Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snehurenka Uvidíš, co ten molusan. (Homeopatika to nejsou.) Hadek sám píše (nebo aspoň v době, kdy jsme molusky řešili, psal), že nemůže zaručit 100% účinnost, že je to individuální. Přeju, ať u vás pomůže!
@Ukulina prijde do konce tydne, tam kde jsem ho mela objednany v e. schopu tak cekam, cekam a nic neposlali
, tak ted jsem ho objed. z mimibazaru, uvidime. Zvetsila se mu a okolo zakove zapalene jako kdyby to ma ![]()
@Snehurenka Proč jsi ho neobjednala přímo od Hadka?
Já od něj zboží dostala „hned“, většinou do tří dnů. Platí se převodem po dodání zboží.
Ahoj všichni, chtěl bych se taky podělit o svůj úspěšný boj. Je to asi 3 měsíce nazpět, co se mi na břiše objevila tahle potvora a zpočátku to bylo jen kolem dvaceti kousků. Praktická mi řekla, že je to alergie na chrom a ať s tím nechodím na kožní, jenom si prý mám podšít knoflíky u kalhot
Tak jsem to nechal být a mršky se začaly množit, rudnout, zvětšovat se… no během necelého čtvrt roku jich už bylo kolem padesátky a vypadalo to čím dál hůř. Tak jsem se rozhodl rázně zakročit a vypsal jsem si vše co lidem v různých diskusích pomohlo. Druhý den jsem zašel do lékárny a co neměli to jsem objednal z netu. Z počátku jsem potíral několikrát denně Echinaceovými kapkami, čajem z tužebníku, vodou s mořskou solí a cca obden pak desinfekcí Betadine. Ten čaj z tužebníku jsem pil 2× denně, vždycky jsem si trochu nechal podně a tím pak potřel pupínky. Celkem asi 4× za dobu léčby jsem použil Novikov. Na imunitu jsem začal brát kombinaci hlíva + rakytník 2× denně 1 tobolku. Po třech dnech mi pak z netu dorazil Allivictus a Sudocrem. Matlal jsem to tak nějak jedno přes druhé a necelý týden od začátku boje jsem měl klid. Pupínky zmizely a povrch kůže je hladký, nic nesvědí a zůstaly jen drobné jizvičky, na které už týden používám jen Sudocrem. Do léta snad zmizí úplně. Je to jen o tom zkusit co nejvíc věcí a i když pak nevíte přesně která zabere, hlavní je, že budete mít od potvory pokoj ![]()
@Milan28 gratuluju, já začala bojovat včera u dcery, má to u oka a pod narkózu se mi ji dát nechce, začala jsem tužebníkem a někde doporučovali propolisovou tinkturu, no zkusím i ty echin. kapky a všechno co snese.. snad se taky budu moct pochlubit úspěchem…
Moje dcera, které je dnes již přes dvacet, také trpěla moluskami. Chytla je ve školce při návštěvách bazénu. Měla jich desítky, možná stovky po celém těle, takže seškrábávání chirurgickou lžičkou nepřipadalo v úvahu. Paní učitelka ve školce mi dala „babskou“ radu, poněkud nechutnou, ale my už byli fakt zoufalí, takže jsem nakonec vyzkoušela, když dcera spala. Jinak by si to samozřejmě nenechala udělat. Zafungovalo to na 100% a molusky se už nikdy nevrátily. Takže ta rada : potřít menstruační krví. Já jsem potírala 3×, 3 noci za sebou, čtvrtý den začaly viditelně ustupovat. Pokud někdo najde odvahu vyzkoušet a zabere to, dejte prosím vědět. Nyní má molusky můj synek, ale já nemám k dispozici ten léčivý prostředek, pořídila jsem si ho totiž na stará kolena, je mi už k padesátce a tudíž nemenstruuju. Pech ![]()
Dobrý den, naše dcerka moluskami bohužel taky trpí - všeobecně je známo, že molusky nejsou problémem primárně kůže, tedy povrchu, ale způsobují je viry uvnitř těla (jak už zde mnohokrát zaznělo - hlavně při oslabené imunitě) a tudíž je vhodné vedle všelijakých krémů soustředit se také na „boj zevnitř“, nikoliv jen po povrchu…velmi se nám osvědčily čínské bylinky podle tradiční čínské medicíny už na jiné neduhy, takže zkusím nyní ty, které vyrovnávají hladinu virů uvnitř těla a dají se použít univerzálně na cokoliv, co má virový základ…objednala jsem si už bylinné kuličky na netu (mají takový poetický název „chlad ranní mlhy“), nebyly ani moc drahé a snad nám taky zaberou (šla jsem se poradit s paní, která se čínskou medicínou zabývá a naordinovala dcerce malý počet, asi tři kuličky denně a má asi 10 kg), takže uvidíme ![]()
Když jsme zjistili, že se jedná o molusky, pročetla jsem mnoho diskuzí. Syn je silný atopik a alergik, takže vždycky všechno chytíme. Na doporučení kožařky a některá doporučení s diskuzí jsme si pořídili Molusan, vydrželi jsme to dva dny, ten smrad je fakt příšerný, ještě to přelepování, prostě jsme to vzdali. Představa, že by to musel jít vyškrabávat?! Měl to i na genitáliích. Kdysi jsem se zbavila bradavic 100% Tea tree olejíčkem, a tak jsem ho začala používat i na molusky, má svoje aroma, ale nesmrdí, každý večer potíráme pupínky a opravdu je to náš zázrak. Záleží na velikosti pupínků, ale cca 1 měsíc, ze začátku si to dost rozškrábal a proto si je roznesl dál, ale po olejíčku ani jizvička. Proto doporučuji 100% Tea tree oil - bezbolestné, nenápadné a hlavně účinné
!!!
Zdravim. Mate nekdo radu jak moluskam predejit? Syn dnes ve sprse pujcil rucnik spoluhraci ktery si ho zapomnel. Az po te se s manzelem dozvedeli, ze spoluhrac ma molusky a vubec do sprchy jit nemel. Rucnikem manzel synovi jen dovydrbal hlavu a setrel ramena. Lze nakaze lredejit a nebo nezbyva nez cekat.? Děkuji
Molusky jsem v ´mládí´ taky měla, a od kožařky jsem se po poměrně bolestivým vyškrabání vrátila krvavá a olepená gázama, jako z nějakýho boje.. Takže pak už mě tam neviděli, vymačkávala jsem si ty pupínky doma, a vždycky po tom vymačknutí místo otřela líhem. Udělalo se pár dalších, ale poměrně brzo se mi je tímhle postupem povedlo zlikvidovat. Myslím, že by to někomu mohlo pomoct ![]()
Dobrý den, pokud vím, moluskám lze nejlépe předcházet posílením imunity (mně u dítěte pomohl Imunoglukan, pro dospělé pak různé preparáty z hlívy atd.). Pokud už se objeví, pořád dávat něco na imunitu, potírat Infectodellem a užívat homeopatika Dulcamara 9CH a Thuya occidentalis 9CH. Aspoň mému synovi to pomohlo, ale byl to několikaměsíční boj, co z toho vlastně zabralo, nevím. Rozhodně nedoporučuji jejich chirurgické odstranění, nejenže je to pro děti bolestivé a traumatizující (znecitlivující mast Emla nefunguje stoprocentně), ale pokud člověk není přeléčený „zevnitř“, budou se objevovat nadále.
Dobrý den, oživuji diskusi…
Syn (7) mého partnera má molusky. Na těle a končetinách. Jezdí k nám každý druhý víkend. Když jsme se ho ptali, jak ho mamka léčí tak říkal, že žádné prášky, krémy ani vodičky nemá. A že už to byl jednou odstraňovat a příšerně to bolelo. A že půjde zase.. po létě.
Je možné, aby to matka nechala jen tak? (Že by jí to nějaká dr. poradila?)
Za pár dní se nám narodí miminko, tak nevím zda se mám obávat možného přenosu. Vím že má mít svůj ručník, ideálně jeho věci po vyprání žehlit (nebo stačí sušička?)
Co ještě? Poradíte?
Děkuji předem,
S.
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, oživuji diskusi…Syn (7) mého partnera má molusky. Na těle a končetinách. Jezdí k nám každý druhý víkend. Když jsme se ho ptali, jak ho mamka léčí tak říkal, že žádné prášky, krémy ani vodičky nemá. A že už to byl jednou odstraňovat a příšerně to bolelo. A že půjde zase.. po létě.
Za pár dní se nám narodí miminko, tak nevím zda se mám obávat možného přenosu. Vím že má mít svůj ručník, ideálně jeho věci po vyprání žehlit (nebo stačí sušička?)
Co ještě? Poradíte?
Děkuji předem,
S.
Můj tříleťák má molusky už skoro rok (léčíme se střídavými úspěchy), mimino má 8m a nic nechytlo a to se občas samozřejmě ocitnou i v jendé posteli apod. Pokud se spolu zrovna nekoupou, tak to riziko přenosu není nijak závratné.
@Anonymní píše:
Dobrý den, oživuji diskusi…Syn (7) mého partnera má molusky. Na těle a končetinách. Jezdí k nám každý druhý víkend. Když jsme se ho ptali, jak ho mamka léčí tak říkal, že žádné prášky, krémy ani vodičky nemá. A že už to byl jednou odstraňovat a příšerně to bolelo. A že půjde zase.. po létě.
Co ještě? Poradíte?
Děkuji předem,
S.
Když jsem byla malá, tak mi je po narkozou všechny vyskrabaly a od ty doby mám pokoj… Zkuste se poptat na kožním nebo na chirurgii… ![]()