Molusky

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
K82
2202
20.1.18 09:44

Dobry den, prosim o radu maminky, ktere prosly procesem vyhojovani-stalo se vam take, ze nejdriv molusky „napuchly“ a stal se z nich „bedar“,kterw w je potreba vymacknout? dceri se takto „zanitila“ uz treti moluska, tak jsem na vazkach, zda te to ok. nemluve o neprijemnem naslednem cisteni.diky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.1.18 12:06

@K82 ano, zapálená moluska je moluska, která se léčí, ale nevymačkávala jsem, to už se za cca týden vyhojí samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
20.1.18 17:13

@selia
diky moc! ale co s tim jineho? jednu jsem nevymackla a cele se ji to strasne podebralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.1.18 17:33

@K82 tak nevím, neříkám, že se to vymačkávat nesmí, jen že ten zánět je znakem léčenía u nás to bývalo tak, že to papk postupně zmizelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
20.1.18 20:52

@selia
ok.ja to zkusim jen potirat desinfekci nebo patlat framykoinem. a jeste je alergicka na naplast :roll:.des toto.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.3.18 21:50

Dobrý den všem maminkám, můj čtyřletý syn měl molusky před dvěma lety. Na dermatologii nám bylo doporučeno propichovat a mazat betadinem či jódem, zkoušeli jsme Tea Tree Oil, bylinky, framykoin… po dvou měsících se počet vyšplhal na více než 100, čekalo nás odstranění skalpelem. Na radu švagrové jsem koupila přípravek Molusan od dr. Hádka, který jediný zabral. Trvalo to tedy celkem dlouho (přesně si nepamatuji) a odér mastičky by porazil i vola, nicméně molusky zmizely. Po pár dnech se moluska „nafoukla“, byla červená a jakoby zanícená, ale nevšímali jsme si toho a mazali dál. Syn neprotestoval, tak předpokládám, že ho to nepálilo ani jinak nedráždilo.
Jen pozor - vzhledem k šílenému počtu jsem poprvé zvolila plošnou aplikaci, mastičku jsem nabrala na ruku (v rukavici) a natřela mu postižená místa, ovšem za pár minut kůže zrudla a syn plakal, že ho to pálí, tak jsme ji rychle umyli vodou a mýdlem. Od té doby jsme nanášeli vatovou tyčinkou, byť vzhledem k rozsáhlému výskytu to bylo na dlouho. Takže doporučuji všem vyzkoušet, za nás bezkonkurenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.18 22:33

My jsme s moluskami šli normálně na kožní, kde to malému nejdřív potřeli něčím, čím to umrtvili (čekali jsme asi 40 min), a pak mu to oškrábali a bylo po problému. Za pár dnů to měl zahojené a od té doby se mu žádná neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.1.19 09:07

Mulusky a Tužebník

Po asi 1,5 roce co jsme pravidelně navštěvovali kožní a nechávali odstaňovat mulusky chir. lžičkou jsme se rozhodli zkusit něco jiného.
V lékarně jsem koupil nať a kvet z Tužebníku Jilmového. Denně dělal odvar a na žínce přikládal na postižená místa dětí. Asi na 1/4 hod. Po čtyřech týdnech jsme tuto léčbu ukončili. Mulusky se vyléčily a nevrátily.
Za zkoušku to stojí. Mně se tedy tato bylina osvědčila. Maminky, zkuste ji. Za to nic nedáte, tedy max 100Kc za nať a trochu práce s tím spojenou. Obklady jsem dával vždy večer při čtení pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.19 11:41

Emolux

Nam doporucila pediatricka a funguje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.19 14:26

@Mischell54
Mischell, poradíte? Dcera si po neštovicích a návštěvě hor přivezla pupínky na zadečku. Nejprve nám bylo řecěno,že jsou to potničky z oteplováků a merino kalhot. Dvera je atopička. Ale pupínky se nelepší.
Nemohou to bylt molusky? Vy teď máte aktuální zkušenost…Na první fotografii jsou když se objevily začátkem března. Ostatní aktuální foto. Moc děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
2
8.4.19 15:04

na té prvni foto to vypada jako muluska. Muluska je jakoby malý puchýřek, lehce vystuplý, dá se propíchnout a teče z něho „voda“. Zajděte na kožní nebo pediatrovi a budete vědět. Může to mít i souvislost s těmi neštovicemi. Lekař(ka) by vám určitě řekla víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
9.4.19 19:45

Za mě na molusky 100% funguji homeopatika.
Vyzkoušeli jsme vše možné,seskrabnuti jsem se bránila.
Nasadili jsme homeo a během 2mesicu bylo cca 70ks pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 20:59

@xk.kx A jaká jste používali? Dulcamara a thuyu?

• Citovat
  • Upravit
2190
10.4.19 04:49

Přesně tak oboji,3 kuličky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 15:15

@xk.kx A dezinfikovala jste necim? Ja zamazavam novikovem. Aby to mela uzavrene a neprenasela dal. Koupila jsem hlivacek a homeopatika, budu doufat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML