Moluska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
21.1.16 04:06

Děkuju moc za rady, holky :) U nás už vyškrábání snad nebude. Jak jsem psala, tak to pro ni bylo dost traumatizující - od té doby se bojí doktorů, je nedůvěřivá k lidem, a když kamkoliv přijdem, tak se mě drží zuby nehty :(
O InfectoDellu jsem také slyšela, ale to u nás bohužel taky nejde. Když mastička dělá nějakou neplechu, tak má tendenci si ji rozmazávat ručičkama, kterýma si potom následně začne mnout očička, do kterých se to pak bohužel dostane :( Něco podobného jsme zažili s tea tree olejem, takže jsme museli očička vymýt a tea tree přestat používat. Zkoušela jsem jí to vysvětlit, ale je přeci jen ještě maličká, aby to pochopila :(
Docela se nám ale osvědčila kombinace: Thuya (homeopatikum) a Imunoglukan (sirup na posílení imunity), které malá bere nyní už 2 měsíce, postižená místa mažeme Molusanem a v bezprostřední blízkosti očí Betadine mastí, do jídelníčku jsem zařadila víc česneku, každý den sprchujeme, měníme pyžámko a oblečení a každý týden měním povlečení. Prádlo, které jde, tak peru na 60, plenky a ručníky na 90 a zbytek (jako třeba bundičky, svetříky apod.) na 40. Jinak veškeré prádlo nechávám přes noc vymrznout na balkoně, další den dám doschnout domů a pak žehlim.
Jinak ještě pro info - pod tu celkovou narkózu jsme nakonec nešli. Když jsme šli za naší dětskou pár dní předtím na kontrolu (to už jsme prováděli naši „proceduru“ :) ), tak nám řekla, že jsou pupínky tak malé, že by doktoři neměli co operovat, tak jsme se na to vybodli :) Třeba je to takhle zdlouhavější, ale aspoň je to bezbolestné, bez zbytečných rizik a slziček, s malou jsme to pojali jako hru, tak se na to i těší :)
S bojem ještě nejsme bohužel u konce - vždy, když už skoro zmizí a máme tak 2, tak se někde objeví nějaká další potvora, ale nevzdáváme se. Když vidím ty pokroky, co jsme za ty 2 měsíce udělali, tak věřím, že brzy zvítězíme. Držím pěsti i dalším, kteří s touhle mrškou budou mít „tu čest“. Hlavně se nevzdávat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
1.3.16 17:17

Ahoj holky, potrebuju poradit. Dceri se rozlezly molusky a mame na ne Infecto Dell pisi tam, ze se nesmi pouzit na zanicene molusky tak nevim, co presne je tim mysleno.Mala ma par takovych velkych jakoby nejakou tekutinou naplenenych a pak malinke nanaplnene.Muzu tim potrit ty velke naplnene? Pomohlo vam to? uz s nima bojujeme docela dlouho. Doktorka doporucila na posileni imunity AMPcare junior, ale vysledek zadny a ted se ji to rozlezlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.7.16 01:05

Ahojky Alexxo, my s tou potvůrkou taky bojujeme už asi 3/4 roku.
S Infecto Dellem zkušenosti nemám, protože se může prý snad až od 2 nebo 3 let (teď si nejsem jistá), což malé v době, kdy to začalo, nebylo. Nejdřív jsme s nimi bojovali tak, jak píši v předešlém příspěvku. Ale pořád se nám něco objevovalo a to i ve větším měřítku. Už jsme byli zoufalí, tak jsme zavedli taky vymačkávací metodu, jak tu některé holky radí.
Po koupání, když malou vykoupeme, tak ji zároveň i zkoukneme a když něco objevíme, tak to vymáčkeme a potřeme Betadine mastičkou. Menší pak mažeme bez mačkání Molusanem a buďto zmizí samy nebo je později také vymáčkneme. Je to zdlouhavější proces, ale nám to funguje.
Ze začátku, když jich měla víc, tak jsme po koupání vymáčknuli tak 2-4 molusky a teď se stane, že se sem tam jedna nebo dvě objeví, ale když jdou vymáčknout, tak je zlikvidujeme a je chvíli klid :)
Holt je opravdu asi nejlepší ty potvůrky likvidovat a nenechávat to v kůžičce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
3.7.16 09:38

Nam kozni doporucila umyvat syna mydlem se stribrem, ktere ma silne protivirove ucinky. Da se koupit v lekarne, cena 150 korun. K tomu jsme nasadili vitamin s hlivou ustricnou na posileni imunity a zda se, ze mame konecne od molusek pokoj. Syn je ted cisty, ale stejne mam strach, ze se to vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 22:52

Ahoj, prosím budu psát anonymně.
Jsem s druhou dcerkou těhotná a mám už nějaký ten čas mám molusky…ale u pulíny, v třísle a v zadku… jakože když se roztáhnou půlky tak na straně zevnitř.
Našla jsem je úplně náhodou, v třísle při holení a podle fotek apod je to ono stoprocentně.

Na nějaké vyškrabávání to není, na takových místech. Gynekolog nikdy nic neřekl, jsou malé, vypadá to jako takové ty kožní výrůstky, jak bývají. Jsem vysoká, štíhlá, nevím, kde jsem k nim přišla. :think:

Kdyby jste někdo věděl, jak se jich zbavit… budu vděčná :-)

• Citovat
  • Upravit
7.9.16 21:51

Ahoj, taky se s vama podelim o nase zkusenosti s temahle potvurkama. Synovi (1,5 roku) se objevily na ruznych mistech-ruce, prsty, lytka, na cele, tvaricce, krku, celkem asi 20 kousku…na koznim na Bulovce nam doporucili ihned seskrabnout. Nechala jsem mu to udelat, plakal strasne, protoze ho drzely 4 sestry. Rikala jsem si, ze aspon budeme mit klid a tak to vydrzime. Po seskrabnuti jsem se ptala, jak mu mam ty rany osetrovat, nevypadaly moc dobre. Pry nijak. Do tech ran chytil infekci, nebylo to nic peknyho. K tomu se pridalo jeste impetigo. Nastesti jsem se dostala k jinymu kozarovi, kterej se mi zda rozumnejsi. Pry se po seskrabnuti ma pouzivat specialni antibakterialni mydlo a pletovy mliko a desinfikovat. Tak holky bacha na to. Vyfasovali jsme antibiotikovou masticku. Rany se pomalu hoji, ale asi bude mit jizvy, pekne mu to zprasili… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 21:58

Sem tam se mu nejaka moluska objevi, ted ma asi 3. Postupuju takto: davam mu Imunoglutan a pupinky potiram nekolikrat denne propolisovyma kapkama, sem tam betadin masti a obcas naznu i tou atb mastickou. Ty propolisovy kapky fungujou, pupinky se postupne zmensujou a tak cca po tydnu mizi. Uz jenom sprchuju, kazdy den cisty pyzamko i rucnik. Jak psal nekdo prede mnou, chce to asi mazat vsim moznym dohromady a nespolehat se na 1 pripravek. Neco z toho zabere☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.10.16 12:28

Ahojte, aj my máme molusky od augusta a nevieme sa ich zbaviť. Syn mal najskôr len jednu a v mori sa mu to rozmnožilo, nevedela som vôbec, čo to je. Už sme boli aj na kožnom vyškrabávať, ale má ich viac a viac, má to na brušku. Potierali sme betadinom, kúpila som imunoglukan sirup…nič nepomáha. Teraz som objednala infectodell cez net, tak to chcem skúsiť, či by to nepomohlo, zatiaľ natierame dva dni. Po natretí to štípe a potom je to ok. Mám pocit, že to z toho trošku prischlo, tak uvidíme, dám vedieť, ak pomôže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
30.10.16 22:00

@gabona1 nam pomohlo jen seskrabnuti (7×) - mel to na pindikovi, takze infectodel ani nic podobneho nepripadalo v uvahu kvuli poleptani. Pomohlo dusledne pouzivani mydla se stribrem z lekarny - zabranuje mnozeni viru. Taky syn po zakroku u kozni nesmel do stejneho obleceni - menit i rucniky, vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.2.17 15:01

Ahoj,
chci zde poděkovat těm, co tu radí homeopatika a bylinky. Dceři se objevily v cca 16 měsících, nejprve dvě (to jsem vůbec nereagovala, myslela jsem, že jsou to jen nějaké nevinné pupínky), posléze se rozmnožila a měla jich aspoň 40, na bříšku, na zádech, zadečku. Kožařka radila pomazat každý den všechna novikovem a dvakrát týdně nehtem seškrábnout. Poslechla jsem, ale nikam to nevedlo, samozřejmě člověk rozškrábne a vysemení se a objeví se tak akorát další. Na základě několika lidí zde jsem nasadila homeopatika (thuya a dulcamara), obden do koupele přidávala odvar z tužebníku jilmového a na imunitu sirup hlíváček. Asi do šesti týdnů všechna zmizela. Už je to rok a znovu se neobjevila.
Ve stejné době jsem měla doma novorozence, snažila jsem se, aby se holou kůží nedostaly na sebe nebo na stejný ručník/přebalovák apod., pochybuju, že se mi to dařilo na sto procent, i přesto to ta malá nechytla.
Věřím, že je to otázka imunity, je potřeba odstranit příčinu a ne následek (seškrabáváním ten vir z těla nedostanete :( ).

Přeji všem úspěšnou léčbu, je to dost otravné onemocnění.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
30.12.18 22:48

Obnovuji

Dcerka ma molusky cca rok,poprve je seskrably4 ks, pak se ji udelala na noze ,ruce a v trislech.vsechny se po potirani tee tree olejem zatahly a jen zustala nepatrna malinka a nerostouci az na tu v trislech.ta se zaparuje a roste. Ted ji ma fakt hnusnou a na druhe noze ma dalsi jak se dotykaji stehna.tu jednu jsem po dlouhem fizickem zapase protrhla a zkousela vymacknout,coz neslo,tak jsem tu bilou kulicku musela vytrhnout.ano opravdu byla prirostla a zacalo to pak dost krvacet. Dezinfekce atd vsechno bylo.nejhorsi na tom je ze se vykoupala se starsim brachou a ten ma tyden potom na stehne 4 molusky a co hur ja kaca si to neuvedomila a koupala se i s mladsim 2 mesicnim tak trnu hruzou co on. Tednmomentalne zkousime zase tee tree olej a cesnek.potirat rozmackanym cesnekem.na ten nedam dopjstit. Jeste me napadla slana voda. Kdybych koupila morskou sul a udelala jim koupel.neteri pomohlo moc more.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
31.12.18 00:35

My jsme se potýkali s moluskami také něco přes rok a vyzkoušeli snad úplně všechno.Moje lékárnička na molusky byla větší než na všechny naše dětské nemoci.
Nakonec mi opravdu zabralo s okamžitou účinností to, co jsem vyčetla na internetu. Dítěti jsem potřela molusky znecitlivujícím Emla krémem (stál kolem 700Kč, ale stálo to za to!), po půlhodině jsem ho posadila k počítači u pohádky a do ruky mu vrazila extra dobrou sušenku, pupínky jsem natředla dezinfekcí Betadine a namočila si jehlu do dezinfekce. Jehlou jsem molusku propíchla a opakovaně do ní vpravila dezinfekci. Některá moluska se dala lehce zmáčknout a vyndat kulička, jiná ne. Takhle ošetřené molusky se začaly zatahovat a mizet, někdy se nafoukly a to jsem je pak píchla znovu. Přišlo mi, že když jsem se zbavila těch velkých, ty malé začaly mizet samy.
Prošla jsem tím s oběma dětmi a obě - ač jsou to jinak velcí bolestínci - to záhy začaly brát jako příležitost dostat se k pohádce a výjimečné dobrotě. Hodně se mi osvědčilo nechat na dítěti, kdy mám s pícháním přestat. Když vědělo, že to má pod kontrolou, že se ho nebudu snažit přeprat, bylo velmi ochotné spolupracovat. Začínali jsme s píchnutím jednoho pupínku a pak jich na jednu pohádku zvládli i třeba 20. A to i na místech jako je oční víčko nebo podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
31.12.18 09:06

@Masina jezis vic jak dvacet jich mely?! Proboha to dcera ma 7 a syn 2 to si nedovedu predstavit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
31.12.18 15:40

@mokuty Jo, nám to začalo dvěma pupínky u jednoho z nich, to jsem ještě nevěděla, co to vlastně je. Pak jsem hledala způsoby léčení a každému jsem se snažila dát šanci na to, aby zabralo…a to jedna moluska zmizela, pak se 2 objevily někde jinde, pak to vypadalo, že se to třeba ustálilo na určitém počtu........ .A pak přišlo takové to nemocné období, kdy byli pořád nachcípaní, šli z rýmy a do rýmy a jak byli oslabení, tak se ty molusky rozjely. Kromě toho obě děti byly a stále jsou v těsném tělesném kontaktu, takže samozřejmě fungovalo to, že si to živily mezi sebou. Teď už mě to neděsí, kdyby se objevily, vím, co s tím. Ale tehdy jsem už opravdu panikařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.21 11:50

Ahojky holky jdu pro radu dcera má molusky mazaly jsme vším možným a nic nepomohlo a dneska jsme šly ke kožní dr. A řekla že je to v horším stádiu že bud bude seškrabovat lžičkou nebo pod narkózou nechaly byste 5 lete dítě uspat kvůli moluskam? Mám o dcerku strach díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA