Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, těhulinky ![]()
Prosím o jakoukoliv pomoc.
Už druhý den nemohu chodit, až tak, že sotva dojdu na toaletu. Jsem ve 38tt, takže chápu, že většina mi napíše jako pomoc porod, ale přece jen doufám v jakoukoliv radu. Nemůžu vůbec fungovat. Při každém kroku dostanu křeče, že nemohu nohy odlepit od země
![]()
Ahojky, jsem 38+4 a tohle mám občas taky. Když dlouho ležím, nebo sedím a vstanu. Nejen že mám bolest v trislech, ale celkově v celém spodku. Není to nic příjemného
Ale naštěstí to mám většinou jen 10-15 minut a zmizi to. Říkala jsi to na kontrole? Doktorka říkala, že je to tím, jak už se tělo připravuje na porod. Nic mi bohužel neporadila ![]()
Chtělo by se mi napsat, že takhle při konci těhotenství prostě tělo už dostává zabrat, tak to prostě nějak přežij ![]()
ale jestli to bolí až tak, že máš křeče, že nemůžeš chodit, tak se neptej tady, ale zajdi si k doktoru (gyndař)…
na křeče je ideální magnézko, který se ale na konci těhotenství brát nemá (kvůli přípravě na porod), takže těžko laicky radit.
@LadyJahoda Já to mam právě už od včerejšího rána, ale úplně bez přestání… Volala jsem dokroru a prý mam smůlu
@JitaKa jak jako že máš smůlu… jakože až do porodu budeš ležet, protože nemůžeš chodit a nazdar? No to je mi rada ![]()
@JitaKa píše:
@LadyJahoda Já to mam právě už od včerejšího rána, ale úplně bez přestání… Volala jsem dokroru a prý mam smůlu
To je docela zvláštní přístup. Samozřejmě, že ke konci těhotenství může bolet kdeco, ale takové silná a neustupující bolest určitě není „standardní“. Zajela bych na kontrolu do porodnice.
@Mar__tanka1983 píše:
@JitaKa jak jako že máš smůlu… jakože až do porodu budeš ležet, protože nemůžeš chodit a nazdar? No to je mi rada
Taky mi ta rada přijde zvláštní a ještě jen tak po telefonu ![]()
Ze se prý miminko posouvá do porodnich cest, takze mi nic neporadí, jelikož žádné léky, hořčík ani nic podobného nemůžu a ma to vydržet, tak nevim no ![]()
Já bych také raději jela do porodnice na kontrolu, pro klid v duši. A že máš smůlu?
Nevíš co přesně se děje a pak doktor to přes telefon taky nezjistí
Jestli jsi opravdu hodně omezena v pohybu a není ti dobře, tak vyraž. Raději 10× zbytečně, než jednou něco zanedbat.. ![]()
@JitaKa Já to nezažila, ale kamarádka to měla a tvrdila, že to prý bylo rozestupování pánve, aby se udělalo „místo“ na průchod miminka. Pokud Tě to znervózňuje, nech se odvézt do porodnice, ať se na tebe kouknou tam. Možná budeš vypadat jako hysterka, co nepozná porod, ale bude to lepší než se spolenout na gynekologa „to máte smůlu“…
Ano je to tak dnes jsem zase říkala že mám strašné bolesti třísel pánev se rozestupuje a krček je otevřený takže přichází porod mě už to trápí, ale asi dva měsíce a doktor mi řekl, že jsem otevřená na jeden prst a já mu na to říkám že mám pocit, že jsem na deset prstů: smál se a nic nepomůže jen teplá voda ve vaně.