Monitor dechu - zbytečnost nebo nutnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
15.5.12 12:14

Hodně jsem o monitoru před porodem uvažovala a nakonec si jej pořídila starší od jiné maminky. Používali jsme a byla jsem ráda. Prostě jsem spala líp. Věděla jsem, že kdyby něco, monitor dá vědět. Takže za mě ano. Měli jsme Nanny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
15.5.12 12:15
@ivuska.h píše:
Nemít monitor znamená hazardovat se životem dítěte? 8o

Nechápu ,proč se hned někdo chytá každého slova.Prostě @katkabanova napsala,že „JÍ“ to příjde jako hazard se životem dítětě a má dokonce osobní zkušenost.
To ti Kači nezávidím,ale hlavně,že to dobře dopadlo :dance: .
Já měla monitor babysense u obou kluků do 8mi měsíců a „já osobně“!bych si klidně odpustila 2000 s kočárku ,kdybych řešila peníze a raději si ho pořídila(je ton jen příklad ).Je totiž rozdíl,že i když začne pískat monitor až při zástavě dechu to zachytit v tu chvíli a začít okamžitě jednat(vyčistit ústa od zvratků,ev.resuscitovat apod)než přijít za dvě hodiny k postýlce…Já jsem za monitor.Krásně jsem se vyspala :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.5.12 12:20

Nečetla jsem celou diskuzi.
Monitor jsem chtěla, ale nechtělo se mi za něj vyhazovat prachy. Měla jsem v plánu si ho půjčit z porodnice na půl roku. Jenže byla sobota, když nás pouštěli. Měli jsme si přijít v pondělí. Nějak se stalo, že se tam první týden doma manžel nedostal. Nakonec jsme pro něj nezajeli. Malý začal spávat s náma v posteli, tak by nám byl na nic.
To si každý musí rozhodnout sám, jestli má na to nervy. Já byla klidná,když jsem měla malého hned vedle sebe celou noc a monitor jsem nepotřebovala.
Co si budeme nalhávat, celé je to obchod se strachem. Záleží na každé, jaké má nervy a jestli si ten monitor koupí nebo ne.

Příspěvek upraven 15.05.12 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.5.12 12:21
@CokeLady píše:
Já nechápu, co je na tom k nepochopení. Je to prostě risk :roll: buď to bude v pohodě a nebo nebude, ale Ty o tom nebudeš vědět. Nevím, co na tom nechápeš.

Jedna maminka (Dalmatinka) zachránila dítě, které bylo vedle ní v postýlce a kdyby monitor nezačal kvílet, uznala sama, že dítě by asi zemřelo, prostě ve spánku fakt neslyšela, že dítě přestalo dejchat.

Jestli si někdo chce vzít na triko, že najde ráno udušený modrý děcko, tak proč ne? Já za to nikoho neodsuzuju, moje dítě to není. :nevim:

Nejvíc mě dojímají kecy rodičů a babiček, že za nich nic takovýho nebylo a taky žijou, ale že taky mnohem víc dětí umíralo a ty nežijou už se neřekne a vlastně mezi řečí se ještě dodá, že vlastně babičce takhle umřela malinká ségra (ve 2 týdnech přestala dýchat)… hm, tak hlavně, že za nich to nebylo a taky žijou 8o

mě zas dojíma takový to podsouvání „mně je to jedno, ale kdo ho nemá, riskuje, že mu dítě umře“ 8o podsouvání, že jedině mít monitor je správný… :nevim: ale tak to není, monitor upozorní, ale zvlášť u koupených použitých bych tomu stejně nevěřila. :-)

Podle mě to je prostě obchod se strachem, přidá se pár příběhů, že u někoho to opravdu „pomohlo“ (ale nikdo neví, jak by to bez monitoru dopadlo, že? ) a už je z toho mánie „všichni kupujte monitory, jinak jste nezodpovědní rodiče“. Výrobcům vždycky šlo, jde a půjde o zisk, těm tohleto strašení jde na ruku… :nevim: Málokomu jde opravdu o něčí bezpečí, o to jde vždycky až v druhé řadě, jinak by monitory v ČR nebyly o tolik dražší, než v zahraničí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@CokeLady píše:
Já nechápu, co je na tom k nepochopení. Je to prostě risk :roll: buď to bude v pohodě a nebo nebude, ale Ty o tom nebudeš vědět. Nevím, co na tom nechápeš.

Jedna maminka (Dalmatinka) zachránila dítě, které bylo vedle ní v postýlce a kdyby monitor nezačal kvílet, uznala sama, že dítě by asi zemřelo, prostě ve spánku fakt neslyšela, že dítě přestalo dejchat.

Jestli si někdo chce vzít na triko, že najde ráno udušený modrý děcko, tak proč ne? Já za to nikoho neodsuzuju, moje dítě to není. :nevim:

Nejvíc mě dojímají kecy rodičů a babiček, že za nich nic takovýho nebylo a taky žijou, ale že taky mnohem víc dětí umíralo a ty nežijou už se neřekne a vlastně mezi řečí se ještě dodá, že vlastně babičce takhle umřela malinká ségra (ve 2 týdnech přestala dýchat)… hm, tak hlavně, že za nich to nebylo a taky žijou 8o

Trochu opomíjíš ten stresující vliv monitoru, že třeba matka, co je na něm psychicky závislá, si kvůli tomu třeba nevezme dítě k sobě do postele a nechá ho raději řvát v postýlce, hlavně když má monitor :nevim: Prostě se tím podle mě staví jakýsi falešný pocit bezpečí nad nějaké další faktory, které jsou třeba pro mě osobně důlěžitější a nebyla bych je ochotna obětovat za snížení už tak velmi nízkého rizika úmrtí z apnoe.

Mimochodem riziko SIDS snižuje i kojení, používání dudlíku – jsou nekojící matky nebo matky dětí bez dudlíku hazardérky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119

a vy všechny dáváte monitor i do kočárku, když vám spí dítě? to se nebojíte, že se mu něco stane v kočárku? to asi teda když je to bez monitoru hazard, tak máte děti ve spánku jen v té postýlce, kde je umístěn monitor? to by mě zajímalo, jak se pak řeší taková situace.
Ale nehodlám se tu dohadovat. Mě osobně se to dotklo, že tady zazněla věta ve smyslu, že kdo nemá monitr hazarduje se životem svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 12:22
@ondas píše:
Nechápu ,proč se hned někdo chytá každého slova.Prostě @katkabanova napsala,že „JÍ“ to příjde jako hazard se životem dítětě a má dokonce osobní zkušenost.
To ti Kači nezávidím,ale hlavně,že to dobře dopadlo :dance: .
Já měla monitor babysense u obou kluků do 8mi měsíců a „já osobně“!bych si klidně odpustila 2000 s kočárku ,kdybych řešila peníze a raději si ho pořídila(je ton jen příklad ).Je totiž rozdíl,že i když začne pískat monitor až při zástavě dechu to zachytit v tu chvíli a začít okamžitě jednat(vyčistit ústa od zvratků,ev.resuscitovat apod)než přijít za dvě hodiny k postýlce…Já jsem za monitor.Krásně jsem se vyspala :dance:

O peníze vůbec nejde, 2000 na monitor opravdu mám ale přesto ho nekoupím, pokud k tomu není nějaký důvod (= rizikovost dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
15.5.12 12:22

přesně tak,názor typu my ho neměli a žijem mě taky dostává.Jsou zde prostě dvě skupiny lidí,jedna,která to vidí jako zbytečnost a je přesvedčena o tom,že zrovna oni jsou ti vyvolení,kterým se to nikdy nestane-trošku naivní..a skupina druhá,do té patřím já,která už třeba i někdy držela své nedýchající dítě a třepala s ním (nemít monitor,sedím si vesele u televize dál a nechci ani myslet na to,co by se dělo za pár hodin..)..DÍKY BOHU se Klára nadechla a teď je spokojené miminko,bez monitoru ani ránu!!!A klidně mě odsuzujte,ukamenujte,jen jsem chtěla poradit zakladatelce,tak třeba si z toho něco vezme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 12:24
@wacinka píše:
a vy všechny dáváte monitor i do kočárku, když vám spí dítě? to se nebojíte, že se mu něco stane v kočárku? to asi teda když je to bez monitoru hazard, tak máte děti ve spánku jen v té postýlce, kde je umístěn monitor? to by mě zajímalo, jak se pak řeší taková situace.
Ale nehodlám se tu dohadovat. Mě osobně se to dotklo, že tady zazněla věta ve smyslu, že kdo nemá monitr hazarduje se životem svého dítěte.

V kočáře je monitor nanic, stačí, aby foukal vítr a monitor bude „něco“ snímat, o jedoucím kočáře nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
15.5.12 12:25

no,jak se to říká.kdo nechce,hledá důvod,kdo chce,hledá spůsob.Každého věc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@katkabanova píše:
přesně tak,názor typu my ho neměli a žijem mě taky dostává.Jsou zde prostě dvě skupiny lidí,jedna,která to vidí jako zbytečnost a je přesvedčena o tom,že zrovna oni jsou ti vyvolení,kterým se to nikdy nestane-trošku naivní..a skupina druhá,do té patřím já,která už třeba i někdy držela své nedýchající dítě a třepala s ním (nemít monitor,sedím si vesele u televize dál a nechci ani myslet na to,co by se dělo za pár hodin..)..DÍKY BOHU se Klára nadechla a teď je spokojené miminko,bez monitoru ani ránu!!!A klidně mě odsuzujte,ukamenujte,jen jsem chtěla poradit zakladatelce,tak třeba si z toho něco vezme :hug:

My tebe neodsuzujeme, to tys odsoudila nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288

*způsob :D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
15.5.12 12:26
@kate02 píše:
Podle mě to je prostě obchod se strachem, přidá se pár příběhů, že u někoho to opravdu „pomohlo“ (ale nikdo neví, jak by to bez monitoru dopadlo, že? ) a už je z toho mánie „všichni kupujte monitory, jinak jste nezodpovědní rodiče“. Výrobcům vždycky šlo, jde a půjde o zisk, těm tohleto strašení jde na ruku… :nevim: Málokomu jde opravdu o něčí bezpečí, o to jde vždycky až v druhé řadě, jinak by monitory v ČR nebyly o tolik dražší, než v zahraničí…

Naprosto souhlasím :palec: , ještě bych si dovolila upravit větu: Podle mě to je sprostě obchod se strachem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
15.5.12 12:27

Děvčata, přece by jste se tu nehádaly. Já mám monitor jen v noci, kdy spinká maličká v postýlce (zkrátka jen pro můj pocit), věřím, že kdyby se v noci vzbouzela na kojení, tak už bude stejně pak spinkat v posteli s náma. Ale ona spinká celou noc, nakojím cca v půl deváté večer naposled a vzbudí se cca v půl sedmé ráno :andel:
Prvorozený spinkal stejně většinou v posteli se mnou, častěji se vzbouzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
15.5.12 12:30

mě by třeba ještě zajímalo, zda ty monitory jsou tak dobře testované, že nezpůsobují další zdravotní problémy třeba v pozdějším věku, kolikrát se stalo, že se něco propagovalo a nakonec to po několika letech řešili, že je to zdraví nebezpečné. Ale to už bych tu řešila jiné věci. Jen se mi prostě nelíbí, že jedna maminka přijde a odsoudí všechny ostatní co monitor nemají. šlo to prostě napsat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí