Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lightsunn a betdine mast? Klárce je skoro 4 roky a máme jich asi tak 10,ale začínají se množit ![]()
Denysko22 máme jich cca 10 ks, ale mmoží se dál dnes jsem si všimla že má 3 u lička na obličeji, tinkturou mylíš co? Děkuji ![]()
To je celkem jedno, molusca nemají rády jod. Potírala jsem 3× denně. Ale pokud se to bude rychle množit, tak holt na kožní, ať to dr předem znecitliví, to snad dělá (třeba Emla), jinak než seškrab ostrou lžičkou to asi nepůjde…
Ještě se říká royškrábnout jehlou a potom najodovat, ale jestli se malá nechá… Jinak ať si to nezaneseš taky na ruce…
Mmch, my měli těch asi 10.
Nám pomohlo - propíchnout, potřít jodem, po pár dnech strhnout stroupek, potřít jodem. Dělala jsem to před několika měsíci a je klid. Synovcovi poradili nějakou super drahou vodičku, díky které se mu to neuvěřitelně rozjelo po celém těle. Nyní byl na prvním výškrabu a čeká ho několik dalších.
Taky bojujem už skoro měsíc…nevím odkud to syn donesl, v bazenu jsme byli naposledy v létě.
dávala jsem molusan…ale zatím nic…teď mi kamarádka poradila propíchnout a betadine…ještě jsem nezkusila, dr. doporučila Infecto-del, a teď babo raď.
jak je to s přenosem nákazy? lze to přenést i jen vzduchem?? nebo jen třeba v bazenu, dotekem na místo výsevu a tak?
@kubykula nám dr. říkala, že se to přenáší obsahem toho pupínku, vzduchem ne. Kloním se k radě kamarádky. Malá z toho třeba teklo dost krve (ta je také přenašečem), takže pořád stírat a potírat jodem, ať se to nepřenese jinam.
Ahoj můj syn v 10 letech je chytl v bazénu, měl jich tak 200 kousků. Nepomohl molusan, vypichování a betadine to jen rozsévalo dál…trvalo to 1 rok a zmizely samy a už se neobjevily.
Dobrý den Ivo také bojujeme ale zaujalo mě jak je zničit. Hledala jsem na netu aloe vera concentráte ale našla jsem pouze v sirupu, ten se ředí s vodou a pije.Vy tam píšete že jste mazala moluska. Prosím napište mi co přesně mám koupit a jak jste používala. Děkuji moc už nevím co mám děla vyzkoušela jsem snad vše. Děkuji za odpověd. Blanka
Sicenejsme iva, ale dcerce jenakonec mazlykremem a odstranily kyretou, byloto hned…
Já mám strach je propichovat nebo něco podobného že jich bude víc. Zážitek u lékářky jak je vypichuje stačil. Dávala jsem homeopatika a sirup na imunitu ale je to stejné mám pocit že se dělají nové. Homeopatka dávám už měsíc.
Tak nám nakonec ani propichování a mazání jodem nepomohlo, takže na kožní.
naštěstí jsem měla v nem. kliku na dr. která hned řekla, že ho nebude trápit seškrábnutím a dala nám namíchat nějakou hnědou vodičku v lékárně, tou jsme potírali 14 dní /trochu pálila( bohužel název na obalu není, tak nevím co to je, ale pozor, už jsme měsíc bez ![]()
@Matylda kočičí píše:
Už jsem zoufalá
my s nima bojovali asi 8 měsíců, zkoušela jsem všechno, homeopatika taky a dávala jsem Imunoglukan (nebyla od té doby vůbec nemocná), jela k moři a pořád tam byly, asi 200 molusek
Nakonec jsme šli na kožní, tam malá po seškrábnutí 2 molusek ztropila hysterickou scénu a paní doktorka řekla, že to máme zkusit sami, dala nám asi zinkovou mast (nevím přesně), ta jakoby způsobila změnu povrchu té molusky, já to pak jednu po druhé vyškrábla nehtem a co je nejdůležitější na párátko s vatičkou jsem dala hodně silnou dezinfenci (tu co se používá na dezinfekci po klíštěti) a po seškrábnutí jsem to té rány držela tu vatičku, sice to hodně pálilo, ale molusky to nakonec vzdaly, každý den jsem jich zlikvidovala tak 5-8
taky jsem byla zoufalá, ale zmizelo to
Jo a ty molusky se rozlezly potom, co si malá jednu velkou rozdrápla a ta vodička z ní stékala po noze a infikovalo se to hodně
vypichování bez dezinfekce to rozeseje všude