Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@brumdinka píše:
@GKata no a kolik je tobě, když tvym rodičům je 53…si tipnu tak něco málo přes dvacet - no to jsem si taky myslela, že lidi přes 30 už jsou dobrý akorát tak na to, aby trénovali skoky do rakve53 totiž vůbec není žádnej věk… v 65 se rozhodně lidi nerozpadaji i když věřím, že zrovna lékařům se to hodí do krámu jinak by totiž neměli do čeho píchnout
No mě je přesně 30, takže s tipem jsi trošinku vedle. Ano, 53 není žádný věk, ale na mimino je to prostě hodně, to se na mě teda fakt nezlob.
@PetrVesely píše:
Jojo, mama/tata hotel, to je dneska klasika. A bohužel od toho se pak odvíjí celý další pohled na život.
Takže jsem měla po 20 vlítnout místo VŠ za kasu a jít dělat hodnoty?
ty mě bavíš. A byla jsem na koleji, takže mamahotel opravdu neee.
@GKata píše:
Takže jsem měla po 20 vlítnout místo VŠ za kasu a jít dělat hodnoty?![]()
ty mě bavíš. A byla jsem na koleji, takže mamahotel opravdu neee.
jo měla…já třeba šla makat hned po matuře, jelikož naši jaksi neměli na to mě vydržovat na vejšce…tu jsem si dodělala při zaměstnání (Bc.) a ted´si dodělávám Ing.
@GKata jo pro ženskou ano, pro chlapa ne ![]()
Jinak trochu off topic, ale fascinuje mě, jak se tu obecně na studenty VŠ kouká skrze prsty, protože automaticky každý, kdo dělá VŠ, tak vysává rodiče a válí se doma na zadku. O brigádách, stážích, výměnných pobytech apod. jste nikdy neslyšeli? Přijde mi, že akorát mnozí závidí lidem kariéru a slušný výdělek, protože oni na VŠ neměli a teď aspoň plivou sliny, jak byli se svou 15tkou u kasy ve 20 letech s podobně úspěšným partnerem samostatní
A to ani nemluvím o tom, že vzhledem k tomu, kam tato diskuze směřuje, zde polovina lidí patrně ani neuvažuje o tom, že by svým dětem studia umožnila, resp. ještě byli alespoň naživu, aby své ratolesti v rozletu podpořili ![]()
EDIT: pozn. na to neměli ve smyslu předpokladů, než mě tu někdo začne kamenovat, jak si mohou VŠ dovolit jen bohatí. K tomu mohu říct, že naše rodina k žádným zazobancům nepatří a v širším kruhu vím, že děcka musely svá studia (kolej, dojíždění, učebnice) i víc jak z 50% sponzorovat z vlastních vydělaných peněz.
@GKata a když už seš off topic, tak nevim kde sis tohle vycucala, toto tu nikdo nepíše
naopak ty strašně zevšeobecňuješ - nedělej to prosim tě, každej liskej život je individuální a nádhernej a je na každým jak si to zařídí včetně toho pozdního mateřství..takže si ty soudy nech od cesty jo ![]()
@brumdinka píše:
@GKata a když už seš off topic, tak nevim kde sis tohle vycucala, toto tu nikdo nepíšenaopak ty strašně zevšeobecňuješ - nedělej to prosim tě, každej liskej život je individuální a nádhernej a je na každým jak si to zařídí včetně toho pozdního mateřství..takže si ty soudy nech od cesty jo
No ve více diskuzích to tak vyznívá, že student = vyžírka.
Pár příspěvků zpátky (už se mi to nechce hledat) jsem psala svůj názor + že stejně musí ta zakladatelka sama vědět, jestli to dají nebo ne, a že ptát se na to veřejně je blbost, zvlášť pokud pak není ochotna přijmout názory, které se jí nehodí. Víceméně jsem se zapojila proto, že když si jedna z diskutujících dovolila naznačit, že chlap, co má 55 let, je na mimino starý, tak div nebyla sežrána. Je mi to v podstatě fuk, jen když už se tady o tom lidi baví, tak by měli uvažovat komplexně, a ne jen si říct, hele já znám pár lidí, co jim je 50+ a mají malé děti a dávají to v pohodě, je třeba si uvědomit, že ty děti budou na nich záviset ještě hodně dlouho a pokud se nejedná o rodinu, kde už dopředu mají naspořeno, pro děti nachystané bydlení a případný sirotčí důchod to pojistí, tak pro spoustu lidí řešit nemocné, nebo nedejbože umírající rodiče v době, kdy se teprve budou stavět na vlastní nohy, nebo u těch ještě starších rodičů budou třeba ještě ve škole, strašlivě zatěžující, a to nejen psychicky, ale i po finanční stránce a to nemluvě o tíze zodpovědnosti. Jak jsem řekla, mě ten scénář děsí a popravdě já jsem připravená dceru podporovat tak dlouho, jak bude třeba včetně cepování při podezření na lenost, ale v 60 letech už prostě chci mít svůj klid a hlavně chci vědět, že když se se mnou něco stane, tak tu zůstane dospělý samostatný člověk a ne dítě, na které toho bude strašně moc.
@GKata upřímně ale tohle je přesně to paušalizování, takhle na to nemůžeš koukat…lidi umíraj i mnohem dřív…mojí kamarádce třeba loni zemřel přítel bylo mu 31! dvě děti a já teda v 60 ti nechci mít klid…ten chci mít až v hrobě ![]()
Jedna znama porodila prvni dite ve 43 a druhe ted ve 46 letech. U obou deti tehotentsvi bylo prirozene a dokonce i porody byly prirozene. Znam vic zen ktere mely dite po 40 bez problemu zaroven znam i mlade holky ktere nemohly mit deti jinak nez pres IVF. Vek opravdu neni pravidlem…
Příspěvek upraven 06.11.16 v 12:58
@GKata píše:řada lidí je tu ducha mdlého, nevzdělaných, takže si ráda otře svoji hloupou hubu o vysokoškoláky. Nezapomeň, že jsi na EM a slaboduchost některých témat Ti tento předpoklad jen potvrdí..
Jinak trochu off topic, ale fascinuje mě, jak se tu obecně na studenty VŠ kouká skrze prsty, protože automaticky každý, kdo dělá VŠ, tak vysává rodiče a válí se doma na zadku. O brigádách, stážích, výměnných pobytech apod. jste nikdy neslyšeli? Přijde mi, že akorát mnozí závidí lidem kariéru a slušný výdělek, protože oni na VŠ neměli a teď aspoň plivou sliny, jak byli se svou 15tkou u kasy ve 20 letech s podobně úspěšným partnerem samostatníA to ani nemluvím o tom, že vzhledem k tomu, kam tato diskuze směřuje, zde polovina lidí patrně ani neuvažuje o tom, že by svým dětem studia umožnila, resp. ještě byli alespoň naživu, aby své ratolesti v rozletu podpořili
EDIT: pozn. na to neměli ve smyslu předpokladů, než mě tu někdo začne kamenovat, jak si mohou VŠ dovolit jen bohatí. K tomu mohu říct, že naše rodina k žádným zazobancům nepatří a v širším kruhu vím, že děcka musely svá studia (kolej, dojíždění, učebnice) i víc jak z 50% sponzorovat z vlastních vydělaných peněz.
@Burj Chalifa píše: řada lidí je tu ducha mdlého, nevzdělaných, takže si ráda otře svoji hloupou hubu o vysokoškoláky. Nezapomeň, že jsi na EM a slaboduchost některých témat Ti tento předpoklad jen potvrdí..
tak ted jsem si o tobě musela hodně poopravit mínění