Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtela bych se zeptat, stalo se nekomu ze vam nedopadl dobre monitor? Jsem be 39tt a dnes mi 3× nataceli monitor a ze se mimi moc malo hybe ze musim zustat v nemocnici
chtela bych se zeptat nevite co bude nasledovat? Kdyz se dalsi monitor nebude zas chtit hybat? Dekuji
Zkušenost nemám, ale doktoři vědí co dělají a je dobře, že jsi v nemocnici, alespoň budou mimi hlídat.
Držím palce ať je dobře.
@kikuska987654321 Náš mladej byl taky lenoch. Taky meli při natáčení problémy, dokonce kvůli tomu byl udělaný i zvlášní test a nakonec díky Bohu vše v pohodě.
Ten test byl na konci těhotenství, oxitocinový test. Tam se pozná, zda prcek reaguje na počátek porodu a zda je v pohode.
Budou hlidat a pokud by to ukazovalo na problen, muzou rozhodnout o ukonceni tehotenstvi - bud vyvolat porod, nebo cisar, podle stavu.
@kikuska987654321 A zkoušeli jste pořádně zatřást bříškem? Já jsem svého druhého syna musela na monitorech pořád dloubat, protože jsem chodila na monitory v době, kdy on spával.
První syn byl zas divoch, první monitor u mé gynekoložky dopadl tak, že na něj vytřeštila oči a poslala mě hned do nemocnice, po cestě se ale mladý pán zklidnil a druhý monitor už dobrý. Obě děti mám zdravé.
Jinak jak už bylo psáno, v případě, že by se situace nezlepšila, by následoval oxytocinový test a případné ukončení těhotenství vyvoláním porodu nebo císařem.
Ja jsem 39+3. Byla jsem v nemocnici na kontrole a teda nic moc monitoring. Nelibilo se jim, ze mimco je jesnu chvili uplne v klidu a potom zase kope az moc. Proste divocina. Potom me udelali druhy monitoring. Nakonec me poslali domu najist se ze mam za hodinu prijit a natocime to znovu a dopadlo to uplne stejne
jsem. Domluvena teda na dalsi den, ze opet prijdu na kontrolu. Porodni cesty nemam jinak vubec otevrene, tak ted mam strach jak dopadne a co to vubec znamena ![]()
@Kalouch píše:
Ja jsem 39+3. Byla jsem v nemocnici na kontrole a teda nic moc monitoring. Nelibilo se jim, ze mimco je jesnu chvili uplne v klidu a potom zase kope az moc. Proste divocina. Potom me udelali druhy monitoring. Nakonec me poslali domu najist se ze mam za hodinu prijit a natocime to znovu a dopadlo to uplne stejnejsem. Domluvena teda na dalsi den, ze opet prijdu na kontrolu. Porodni cesty nemam jinak vubec otevrene, tak ted mam strach jak dopadne a co to vubec znamena
Byla bych v klidu, mimco neni robot, aby se zrovna hybalo tak, jak si nekdo usmysli.
To me dovedlo vytočit u syna, mi vzdycky vrchni uplne hejbala brichem, aby nespal, ze pak neni poradne videt ta srdecni cinnost, nebo co..jsem mela vzdycky sto chuti ji nakopat. Nic si z toho nedělej, mimco je urcite v poradku. ![]()
@Anitramm píše:
Byla bych v klidu, mimco neni robot, aby se zrovna hybalo tak, jak si nekdo usmysli.To me dovedlo vytočit u syna, mi vzdycky vrchni uplne hejbala brichem, aby nespal, ze pak neni poradne videt ta srdecni cinnost, nebo co..jsem mela vzdycky sto chuti ji nakopat. Nic si z toho nedělej, mimco je urcite v poradku.
Presne tak.. Na me sestra pomalu skakala a ja mela nervy! To je jako normalni, aby takhle hazeli s tim brichem? ![]()
@Kalouch i ja si myslim, ze to bude v poradku ![]()
Tak uvidis zitra jak to dopadne. Se domluvite eventuelne na vyvolani, uz je cas, lepsi nez aby se neco v brise podelalo, kdyby se to nechalo na telu a diteti
Nechala bych si porod vyvolat.Mimco uz je zrale a nac cekat,pokud neni vse v poradku a riskovat?
@jannina1 píše:
Nechala bych si porod vyvolat.Mimco uz je zrale a nac cekat,pokud neni vse v poradku a riskovat?
Zakladatelka ale nepise nic o tom, ze by melo byt neco v neporadku. Jen ze se mimi ukazkove nehybe dle potreby personalu porodnice.
To fakt duvod na vyvolani neni. ![]()
@Anitramm píše:
Zakladatelka ale nepise nic o tom, ze by melo byt neco v neporadku. Jen ze se mimi ukazkove nehybe dle potreby personalu porodnice.To fakt duvod na vyvolani neni.
Ja jsem z toho vycetla,ze se jim monitor nelibi,proto ji hlidaji.Urcite ne z jejich rozmaru. ![]()
Gynekolog v jedné nejmenované vyhlášené pražské porodnici mi řekl, že ty monitory jsou k ničemu, prý to v podstatě nic nevypovídá a je jen otázka času, kdy se to zruší a přestane se to dělat. A říkal mi, že jestli nechci, tak na to nemusím chodit.
Takže já teda fakt nevím, jestli to k něčemu je?
Tak jak to tady čtu, tak jsem asi jediná se kterou měli problém ne proto, že by mimi spalo, ale na druhou stranu se sestřičce nelíbilo, že je malej vzhůru a hýbe se. U OG na monitoru to vyžadovali a v porodnici kvůli tomu, byla sestra vcelku neurvalá a nepříjemná.
Byla jsem z toho docela zmatená a ve výsledku jsem byla ještě já ta špatná, že nevím, že na monitoru se hýbat moc nemá. ![]()
Zdravím lidi chci se vás zeptat moje žena je jí 43let je ve 39tydnu malej váží 3.80kg a hodně plodové vody nebudou nake potíže??