Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sonulicka píše:
Achjo ma to cim dal horsi :-/ se obavam ze se tomu strhnuti nevyhneme tim rozskrabnutim si to silene roznesla a ma nohy v silenym stavu. Vykoumana v soli ale ze by ji vylozene ty molusky jako “odpadaly” to absolutne ne. Jako mam poxit ze uz nevim co zkusit. Mesic koupem v tuzebniku, potirame propolisem, novikovem, uziva hlivu, kolostruma nic
Ještě zkuste potírat česnekem
Kamarádka zkoušela snad všechno a teď už doporučuje jen modrou Indulonu. Poctivě mazali a do dvou měsíců se všeho zbavili.
Dcera je měla před rokem a nedělala jsem po seskrabnuti nic, jen to vzala mýdlem, aby se ta krev umyla a kontrolovala, jestli se nedělají jiné, ty je třeba taky odstranit, jak bude jedna jediná, nezbavite se jich…my od té doby klid
@Julinka 18
Mě právě zarazilo, že po seškrábnutí to už lékař nijak neošetřil desinfekcí. Pouze položil tu buničinu, malý se oblékl a když se doma svlékl, samozřejmě se mu ten čtvereček posunul, krev tudíž tekla i tam, kde nic neseškraboval… Doufám, že se tedy neudělá nový výsev
Maminky, mazaly jste roztokem či mastí? Betadine. ![]()
Dobry den, dcerka ma par molusek, asi 10 dohromady na obou pazich. Kozni nam to lecila jako atopak. Chci se zeptat, na odberu krve nam na molusky doporucila sestricka propichnout jehlou a potrit betadinem desinfekci. Vse jsem udelala a az potom kdyz jsem vytahla pribalak jsem zjistila ze na narusenou kuzi se betadine ma redit. Redite take? Ja teda betadine ani v minulosti na rany nikdy neredila. Moc dekuji
Jdu si pro radu.
Synovi (9let) dnes na kožním seškrábl doktor asi 15 molusek na zadku a pár jich měl jakoby mezi pulkami. Poplakal si, ale byl statečný.
Doktor nejdřív celý výsev nastříkal nějakou desinfekční a poté jednu po druhé jakoby seškrábnul. Potom pouze přiklopil gázou, protože tekla trochu krev a šlo se domů…
Nedal nám žádnou mast, desinfekci, nic 🤔
Je to normální? Nemám mu to ještě nějak desinfikovat? Mám teda doma betadinovou mast. Díky za odpověď