Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@me2dova já myslím že v 60ti ( což by dítě mělo 15 ) je už velká pravděpodobnost nemocí..
přežit pubertu a maturitu ano o tom se nebavím..bavíme se snad o starosti o nemocné rodiče..
@smurfka
a jak víš že se nechránila a co je normální? bože můj normální je neodsuzovat lidi, když nechodíš v jejich botách…
@pe-terka píše:![]()
tak slíbit ji můžeš
Otázka je jestli ti to vyjde
No po dlouholeté / několikagenerační zkušenosti u nás v rodině, to nemohu ani slibovat ![]()
@me2dova píše:
@PetrVesely
tak normální věc to je, ale většinu lidí to potká tak kolem 40-50, ne v době, kdy dostudovává vysokou školu, začíná v práci, řeší bydlení a zakládá rodinu…
Je super, že si dokážeš svůj život naplánovat tak, že víš přesně, co kdy v jaké fázi a jak má přijít, co se má dít, kdy se o Tebe budou muset děti starat, to gratuluji.
jen ať ti to vydrží. Třeba můj kámoš, sportovec a pic, v 25 mrtvička… Myslím, že to taky bláhový neplánoval.
@Froseth píše:
@PetrVesely Normální věc to samozřejmě je, ale ne když je člověku třeba 15-20 let, to má mít úplně jiné starosti.
Jaké? Jaké starosti Ti přijdou „normální“
Mým rodičům je oběma 53, zvládli by mimino? Myslím že ano, jsou vcelku vitální a mojí roční dceru dávají v pohodě, i když je to samozřejmě na max. na 2 dny zatím. Dali by to i za 5 let - pískoviště, výlety…? I to asi ano, ale co za 10, 15, 20 let? A pozor, to nekončíme, jak dlouho je průměrně člověk alespoň částečně závislý na rodičích? Já nevím jak vy všichni tady, ale já do 26 dělala školu a něco kolem 2 let poté mi trvalo, než jsem byla schopná natrvalo zvednout kotvy (nalezení ideálního zaměstnání, hypotéka apod.) a takový scénář není zdaleka ojedinělý, takže když si vezmu model, že by mě mí rodiče měli v 53, tak hurá, v 80 si můžou vydechnout, že dcera vylétla z hnízda
No mě to přijde poněkud děsivé, zvlášť když si představím, že průměrně kolem 60-65 se začínají objevovat první vážnější zdravotní komplikace (vycházím z názoru lékaře, který mi v diskuzi ohledně ideálního věku odchodu do důchodu sdělil, že po 63. roce se fakt začínáme postupně rozpadat
).
@GKata píše:
Mým rodičům je oběma 53, zvládli by mimino? Myslím že ano, jsou vcelku vitální a mojí roční dceru dávají v pohodě, i když je to samozřejmě na max. na 2 dny zatím. Dali by to i za 5 let - pískoviště, výlety…? I to asi ano, ale co za 10, 15, 20 let? A pozor, to nekončíme, jak dlouho je průměrně člověk alespoň částečně závislý na rodičích? Já nevím jak vy všichni tady, ale já do 26 dělala školu a něco kolem 2 let poté mi trvalo, než jsem byla schopná natrvalo zvednout kotvy (nalezení ideálního zaměstnání, hypotéka apod.) a takový scénář není zdaleka ojedinělý, takže když si vezmu model, že by mě mí rodiče měli v 53, tak hurá, v 80 si můžou vydechnout, že dcera vylétla z hnízdaNo mě to přijde poněkud děsivé, zvlášť když si představím, že průměrně kolem 60-65 se začínají objevovat první vážnější zdravotní komplikace (vycházím z názoru lékaře, který mi v diskuzi ohledně ideálního věku odchodu do důchodu sdělil, že po 63. roce se fakt začínáme postupně rozpadat
).
tohle 45 letým hrdinkám nevysvětlíš.
@PetrVesely píše:říkáš chlap kam se podíváš?
No po dlouholeté / několikagenerační zkušenosti u nás v rodině, to nemohu ani slibovat
@GKata no a kolik je tobě, když tvym rodičům je 53…si tipnu tak něco málo přes dvacet - no to jsem si taky myslela, že lidi přes 30 už jsou dobrý akorát tak na to, aby trénovali skoky do rakve ![]()
53 totiž vůbec není žádnej věk… v 65 se rozhodně lidi nerozpadaji i když věřím, že zrovna lékařům se to hodí do krámu jinak by totiž neměli do čeho píchnout ![]()
@brumdinka Žádný věk? Byla jsem několik měsíců v práci za 53 r.pani která absolutně nečekaně zkolabovala, její manžel skončil v částečném invalidním důchodu.
Mamce je 52r.je po čtvrté mrtvici.
Otec do 50r. pohoda zdravy, pak to šlo cukrovka, zjistili dnu a jen se to privokuje teď má 57r.jako ten věk nezastavís. Tělo starne, sportuje, udržuje se, navenek se udrží mladý, ale uvnitř to nezastaví, že starne nikdo.
Vnoučata zvladaji, ale to si nekdy na víkend vezmou v neděli vrátí, že by se meli denně starat o novorozence, nehrozí.
Těsně před důchodem se rozmnožovat je nezodpovednost.
@Kelsey promiň ale to že má někdo zdravotní problémy fakt neznamená, že je maj v tomhle věku všichni…
@GKata píše:
Já nevím jak vy všichni tady, ale já do 26 dělala školu a něco kolem 2 let poté mi trvalo, než jsem byla schopná natrvalo zvednout kotvy
Jojo, mama/tata hotel, to je dneska klasika. A bohužel od toho se pak odvíjí celý další pohled na život. ![]()
@Kelsey píše:
@brumdinka Žádný věk? Byla jsem několik měsíců v práci za 53 r.pani která absolutně nečekaně zkolabovala, její manžel skončil v částečném invalidním důchodu.
Mamce je 52r.je po čtvrté mrtvici.
Otec do 50r. pohoda zdravy, pak to šlo cukrovka, zjistili dnu a jen se to privokuje teď má 57r.jako ten věk nezastavís. Tělo starne, sportuje, udržuje se, navenek se udrží mladý, ale uvnitř to nezastaví, že starne nikdo.
Vnoučata zvladaji, ale to si nekdy na víkend vezmou v neděli vrátí, že by se meli denně starat o novorozence, nehrozí.
Těsně před důchodem se rozmnožovat je nezodpovednost.
Jsem nezodpovědný, od rána do večera si hraji s prckem a narozdíl od mamin, které ho od 06:00 prsknou do školky a vyzvednou o půl páté a pak odpadnou a dítě nechají u TV. S prckem a se ženou, taky skoro „důchodového věku“ řádíme celý den, mimo 4 hodin školky 8-12 kterou bereme jako zábavu pro něj.
Příspěvek upraven 05.11.16 v 07:14
nečekala? ten kdo otěhotnět nechce se chrání..
a dobrovolně přivést dítě na svět v 52? no její rozhodnutí..normální to není, já bych se v prvé řadě chránila a nespoléhala na menopauzu.