Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proc strach? Prala bych ji to. Alespon holcicka bude mit sourozence, az tu rodice nebudou.
Já myslím, že to můžete nechat na nich a neřešit to zbytečně. Holek, které měly dítě v 45 nebo i po je tu vícero a v naprosté většině případů donosily zdravé děti. A to, že se může něco stát, to se může stát i holkám v 25ti letech.
Tak je to její věc a její rozhodnutí, které by měl každý respektovat. Za mě, ale říkám, že je to nezodpovědné.
Tak myslim, ze urcity strach je na miste. Tehotenstvi v tomhle veku je daleko daleko rizikovejsi nez ve dvaceti..a to jak pro matku tak pro dite… nicmene nemozne to neni. V tomhle veku s velkou pravdepodobnosti z darovaneho vajicka. Strach bych mela, ale je to jejich rozhodnuti, do ktereho tezko mluvit..
Je to jejich věc a nic s tím neuděláš a budeš za špatnou, kdybys chtěla něco namítat.
Osobně jsem proti, protože si myslím, že takto staří rodiče už svým dětem nestačí např. jezdit na kole s desetilým synem, hrát s ním fotbal,.. Ve věku kolem 55-60 máme prarodiče a na moje divoké děti už nestačí a jsou z nich velmi unavení. Jedna věc je porodit a další věc je pak utáhnout tu péči.
Ahoj pardon za anonym, ale mě je 42 let a manžel 55 a snažíme se o dítě. Jsme staří? asi ano, ale jak píšou ostatní věk a smrt si člověk nevybere. Věř, že bohužel vím o čem je řeč.
@Milka111 píše:
Proč ne? pokud se na to cítí, přála bych jí to
teď se ještě možná cítí, za 10 let už taková frajerka nebude.
Tak samozřejmě ideální věk na těhotenství to není, kdyby jí bylo o 20 let méně, byla by na tom lépe. Nicméně je spousta holek, co v tomhle věku donosily dítě a v pohodě. Je to její život, její rozhodnutí, vy s manželem jí můžete akorát držet palce…
Nase babicky a prababicky po 40 jeste rodily a nebylo to nic nad cim by se spolecnost pozastavovala.
V dnesni dobe vsech moznych vysetreni bych se toho nebala.
@Burj Chalifa samozřejmě, že je to risk, ale na druhou stranu je to její život. a proto by se to mělo respektovat.
Doufam ze dite bude zdrave, protoze kdo se o nej bude starat kdyby nebylo:( stari rodice? Sourozenec ktery prijde o mladi? Ty lidi fakt blbnou, ma 1 tak at si v tomhle veku jde druhe vybrat do kojenaku
Zdravím omlouvám se za anonym ale jde o rodinu a nerada bych vyvolala spory, kdyz tak raději smazat.
Jde o mají švagrovou, rodila první dítě po umělém ve 42 letech a ted jsem se dozvedela ze zase dochazi na car a snazi se o dalsi protoze trva na tom ze chce pro malou sourozence. Je tu někdo kdo donosil a porodil zdrave dite ve 45 nebo vice letech? Máme o ni s mužem velký strach co jsme se to dozvedeli,,mysleli jsme ze bude rada ze stihli aspon malou..