Molusky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2190
10.4.19 18:41

Betadinkou zředěnou s vodou.
Já už taky v to nedoufala, vyzkoušeli jsme všechno možné a na netu radili homeo, tak jsem si říkala, zkusím to a pokud to nepomůže, tak hold půjdeme na seškrab.
A naštěstí opravdu během 2mesicu všechny fuk.Od konce ledna máme klid.
A to jich měl opravdu cca 70,na bradě, rukách a hlavně břicho a hruď.

U toho seskrabu je blbě to, že se toho zbavíte na chvíli, protože to je jen povrchové, takže se to vrátí, je potřeba je zničit zevnitř.
Vydržte a uvidíte, že se jich btaky zbavíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.19 16:31

Taky nám konečně molusky mizí, zkoušeli jsme taky kde co, nejvíc snad zabrali vitamíny, vše bylo na chvíli, ale nic drastického jsme nedělali, to by snad ani nešlo byla toho úplě plná, mastili betadinem a natírali tekutým pudrem.Po třech měsících konečně mizí, hodně vitamínů a moc to neřešit, není to žádná vážná nemoc, nepočítala jsem to, ale min.1000,po nohách, rukou, záda, bříško, byla jsem zoufalá, čím víc jsme to patlali tím horší to bylo a nakonec jich má už jenom tak 20 a žádné jizvy.

• Citovat
  • Upravit
3.12.20 15:37

Molusky zkušenost

Taky nás trápily molusky, dceři byli asi 2,5 a chytla je při návštěvě školky. Doktorka mě poslala na kožní, obvolala jsem asi 10 ordinací, někde řekli že děti neberou a jinde zase, že můžeme přijít nejdřív za 3 měsíce. Sice jsem se objednala, ale během toho čekání na vyšetření se jí to začalo rozlézat po ruce. Vyzkoušeli jsme nějakou drahou žiravinu, co nám doporučili speciálně na molusky v lékárně, to nám nepomohlo, pak jsme si řekli, že to seškrábneme nebo propíchneme a namažeme Bepantenem, jenže to byla hloupost dcerka měla v tu chvíli už víc než 50 pupínků a většinu v oblasti podpaží a ze spodu ruky a na hrudi, takže tenhle nápad jsem vzdala asi u druhého pupínku. A představa, že by ji to měli seškrábnout na kožní, až nás konečně vezmou mě děsila. Na internetu jsem pak našla informaci, že někomu stačilo jedno koupání v moři a měl po problému. Napustila jsem dceři vanu, nasypala sůl z mrtvého moře z lékárny (víc než se dává běžně, přesolila jsem to), dala ji tam pár hraček a asi půl hodinky, možná dýl, se tam náramě bavila, když jsem jí pak vyndala z vody, tak jsem koukala, že tam ty molusky plavou. Namazala jsem ji po koupání Bepanthenem plus a Weledou měsíčkovým olejickem, aby neměla vysušenou pokožku. Stačily 2 hraní ve slané vodě a molusky byli pryč a už se nikdy nevrátili. Teď jsou dceři 4 a pořád dobrý. Nakonec jsme na kožní nemuseli.

Příspěvek upraven 30.10.21 v 01:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
3.12.20 15:58

@jana.koltfaldova Taky syna trápí molusky, od začátku října se jich nemůžeme zbavit, když jeden zmizí, objeví se dalších 5. Zatím jsem natírala tou žíravinou z lékárny, na seškrabnuti jít nechci.Tak moc děkuji za tip, hned večer se do toho pustíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
3.12.20 17:12

Taky dám do vody koupelovou sůl. Díky za tip. Dětem jsem doposud nedávala, ale dnes to zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
10.2.21 08:59

Muzu se zeptat kdyz jste je vykoupali v te vane se soli tak pak jste je jeste sprchovali od te soli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
10.2.21 09:00

Jinak teda my bojujem silene dcera mela asi tri pupinky na nohach pak ale si jeden rozskrabla a zacina peklo ma jich na nohach docela dost. Vsude ctu jak je to infekcni ale hraje si se starsi dcerou nez jsme si uvedomili co to je se spolu i koupaly a noc starsi nema. Tak jak je to s tou infekcnisti? Muze mladsi vubec do skolky? Prece jen nez se toho zbavime co ctu muze to trvat i mesice

Příspěvek upraven 10.02.21 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
10.2.21 14:09

@sonulicka Koupat by se spolu neměly. Ale zas každý to nechytne. Jinak to bude nejspíš v pohodě, do školky může, ale může se stát, že budou chtít od doktorky papír, že může, ta by ho měla v pohodě dát. nesmí chodit plavat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
10.2.21 18:50

@selia jj ted uz se nekoupou ale asi dva tydny mela jen ty tri pupinky a koupaly se spolu me vubec nenapadlo ze to budou molusky jsem si rikala ze to je jen nejaky pupinek co zas zmizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.21 08:27

@sonulicka ano, jasně že jsem ji od té mořské soli opláchla :) Dokonce jsem ji i namazala Olejíčkem (měsíčkovým kojeneckým olejem od weledy), aby neměla moc vysušenou kůži a protože to pěkně voní, čistí a vyživuje… Přeji hodně štěstí, ať se toho také brzy zbavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
12.2.21 20:16

@jana.koltfaldova diky jdu sehnat sul do vody rozskrabla si to zas a do rana ma doslova posete nohy 🤦‍♀️ Uz jsem zoufala je to silene jak se ji to rozliza pritom uz dva mesice silne posilujem imunitu protoze to je zalezitost imunity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
13.2.21 18:52

Achjo ma to cim dal horsi :-/ se obavam ze se tomu strhnuti nevyhneme tim rozskrabnutim si to silene roznesla a ma nohy v silenym stavu. Vykoumana v soli ale ze by ji vylozene ty molusky jako “odpadaly” to absolutne ne. Jako mam poxit ze uz nevim co zkusit. Mesic koupem v tuzebniku, potirame propolisem, novikovem, uziva hlivu, kolostrum :cert: a nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 21:52

Dcera (4 roky) měla aspoň 60 na nohách, nepoznali jsme to, protože nejdřív byly mikromini v místě ekzému. Pak šla na chirurgii, tam ji přispali. Potom se jich průběhu asi 2 měsíců vyselo pár, ty jsme průběžně vypichovali jednou tydne doma, byl to ze začátku rev, ale pak už byla statečná, každý den jsme to mazali Betadinou, nebo Dettolem. Je to už rok a půl a je to v pohodě.

Chytla to v bazénu, kde jsme byli všichni.

• Citovat
  • Upravit
14.2.21 18:28

@sonulicka To je škoda, že to nepomohlo, nejspíš jsem měla štěstí, že to dceři po pár delších koupání zabralo. Přeji hodně štěstí, ať se toho Vaše malá také brzy zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
14.2.21 19:34

Ja jako zacinam premyslet jestli to teda molusky jsku zkusili jsme dnes jednu propichnout a dcera rvala ze to boli a tekla hned krev zadna tekutina tak ja nevim zitra jdu volat na kozni a doufam ze nas nekde vezmou brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí