Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych se s vámi podělila se zkušeností při léčbě molusky.
Když malému bylo 8 měsíců dostali jsme se do nemocnice a s největší pravděpodobností jsme si sebou domu dovezli molusku. První se objevila u pindíka a nijak jsem to neřešila, myslela jsem, že se jedná o potničky. Pak když se objevily další zašla jsem za dětskou lékařkou a ta diagnostikovala, že se asi jedná o molusku a poslala nás na kožní. Tam jsme se dočkali drastického zákroku škrábání. Malý řval a já řvala s ním. Doktorka nás ujišťovala, že je to jediná cesta k vyléčení. Škrábání u ní jsme pak absolvovali ještě jednou a na její doporučení jsme škrábali i doma, pokud se objevila nová moluska a dezinfikovali Betadinou. K tomu jsme podávali homeopatika, které nám naordinoval přímo pan homeopat. Medorrhinum 30ch, ráno 3× týdně 5 kuliček a Dulcamara 9 ch, každý večer 5 kuličk. Takto jsme bojovali cca 3 měsíce, ale molusky se objevovaly i když jenom třeba jedna moluska za týden, ale pořád se jich ne a ne zbavit. Ve finále jsem na radu kamarádky začala malému molusky potírat mlékem z vlaštovičníku (http://botanika.wendys.cz/kytky/K261.php) ráno a večer jsme molusku natřeli, na druhý den byla oschlá a asi tak 4-5 den odpadla sama. Zatím jsme se toho zbavili, ale čekáme, co bude dál. Jenom jsem nesmírně šťastná, že ho nemusím škrábat, jenom potíráme a je to bezbolestné. A taky jsem začala všechno jeho prádlo prát na 60 a vše žehlit. Když má na sobě nějaké oblečení, automaticky jde všechno do praní, nic neoblíkáme 2× na nahé tělíčko. Je to práce navíc, ale člověk pro blaho svého dítěte udělá cokoliv. Zdraví vás Pavlína
Ahojte chcem sa spytat, myslite ze by om ten lastovicnik mohla pouzit aj na krk?? maly ma tie potvory po krciku..a mam z toho trocha obavy..
A tie homeopatika dulcamara a thuja su len na prepis??
My jsme vlaštovičník použivali i na krček, malý je tam taky měl. Homeopatika jsou volně prodejná, nikdy mi je nikdo na předpis nepředpsal.
Palajs dakujem,, takze zajtra obehavam vsetky lekarne a tiez hladam ten zazracny kvietok… dufam ze v takom teple rastie tiez… Zaujimave je ze maly to ma uz asi mesiac vyhodene..a nejako som tomu nevenovala pozornost…boli 4 kusy a nic…a teraz ked uz viem o com je rec.. tak sa dalsie 2 vyhodili.. ![]()
My jsme se molusek zbavili potíráním Tea Tree olejem, ale je to tak na 14 dní. Propichovat se to prý nemá, že ta voda co z toho teče to přenáší dál. Byli jsme jednou na seškrábnutí jedné velké a zralé a to byl tedy masakr, už bych na to dítě nedala. V zahraničí prý před seškrábnutím dávají dětem něco na umrtvení.. u nás je to drasťák ![]()
no na to zoskrabovanie by som urcite nesla… a skusala som aj ako pisu v navodoch ako na molusky na nete prepichnutie+betadine..ale to len jednu a jeden krat…a brrr mala som dost…
Badela citala som aj ze ten tea-tree pomaha.. tak neviem co mam skor skusit.. kazdemu asi cosi ine zabera.. my sme este len na zaciatku.. ![]()
dulcamara 9 ch 2× 5 granul
thuya 1× v tyzdni 10 granuliek
Dobrý den chtěl sem se zeptat kolik je neteři roků a jaké máte zkušenosti s molusky. Chci se také optat jak to funguje u dospělých a né zrovna dětí. Mně je 19 a nevím si nějak rady.. Z každou radu díky
Dobrý den všem..Taky bojujem s moluskama.V lednu to bude už rok co je syn má.Vyzkoušeli jsme už kde co.Nic nepomáhá.Hopeopatika bral thuya 9,dulcamaru,medorrhinum 30 a výsledek žádný.Infeko deel,vlaštovičník,ocet s vodou(prý nemají rády kyselé prostředí),no nic..Teď nám homeopat předepsal rhus toxicodendron 15 a na imunitu dáváme 4kapky sangre de drago,mám objednaný tužebník jilmový a propolisové mýdlo..Ještě jsem se dočetla potírat to fernetem..Zkusím všechno co se dočtu na netu..Přeji všem rychlé uzdravení..My už jsme zoufalí a každý den se modlím aby už to svinstvo zmizelo..Bohužel spíš přibývají
Dočetla jsem se i že v Americe to třeba vůbec neřeší a prý to zmizí samo..Už aby to bylo.Zkoušela jsem mu to propíchnout a dezinfikovat,ale jednu jsem zlikvidovala,a dalších 15 se jich udělalo..Takže uvidíme co zabere..
Syn měl taky moluska.Prně jen dvě,ale co mu to na kožním začli vytrhávat,tak se začali šíleně množit.Měl plná záda a i trochu na bříšku.Potom nám mudr poradila takovou vodičku a ta zabrala.Jen se každé molusko potíralo a po několika dnech se vysušilo a odpadlo.Od té doby máme klídek.A je to už rok a půl.Jmenuje se to Infecto Dell a ta lahvičku nás vyšla asi něco kolem 200Kč.Ale opravdu mohu doporučit.Petra
K tématu moluska už jsem již psala nějaké příspěvky. Zkoušeli jsme co jen šlo, ale molusek jsme se zbavili, až když jsme začali používat InfectoDell. Jelikož je to možné použít až od dvou let, tak jsme se trápili přes rok, než jsme to aplikovali. Už 8 měsíců jsme bez molusek a chci věřit, že se je to za náma
. A jak píše paní Petra, po škrábání paní doktorkou na kožním, se ty molusky množily mnohém více. Takže nevěřím kožařům, že ví, jak na to
!! Maminkám, které se s tímto trápí, přeji hodně sil, jelikož dobře vím, jak to člověka trápí.
cancerka píše:
Lidičky a ty homeopatika Dulcamara a Thuya Occidentalis se dávkují jak?
Hledala jsem a prodávají se i různé ředění, tak z toho moc chytrá nejsem.![]()
cancerka píše:
Lidičky a ty homeopatika Dulcamara a Thuya Occidentalis se dávkují jak?
Hledala jsem a prodávají se i různé ředění, tak z toho moc chytrá nejsem.![]()
Malá je měla půl roku,měla jich celkem dost,byla jsem s ní u kožní,která nám řekla,že na moluska nemáme vůbec nic dávat,žádné krémy,atd…ani jsem nic nezkoušela,ale doporučila nám každé ráno na lačno probiotika Nutrolin-b v tabletkách,a 15 minut nejíst a zabralo to,ke konci molusky malinko natekly a zčervenaly,pak teprvé jsem na to dala bactroban nebo betadine a pak moluska postupně zmizely do jedný,malý nezůstal na kůži ani flíček.Ale celého půl roku jsem opravdu ničím nenatírala,nic nezkoušela a trpělivost se vyplatila