Molusky

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
19.11.14 20:05

@Snehurenka :lol: máš nějaký problém s tím zakoupit Betadyne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
19.11.14 20:27

@berry4 prosim te nakonec jsme i betadine nasli v desinfekci a hned pichli a vydesinfikovali, no moc te krve nebylo, ale i tak se to dostalo okolo, snazili jsme se to porad vytirat tak snad se to neroznese, myslis, ze staci tedy ten roztok a nebo to mam premaznout i tou masti :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
19.11.14 20:31

@Snehurenka Dcera měla taky molusky, minulý rok. A měla jich hodně, protože se to prostě rozlezlo…nejdřív jsme dostali zinkovou mast, tou jsem měla za úkol mazat 14 dní, poté až doktorka vyškrábla molusky tou ostrou lžičkou v ordinaci a vydezinfikovali to betadinem. Dcera to nesla statečně, ani necekla. Ošetřovali jsme framykoinem zásyp a obvazovali - měla toho hodně po celém bříšku a zádech. Když se objevily nové, tak už jsem je doma sama propíchla vydesinfikovanou jehličkou a mázla betadinem, plus pak další dny tou zinkovou mastí…už je to rok, zatím se podruhé neobjevily. A léčba trvala tak 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
19.11.14 21:10

@Miriska jee ahoj diky za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
19.11.14 21:27

@Snehurenka Ahoj, ahoj :-) Ještě dodám, že doktorka taky zmínila, že se molusky rády vracejí. Prý zmizí a po půl roce se mohou vyrojit znovu…u nás zatím dobrý a v prosinci to bude rok. Ale ve veřejném bazéně od té doby dcera nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
20.11.14 08:20

@Miriska :mavam: on prave hodne bazenuje s otcem, no uz nebude :mrgreen:

Vsem dekuji za reakce a dam urcite vedet jak lecba probiha. Vcera teda jsme to pichli a vybetadinkovali, do rana jsem koukala, ze ji mel splasklou, ted jen doufat aby se nerojily. Natrela jsem mu to betadin masti :palec:. Diky za dokopani @berry4 k propichnuti. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.11.14 09:16

@Snehurenka Stačí to přetřít, mast jsme nepoužívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.11.14 16:27
@Snehurenka píše:
@Miriska :mavam: on prave hodne bazenuje s otcem, no uz nebude :mrgreen:Vsem dekuji za reakce a dam urcite vedet jak lecba probiha. Vcera teda jsme to pichli a vybetadinkovali, do rana jsem koukala, ze ji mel splasklou, ted jen doufat aby se nerojily. Natrela jsem mu to betadin masti :palec:. Diky za dokopani @berry4 k propichnuti. :kytka: :kytka:
:lol: no hurá :potlesk: Heled´já nepíchala všechny, mě přijde, že stačí píchnout pár a s nimi potom zmizí i ty ostatní. A nepřenášelo se to dál rozmáznutím. Doporučuje se i zvýšit dítěti přísun vit. B (b komplex) a C, protože to je i z jakoby nedostatku, snížená imunita. A nekoupej, ale sprchuj. Nejlépe až obden.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
20.11.14 18:04

@Ukulina :palec: @berry4 jo jo nekoupala jsem, jen sprchla a na tu dupku vubec jen kadak jsme umely :lol:. On tam ma jen jednu stejne co se dala pichnout ani to nepostrehl, vzal si do ruky hru a lehnul na pupik a my mu namluvili, ze jsem jenom desinfikovat :mrgreen:, hned to bylo :palec: :palec:. Bere denne pangamin, martanky a ted jsem mu k tomu pridala detskou omegu :mavam:. A pichnout to znovu tu samou mame kdy zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.11.14 18:17

@Snehurenka už nikdy. Uvidíš sama, že začnou osychat, zmenšovat se a mizet. Ale trvá to až 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.11.14 18:52

@berry4 My píchali všechny, trvalo to půl roku. Takže je individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.15 02:15

Úspěšný boj s moluskami

Dobrý den všem maminkám. Chtěla jsem se s vámi podělit o úspěšný boj s moluskami. Pevně věřím, že následující řádky alespoň některému z vašich dítek pomohou. Cca před rokem se mé dceři objevily 3 molusky v oblasti zadečku. Upozořnuji, že jsme nenavštěvovaly veřejné koupání, ale mám podezření na infikování z nočníků buď na hudebce nebo tancování. Naše paní doktorka řekla, (nedám na ni dopustit), buďte v klidu, pobyt u moře to spraví. Když ne, budeme řešit. Nespravil. V říjnu se naší dvouleté Emince rozšířily molusky do oblastí genitálií a vnitřní strany stehen (cca 20). Velké, bílé. Bála jsem se přenosu i na našeho nyní 9 měsíčního Adíka. Z mého pohledu návštěva kožního lékaře a následné pro mne i malou drastické fyzické odstraňování nepřipadalo v úvahu. Paní doktorka souhlasila. Poradila prostudovat internet atd. Nasadila jsem po poradě s naší milou paní lékárnicí homeopatika Dulcamaru 15 ch (5 kuliček denně), Thuyu 15 ch (5 kuliček denně), Multi sanostol, Imunoglukan sirup, vše jedna lžíce denně. A to nejdůležitější! Objednala jsem v e-shopu Karla Hádka přípravek Molusan (můžete sehnat někdy i v Apatykách). Potírala vždy na noc. Ráno jen když nemáme aktivity ve městě. Hodně vám pak dítko česněkově „voní“. A zadařilo se! Cca po „až“ 10 dnech začalo mokvání, pak vysychání, odlupování, zmenšování, celý proces je na dlouho. Trvalo 3 měsíce. Vydržte! Ale výsledek bomba. Teď máme již „jen“ poslední milimetrovou plochou bradavičku i „matku“ molusku (taková největší potvůrka s ďůlkem) je pryč. Ta jde jako poslední. A s díky poděkování mému muži. Ten mne, nefandu Facebooku, veřejných diskusí a serverů přesvědčil, abych se s vámi podělila o tento úspěšný boj. Držím vám všem palce. Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
6.1.15 08:45

@AdelaEma mooc diky za info, navysim davky techto homeopatik a dokoupim co radis, uz s nimi bojujem 2mesice, mame teda jednu vetsi a asi 3pidi :think::mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.1.15 15:10

Dobrý den všem…Přečetla jsem si celou diskuzi a teď nevím co dál :-) Jak vidím, každému zabírá něco jiného. Naše dcerka měla poprvé tyto molusky ve 2 letech, ale nevěděli jsme, že to jsou molusky. Byli jsme s ní u kožní a paní doktorka nám sdělila, že to je atopický ekzém!!! Měla na zadečku několik takových pupínků, asi 15? A to já sama měla podezření na molusky a kožní nic nepoznala…Žádnou další kontrolu jsme neměli, neřešili jsme…Pak na čas hodně zeslabili a pak se zase objevili a pak zase zeslabili. Teď ve 4 letech je má po stehýnkách, na zadečku také pár. Zeptali jsme se dětské lékařky a že to jsou prý molusky. Na kožním nám řekli ať doma vymáčkneme a potřeme dezifekcí - jódem. Začali jsme mačkat, podírat a má je teď po lýtkách, zádech, bříšku. Hrůza! Snad některá rada uvedená zde v diskuzi pomůže. Chudinka malá, vypadá to hrozně, jak to má ještě rozškrábané, povymačkané…Ufff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
1.2.15 20:42

@vendy.z budu drzet palecky, je to hrozny, ze doktori dokazi poradit takovou vec jako je vymackavani :cert:, ja se se synem nehodlam odvazit ani na to seskrabnuti, jak je to infekcni, uz mame objednany molusan a hlavne bastime vitaminy, coto da. :mavam: preji at brzy neco zabere, u nas zatim nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí