Monitor dechu Nanny - tvrdý spánek

Anonymní
20.8.19 21:47

Monitor dechu Nanny - tvrdy spanek

Ahoj, mame 5 tydenni holcicku a v postylce pouzivame monitor dechu Nanny. Dvakrat se monitor rozeznel, ale my se priklaneli k tomu, ze to byl plany poplach, protoze jsme postylku ruzne vypokladaly pod hlavickou atd. Mame dve desky vedle sebe, tudiz se nemuze stat, ze by se dite nekam posunulo. Po tech dvou poplasich jsme udelali opatreni - mame tam desku atd. A poplach zaznel znova. Mala byla cely den neklidna, brecela, asi ji trapilo brisko a moc toho nenaspala za cely den. Odpoledne ji navic zmodrala kuze kolem pusinky. Vecer v postylce opravdu tvrde usnula. Zrovna jsem sedela na posteli, kdyz jsem videla, ze monitor blika s velkymi prodlevami (spise nam blika dost rychle vetsinou), monitor zacal houkat, tvrde spala, nebyla modra nic, neslo hned poznat, jestli dycha. Hned jsem ji chytla za ruku a jemne ji vzbudila. Vyhukani jsme jeli do nemocnice, ta jeji nespokojenost, modre kolem rtu a ten monitor, vydesilo me to. V nemocnici na nic neprisli a rekli, ze je vse v poradku. Stavalo se vam to taky? - modre kolem pusinky a poplach pri spanku. A co delat? Znamena to neco? Mam z toho hrozny strach. ????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
20.8.19 21:52

Modrá pusinka to neznám, zní to děsivě. Ale nanny občas dělá poplach třeba i když dělá dítě delší prodlevy mezi nádechy. Nebo můžete mít někde špatný kontakt, blbě zatrčený kabel a houka to taky. Syn jednou dycal docela mělce a pomalu a houkalo nám to taky, já měla skoro infarkt, vylitla sem, šťouchla do něj a on akorát koukal co ho jako budim, zmatený :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 21:59

Jestli se nepletu, tak u takhle malých miminek by se neměly používat dvě desky. Je to i v návodu. Když jsem řešila reklamaci našeho monitoru dechu (máme jiný), tak se mě na to paní výslovně ptala, jestli nemáme dvě desky, když máme mít jednu. Řešili jsme tehdy, že nám ten monitor dechu spouští nějak moc často. Monitor byl překontrolován a byl v pořádku.
Myslím, že syn měl asi moc dlouhé pauzy v dechu, a proto ten monitor spuštěl alarm. Monitor jsem preventivně používala až do tří let, než jsme syna přestěhovali do velké postele. A ještě po 2. roce občas alarm spustil.
Ale s tou modrou pusinkou, to teda nevím. Akorát kamarádka říkala, že dítě zmodralo, když mu byla zima (nechala ho nahaté na gauči). Ale sama s tím zkušenost naštěstí nemám a určitě bych se na to ptala pediatra.

• Citovat
  • Upravit
6869
20.8.19 22:00

Plane poplachy jsou docela bezne… ja bych byla u lekare uz s promidranim kolem pusy…max bych to neresila, jestli ti tak moc plakal az zmodral, ale jestli byl zrovna klidny… jinak u prvniho jsem monitor prestala pouzivat brzo; furt jsem v noci cumela na svetylko, misto toho abych spala :roll: dcera ma 8 tydnu a nekdy ho zapomenu zapnout, v kolibce v obyvaku mam desku, ale hlavni panel neprenasim… :think: na houkani ale myslim kazdy den pred usnutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.19 22:11

Ja take planne poplachy zazila, vzdy to bylo na infarkt :-). Kdyz byl miminko, tak nevim, cim to bylo, ale pozdeji to bylo tim, ze mi v postylce hodne cestoval a kolikrat odcestoval mimo dosah podlozky. S tou modrou pusinkou se to delo memu synkovi, kdyz mu byla zima (konkretne po kojeneckem plavani v satne, nez jsem ho osusila a oblekla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
20.8.19 22:13

Mela jsem sice jiny monitor dechu a spustil 1× v noci. Doktorka se me pak ptala, zda bylo dite modre kolem pusy. Nicmene vysetreni na kardiologii ho neminulo. Zminila bych se u pediatra. Pro klid v dusi absolvujete vysetreni.
Edit: kolem pusy promodraval syn casto. Zjistili mu neco na srdci. Mel tam nedovrenou nejakou mezirku, ale v prubehu nekolika let se uzavrela a bylo to OK. Pry se to obcas stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
20.8.19 22:31

Promodrání kolem rtů proberte co nejdříve s pediatrem může to být problém se srdcem. Jinak Nanny nefunguje na principu dýchá/nedýchá, ale hlídá i frekvenci dechů a při poklesu pod rizikovou hranici spustí poplach. U dcerky se monitor do půl roku spouštěl poměrně často, usínala velmi hluboce a opravdu přestávala dýchat, podle neurologa je zdravá a u miminek se to občas stává. Další případy opravdu planých poplachů jsme měli kolem 8. měsíce, kdy začala selhávat cca 8let stará deska, koupili jsme novou a monitor běžel bez problémů do 13 měsíců, kdy jsem ho dala pryč, protože se dcera naučila vytrhnout kabel.

Jenom jste si jistá že máte Nanny? nikde jsem nenašla způsob jak do jedné jednotky zapojit dvě desky. Monitor Nanny je natolik citlivý že postýlka nesmí být přiražená k posteli rodičů protože by snímala jejich dech. Zkoušela jsem to a monitor mě snímal když jsem měla ruku položenou na bočnici postýlky a hluboce dýchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.8.19 23:11

Nejsou to plané poplachy, na to pozor! Monitor skutečně zaznamená, že dítě má velké prodlevy v nadechnutí. Ono to houkání nemá primárně vyburcovat rodiče, ale vzbudit dítě, aby se probralo a začalo dýchat normálně. Proto má spousta rodičů pocit, že přišli k postýlce a dítě dýchalo normálně. On už monitor svoji funkci splnil. Každá prodleva v dýchání samozřejmě nevede k zástavě dechu, ale monitor upozorní už na hrozící nebezpečí. Pokud miminku navíc promodrávala pusinka, zvážila bych pořízení monitoru i do kočárku.
Edit - nechala bych dítě zkontrolovat u kardiologa. Na promodrávání pusinky se mě ptal pokaždé.

• Citovat
  • Upravit
4443
21.8.19 00:11

Já používám dvě v kolébce a postýlce a ani jeden plány poplach za 8m… Prý je to i matraci, nesmí být moc silná. Musí být k tomu vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
21.8.19 00:13

Klidně může mít apnoe. Lepší monitorovat. Modrání normální není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
21.8.19 14:13

Taky nám nanynka v prvním měsíci věku několikrát alarmovala, malý ale nikdy nepromodraval, zřejmě ho alarm vždy vyburcoval k nádechu. Radili jsme se s praktickým lékařem a pořádně prostudování návod k použití. Vyměnili jsme baterie, podložku dali na matraci (zřejmě jsme měli plovoucí matraci - větší namačkanou v malé postýlce) a dávali si pozor, kam dítě v zavinovačce pokládáme. Dále již bez alarmů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.19 20:16

Monitor dechu počítá i kolik nádechů je za minutu. Nejsou to plané poplachy jak už tu jedna pani psala. Svojí funkci plni. Monitory na plínku například nejdřív vibrují aby miminko probrali než začnou houkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.8.19 21:42

S promodráváním kolem úst určitě k doktorovi - já kvůli tomu byla se synem tři dny v nemocnici na pozorování. Není to normální a může to značit vadu srdce. Syn má menší šelest na srdci a ještě otevřený FO (malá skulinka). Nemá žádné omezení, prý to není nebezpečné a samo to zmizí, nicméně bych to opravdu nepodceňovala. Jinak plané poplachy opravdu nejsou (pokud dítko nevycestuje z desky, což zrovna u Nanny moc nehrozí - fakt je hrozně citlivá, ta deska, a mám vyzkoušeno, že snímá, i když syn odcestuje mimo ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí