Moje tříměsíční dcera nechce pít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1751
13.9.11 20:04

Oni jí právě teď hodně hlídají, byli jsme skoro dva měsíce v nemocnici, měla sekundární malabsorci atd.. Jinak bych to tolik neřešila, než onemocněla ( ze dne na den) pila hodně, ve čtyřech týdnech vypila i 180ml, pak dlouho normálně nejedla a když nás propouštěli, byli jsme na 100ml po osmi hodinách, teď zase pije málo a je těžké, aby měla ten objem tekutin co má na den mít.
Nechci,aby zase byla na kapačkách.Ale zase si říkám, že třeba po té nemoci tolik už pít nebude/nepotřebuje, přecejenom má váhu co měla před dvěmi měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6290
13.9.11 20:35

Tak snad se zase rozpapá a budete v pořádku, držíme palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
14.9.11 17:49

děkuji a kolik vy papáte na dávku a jak často? a jak jste papali ve třech měsících? Jak si to zvládla? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6290
14.9.11 20:33

Na začátku 3. měsíce už začal jíst 5× denně, někdy 120, někdy 160. Pak se to zlomilo a jedl okolo 100 i mín. Ted se malinko rozjídá a jí po tech 130 5× za den. Ted přibral 340 g za 14 dní, tak snad to bude dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
15.9.11 09:21

Tak to držím palce, to je dobře, že takhle hezky přibral :palec:
No my jíme hrozně nestabilně, krmím malou každé tři hodiny, raději..
Jinak jí od 40-110ml, ale včera večer snědla 170ml, to jsme koukali, to naposledy jedla ve čtyřech týdnech a pak po nemoci vůbec. Ale jí zvláštně,dnes jedla 80ml,110ml,55ml, další krmení máme v půl jedenácté, má to hrozně různý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6290
15.9.11 10:17

Ale koukám, že ještě jíte dostkrát za den, když bude mít v půl 11 už 4. jídlo. To my máme v 11 teprv druhý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
15.9.11 11:19

Zajímavé, ale je, že dudlík dře, jak šílená a pořád si papá ručičku, ale jakmile nabídnu lahev, tak se začně vztekat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.10.11 20:32
Irisska píše:
Maminky, moje tříměsíční dcera nechce pít, začínám být zoufalá. Byli jsme dýl v nemocnici, domů jsme se vrátili minulé úterý, krásně jsme papali po třech hodinách 100-140ml, před třemi dny začala míň jíst a míň, dávky se snižovali a včera jsme už měli opravdu problém do ní dostat, alespoň minimální dávku, aby jsme splnili ML za den. Minimálně má vypít 500ml, bojím se, že dnes už to nezvládneme. U pití se rozčiluje, řve, otáčí hlavičkou, mlíčko plive, když flašku vyndám řve ještě víc a papá si ručičky, má otevřenou pusinku, flašku vrátím a to samé dokola. Už jsme se dostali na dávky i 40ml :-(
Neporadíte někdo? Máte také takové zkušenosti?
Jsem už zoufalá, bojím se, aby jsme zase nejeli na kapačky :-(

Irissko, máme také tříměsíční holčičku (3.10) a úplně nemlich ten samý problém. První tři minutky sose z lahve jak divá, a pak ne a ne pít. Taky jsme s manželem měli stavy, že se něco děje (stačila i 4O ml)- teď se zdá, že si Vája dávky zvedá. Takže tu chvilku pila, pak se začala škubat, propínat do luku, řvát, že nechce savičku, ječet, že chce savičku… No na infarkt. Teprve předevčírem jsem si všimla (náhoda), že jsem ji po vyplivnutí savičky nenutila a chviličku jsem se snažila si s Vájou povídat a poté jsem jí znovu nabídla mlíčko, vymlaskla úplně všechno.

V nějakém odborném článku jsem se totiž dočetla, že jak mimi pije, ta dochází k rozhýbání střev a mimískové mohou dostat tří až čtyřminutovou křeč ve střevech, která když pomine, tak klidně bumbají dál. Tím nechci říct, že máme vyhráno, ale snad už se to lepší… Byly jsme s Vájou v nemocnici, protože jako novorozenec strašně blila, ale opravdu děsně, takže jsme prodělaly kdejaké vyšetření, máme prý citlivější žaludek.

Z nemocnice jsem odcházela se skleněnýma lahvema, protože to je prý to nejlepší… Malá blila dála, vztekala se a tak. Jenže tonoucí se stébla chytá, takže jsem vyhrabala celou sadu Avent lahviček, které jsem dostala, a ejhle, malá přestala blít, samozřejmě ublinkává, ale nezvrací a tolik to z ní nelítá, dokonce jsme v 11. týdnu mohly začít pást hříbátka, do té doby to bylo nemožný… Taky se mi osvědčilo, že Váje dávám co nejméně prostoru k „podnikání“, takže je jakoby obklíčená a pije, když se začne cukat, tak jsem jí párkrát nenásledovala - řev jak blázen, takže hlad měla, chce prostě někdy pauzu, občas přikládám savičku desetkrát za krmení. Schválně mrkni, jestli malá jakoby tu savičku ztrácí, nebo ji vyplivne. Jestli ji ztrácí, tak by ti měla pít, jestli ji vyplivne, tak už má dost.

Promiň, je to dlouhé, napsala jsem, jak to máme s Vájou my, taky bojujeme, momentálně jsme tak na 130 ml/dávka. Máme bezva paní mudru, ta říkala, že je OK, když krmíme v rozmezí 2 - 4 hodiny (minimálně 6× denně), v noci nechat spinkat, jak si malá řekne sama. Vája je děsný vzetkloš, takže jsem si všimla, že když se zhruba blíží konec těch tří hodin, nechce dudlíka, začíná ho plivat, ale je v klidu, nebříská, takže metelím k termosce a za 40 vteřin je mlíčko připravené. Zkus omrknout, jak se malá před jídlem projevuje. Občas se mi stalo, že když už se rozbřískala, tak pak jedla o mnoho míň, prostě se vytočila.

Už končím a omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit
1751
3.10.11 13:37

Jéé moc děkuji za příspěvek, řekla bych, že jsme měli naprosto to samé.
Teď (musím zaťukat)papáme hezky, ale někdy taky přiložím savvičku více-krát, hlavně jsem si všimla, že nesmím nechat se Johanku rozeřvat, to už potom pít nechce, nenutím jí, necpu jí savičku, odpočíváme, mezi jídlem si říháme a je to dobré.
Taky jsem si všimla co jsem jí přestávala dávat do sedačky, tak měla problémy s prdíky, tak jsem zase začala vždy jen chvilku denně a je to zase dobré.
Jinak taky pijeme z flaštiček Avent a když pít nechtěla bylo jedno co to bylo za flaštičku. Krmíme 6krát denně, naposledy ve 20H a pak v půl třetí ráno, do té doby necháváme spinkat.
V poslední době krmíme, tak do deseti min, někdy se ještě stane, že krmíme i dýl, ale předtim to bylo půl hodinové krmění. Jsem teď i já klidnější, tím i maličká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
3.10.11 13:54

Irissko,

budu moc ráda, když mi napíšeš, jak se to u vás vyvíjí. Dnes jsou Váje tři měsíce a musím říct, ťukám na dřevo, že se už zlepšujeme…

:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí