se asi rozloučí (ty Rohlik znáš, tak víš, že o reklamaci nediskutuji, klikneš v aplikaci a do vteřiny máš peníze- kredit zpět). Řetězcum je to víceméně jedno, cílí na ty jsi chtějí nejlevnější zboží a akceptuji jakoukoli kvalitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera jsme chvíli viděli zprávy na ct1, řeč byla o moderním onkologickém centru pro mladé pacienty do 40 let. Že bylo potřeba, protože tihle pacienti mají přece jen jiné potřeby než starší a protože mladých přibývá, zda 20 let nárůst o 25%.
Lékař se k tomu vyjádřil jasně - je to vlivem prostředí a stravy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale i řetězce se už hodně zlepšily, to ano. Nicméně musí si člověk připlatit. Psali jste tady v diskuzi o kuřecích prsou a 200 korun za kilo že by většina z vás nedala. Nedávno jsem koupila královská kuřecí prsa v Akbertu, 600 g balíček za 199. V akci. Pěkně maso, žádné cervené skvrny, dobrá chuť. Cena mi přišla odpovídající.
Za 200 korun za kilo se koupí vyhnaný a umlaceny šedý šunt, ne kuře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíš, odbornice na všechno je tady ![]()
Hlavně když to říkali v televizi
Člověk by sám na to nepřišel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Jinak to neumíš? Nejlepší obrana je útok? Mám ti odpovídat stejným primitivním stylem? Že radsi sleduji kvalitu našeho jídla, než jako ty - co jedi známí a jak málo šetří? Budeš mi pak zase psát dlouhý vysvětlující mail, jak ti závidía žes jim dobře poradila?
O vlivu jídla na zdraví se ví dávno, jsem se zatím veřejné nemluvilo moc o tom, že není maso jako maso a zelenina jako zelenina a že u mladých lidí se to začíná hodně zle projevovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Jaká obrana? ![]()
Přijde mi to vtipné ![]()
O závisti jsem ti nic nepsala a ani jsem ji neradila, jenom jsme se bavili co s cuketou, normálně diskuze, asi neznáš? ![]()
Strašně moc se povyšuješ a dáváš na obdiv jak jsi dokonalá…
A to ne jenom v těchto posledních příspěvcích.. ale i v těch minulých ![]()
Ale to je můj problém, takové lidí já nemusím…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije takže to co jsi psala v 8.20 to přijde jako normami reakce v diskuzi? Máš pravdu, tohle opravdu neznám. Že považuješ za povysovani kritiku špatných potravin nebo sdělení, že něco dělám jinak, je tvůj problém. Máš to tak nastavené, dítě, které dostává místo nutely ovoce a lepší pamlsky, je pro tebe polobuh ![]()
O známé, která vám dala jiné pohoštění než bys očekávala a že vám zavídí kde berete na dovolenou, jsi psala i tady v diskuzi. Jinak bych to nezmiňovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše: Více
Ale zrovna neznalost české klasiky bych ji vůbec nevycitala, pochází z Chorvatska a nevím, jestli se nepletu, mám dojem, že sem přišli v době války tam nebo po ní, takže Poláček ji mohl uniknout.
Spíš mě zarazilo „takové“ seriály nesleduju. Ale tak já jsem pro někoho taky divná, když opakovaně koukám na F.L.Veka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit