Moluska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
7.9.14 18:06

No my jdeme zítra na kontrolu. Zdá se mi, že ty první pupínky mizí (pomalu), ale za těch 14 dní nám občas vykuk nějaký nový. Mazali jsme to nějakou vyrobenou šedivou mastičkou, ale upřímně, moc dlouho jsem jí na Jonášovi neudržel - pořád si to otíral:). Tak uvidíme s čím se zítra vrátíme:). Ale taky bych se ráda vyhnula nějakému pálení a škrábání a podobným praktikám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.9.14 20:24

My máme tedy doufám léčbu konečně za sebou, ťuk ťuk ´tuk, zabral nám infectodell gel. Dá se tedy sehnat jen v Německu, bradavičky to vypálí po dvou až třech namazání a dávala jsem mu sirupy na zvýšení té imunity, ta tam tedy hraje opravdu velkou roli. Když už jednou vypadalo že je po všem, dostali jsme angínu a molusky se vrátili.
Takže za mě infectodell gel a imunita, na tu jsme brali nejprve imunoglukan, pak jsem zkusila i homeopatika a nakonec mamka dělá LR Cosmetic tak tam prodávají aloe s broskvičkou :-)
Maminky přeji pevné nervy v boji proti těm mrchám vím co je to bojujeme už dlouho, ale ty mrchy jednou zmizí věřte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.9.14 07:55

Tak jsme z kontroly odešli s Fucidinem a tvrzením, že to Molusky nejsou a pupínky se ješt dohojí a trvá to občas i 6 týdnů:). Tak snad to tak opravdu bude, protože starší syn má už taky „pupínek“ a já trnu, aby to tak zůstalo:)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
7.4.15 11:45

česnek

Ahoj holky, tak se nám taky objevili molusky. má jich asi 10 v podpaží. Pročetla jsem diskuzi a zatím teda zkusíme molusan mast a ty homeo. Jen jsem se chtěla zeptat jestli třeba někdo nemáte zkušenosti přímo s česnekem, jako to třeba potírat. Nevím jestli to neuškodí okolní kůži.

Jinak dr. nám řekla, že se přiklání k tomu, že se to nechá být, že to časem zmizí a že záleží na školce, prý kdyby byl problém, tak to škrábnem, aby byl ve školce klid. Jsem zvědavá, jak se ve školce k tomu postaví, neumím si představit, že by musel být do vylečení doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.4.15 11:51

@admenL Ve školce by jim to vadit nemělo, přenáší se ve vodě. :think: Je tu ještě jedna diskuse o moluskách a tam kdosi psal, že do sebe pral česnek. Zkusím najít, mám to v oblíbených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.4.15 11:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
7.4.15 11:52
@admenL píše:
Ahoj holky, tak se nám taky objevili molusky. má jich asi 10 v podpaží. Pročetla jsem diskuzi a zatím teda zkusíme molusan mast a ty homeo. Jen jsem se chtěla zeptat jestli třeba někdo nemáte zkušenosti přímo s česnekem, jako to třeba potírat. Nevím jestli to neuškodí okolní kůži.Jinak dr. nám řekla, že se přiklání k tomu, že se to nechá být, že to časem zmizí a že záleží na školce, prý kdyby byl problém, tak to škrábnem, aby byl ve školce klid. Jsem zvědavá, jak se ve školce k tomu postaví, neumím si představit, že by musel být do vylečení doma.

kamarádka to dítěti poctivě vymačkala a pomohlo to nejvíc ze všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.4.15 11:53

U nás pomohlo to píchat a potírat Betadynem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
7.4.15 11:56

Tak naše dcerka jich měla hodně na kolenou. Podle rady naší paní doktorky ižíváme preparát z hlívy ústřičné a teď po 6 týdnech jich je stále a stále méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
8.4.15 08:21

Ahoj holky, tak jsem to řešila ve školce a malého nám vrátili. Nicméně jsem volala dětské a říkala ji jak jsme dopadli na kožním, a ona nám řekla, že se to již neřeší, že když je to virové, tak posílit imunitu, mazat betadinkou. žádné píchání, škrábání, leptání…a dá nám potvrzení do školky, že můžeme do kolektivu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
11.4.15 08:39

Ještě info. K molusce nám byla zjištěná i borelioza. Syn měl poprvé v životě klíště a hned infikované. Chytil ho na sídliště na lítačce ze školky. Takže to máme doma teď krušné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.11.15 08:46

Molusca

Moje zkušenost- dcera2,5 roku, v létě chytla 3molusca asi na koupališti, první tri měsíce jsme si toho nevšimali, neznali to. Dalsi tri měsíce jsme zkusili homeo, Thuyu a Dulcamaru v různém dávkování, bez úspěchu, poté jsme zkusili vystipnout s betadinkou, rozšířilo se to na 100!Po celém telicku, malá je atopik, zkouseli jsme vse, homeo, oscilococcinum, vitaminy, hlivu, imunoglukan, mazat propolisem, česnekem, jablecnym octem, zasyp, sudokrem, imazol, fernet, sliny, koupat v tužebníku, víceméně bez úspěchu, byla jsem naprosto zoufalá! v lekarne jsem nechala tisíce za různé imunopreparaty a masti, ale seskrabavani v narkoze byla pro nas poslední možnost. pak jsem vyčetla-zelená desinfekce Novikov- natupkovali jsme každy vecer, týden, nesměla se koupat! hodne jich zaschlo, odrolilo se, zbytek vymackali jako uhriky a potřeli betadinkou(za šíleného řevu, ale uz jsem na to neměla nervy) a zase zatupkovat novikovem. A vypadá to, ze po více než pul roce je to pryc..snad..mozna zafungovala imunita, ale hlavne to chce odstranit mechanicky a nekoupat! Přeji hodne úspěchu s bojem proti moluskam! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.11.15 23:56

Ahojky holky,
pročítám si tu Vaše příspěvky ohledně přípravků, které pomáhají proti moluskám a chtěla bych se zeptat, jestli je u nich nějaké omezení? :nevim:
Mám holčičku (1,5roku) a bohužel také chytla molusky (v úvahu připadá buď dětské hřiště nebo u dětské dr., když jsme byly na očkování). Ze začátku, když měla max. 3, tak nám doktorka říkala, že jsou to dětské uhříky (i kožní říkala, že si je to občas hodně podobné), že si jich nemáme všímat a ony časem vypadnou samy. Když se jí to ale začalo šířit, tak jsme se i my po 3 měsících dozvěděli moluskovou diagnózu :(
Bohužel to měla hodně na obličeji a i okolo očí, tak nás kožařka poslala rovnou na vyškrábnutí do nemocnice. I když dostala nějaký tlumící čípek a ještě ji pak dávali nějaký plyn, tak to vůbec nepomohlo. Chudinka brečela a bránila se, co jí síly stačily, a já se v tu chvíli cítila jak nejhorší matka na světě, když jsem ještě navíc doktory, kteří chtěli vyškrabání ukončit s tím, že jsou všechny pryč, upozorňovala na další, protože jsem chtěla, aby bylo všechno pryč a nemusela to podstoupit znovu..Po několika upozorněních však jeden doktor její trápení stejně ukončil s tím, že už tam žádná není. Naneštěstí jsem už při příchodu domů objevila na obličeji další a následující dny další různě po tělíčku, takže veškeré trápení bylo k ničemu :zed:
Zatím jí vyškrábnuté (i nové) mažu Betadineou a k tomu jí dávám Imunoglukan.
Vzhledem k okolnostem předchozího zákroku a jednání některých zúčastněných jsme se rozhodli zkusit jinou nemocnici. Za cca 3 týdny by malá měla jít na odstraňování znovu. Moc se mi do toho nechce, protože to chtějí dělat pod celkovou narkózou (sice by to nebylo tak traumatizující, ale celkové narkózy se docela bojím). Navíc nám řekli, že máme sami propiskou na jejím tělíčku označit všechny molusky a na žádnou nezapomenout. Na dotaz, co když si u něčeho nejsme jistí, že je to ono, nám bylo řečeno, že to máme označit taky, že se na to doktoři při výkonu podívají. Hlavně nezapomenout všechno označit. Navíc malou ani v jedné nemocnici před zákrokem neprohlédli, v jakém je to vůbec rozsahu atd., což nechápu, a nedali nám kromě vyškrábnutí žádnou jinou alternativu. Máte také zkušenosti s takovýmhle přístupem (myslím tím, že molusky nezkouknuli a měli jste je označovat samy)? Jinak jsem se tu dočetla, že se s tím nesmí koupat (jen sprchovat), což jsem nevěděla - moc děkuju za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
8.1.16 00:06

Ahoj, syn měl molusky od léta já jsem to nikdy neviděla, tak jsme to dlouho neřešili :oops: až když se mu to čím dál víc rozrůstalo. Vypadalo to hrozně měl to přes celý hrudník. Tak jsme se 14 dní před vánoci dokopali konečně zajít na kožní. Paní doktorka nám řekla, že to jsou molusky a 2 mu následně vymáčkla. No samozřejmě řev a tak nám napsala InfectoDell s tím, že je na mě buď mu to vymačkám nebo budeme potírat. Syn samozřejmě souhlasil s potíráním. Tak potíráme a musím říct, že to bezvadně funguje. I když to zase pálí, ale alespoň ho to nebolí tolik jako vymačkání. Teď už má asi jen 2 nebo 3. Jo a ještě doktorka říkala pořád převlékat povlečení a žehlit, aby se to zničilo. Takže každých 5 dní povlékám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
10.1.16 10:38

@anoli30 moje obe deti 7 a 9 let se infikovaly v bazene. Dr. na koznim nam dala umrtvujici masticku, kterou jsme molusky potreli a sli jsme je seskrabnout. Bylo to absolutne bezbolestne, decka se dokonce u toho smaly a vykladaly s pani doktorkou. Nebyl to zadny krvak. Dr. vzala takovou tycinku a pojezdila s ni po molusce, setrela dezinfekci a hotovo. Rychle a lepsi nez se s tim trapit doma. Decka na to chteji jit znova - nemusely totiz ten den do skoly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí