Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@cecetka píše:
Nase babicky a prababicky po 40 jeste rodily a nebylo to nic nad cim by se spolecnost pozastavovala.
V dnesni dobe vsech moznych vysetreni bych se toho nebala.
přesně
zakladatelko necpala bych se do toho a švagrové to přála - věk je jenom číslo ![]()
@Fally123 promiň ale tohle je značně individuální mým rodičům je 66 tátovi a 71 let mojí mamince a to by ses divila jak na mýho malýho (5 let) stačej ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím omlouvám se za anonym ale jde o rodinu a nerada bych vyvolala spory, kdyz tak raději smazat.Jde o mají švagrovou, rodila první dítě po umělém ve 42 letech a ted jsem se dozvedela ze zase dochazi na car a snazi se o dalsi protoze trva na tom ze chce pro malou sourozence. Je tu někdo kdo donosil a porodil zdrave dite ve 45 nebo vice letech? Máme o ni s mužem velký strach co jsme se to dozvedeli,,mysleli jsme ze bude rada ze stihli aspon malou..
osobně znám čtyři ženy, které počaly (přirozeně) a porodily zdravé dítě po 45 roce. Dřív to bylo celkem běžné, ženy rodily, dokud to šlo…Ale bavím se o přirozených početích, u IVF bych byla opatrná…Příroda ví, co a proč (ne)dovolí.
@pe-terka a to já si zase myslím, že právě u IVF je větší jistota, že vyloučí chybné embryo např. metodou PGS atd.
@Anonymní píše:
Zdravím omlouvám se za anonym ale jde o rodinu a nerada bych vyvolala spory, kdyz tak raději smazat.Jde o mají švagrovou, rodila první dítě po umělém ve 42 letech a ted jsem se dozvedela ze zase dochazi na car a snazi se o dalsi protoze trva na tom ze chce pro malou sourozence. Je tu někdo kdo donosil a porodil zdrave dite ve 45 nebo vice letech? Máme o ni s mužem velký strach co jsme se to dozvedeli,,mysleli jsme ze bude rada ze stihli aspon malou..
Vůbec bych se do toho nemonotovala ani bych jí nic neříkala. Co vy víte? Třeba použijí darované embryo od nějaké mladé holčiny a jen to v rodině nechtějí říkat apod.
Vždyť dneska je tolik možností ![]()
@Niccollett Sdílím názor. Mně je 40 a těhotná bych nechtěla být ani za nic!!
@markyj píše:
@pe-terka a to já si zase myslím, že právě u IVF je větší jistota, že vyloučí chybné embryo např. metodou PGS atd.
no to asi jo, i když příroda si taky leccos vyselektuje sama..A navíc počít ještě neznamená donosit a bez problémů porodit..Na druhou stranu, já jsem obecně dost naturální člověk a mám výhrady spíš etického charakteru, ale nikomu je necpu. Švagrové bych do toho nemluvila, resp. ani jiným lidem, kteří podobnou léčbu podstupují. Sama jsem podobnou pomoc naštěstí nikdy nepotřebovala.
@freeport To je právě ono. Je to každého věc, každého rozhodnutí. Tobě je 40 a další dítě už nechceš. Na tom není nic špatného. Mně je stejně, jsem těhotná a klidně bych do toho za rok, dva šla zase. ![]()
@Judithkaj Tohle je super
Přesně tak. Mám o ni opravdu upřímné obavy? Potom se snažím pomoct. ![]()
Babička mého muže měla čtyři děti, nejmladší dcera se jí narodila v 47 letech, obě zdravé, babička zemřela předloni v 99 letech.
Příspěvek upraven 03.11.16 v 14:37
Znama byla na umelim v 50 letech. Dite je v poradku ale ona to spis nedava fyzicky. Ale prcek moc sikovnej.
@JituleF ale jo, jak píšeš, každého věc, každý ať se zařídí jak chce. U mně je to možná tím, že mám dvouletého vnoučka, který bydlí u nás s dcerou. Takže toho mám dcela nad hlavu. A tobě přeji krásné zdravé miminko ![]()
Obchází cary..ale ivf je pojištovnou placené jen do 40 nebo tak ne?
takže si to budou platit oni? Jestli jo, jejich věc, jejich život.
Mám na " starší " těhotenství svuj názor, ale ten je jen muj a co dělají ostatní je jejich věc.
@freeport To je krása. Já mám nevlastní 25letou dceru a už se taky těšíme na vnoučátka. A že si budou hrát se svou tetou/strejdou? Historie se opakuje, moje máma měla mou nejmladší sestru ve 41,5 letech a její nejstarší synovec je jen o necelé tři roky mladší.
Hlavně, že se děti rodí, vždyť to je přece co nejdůležitější a dává to smysl. Horší by bylo, kdybychom řešili jen nákup nových aut, mobilů, volby prezidentů a podobně.
@Anonymní píše:
Ahoj pardon za anonym, ale mě je 42 let a manžel 55 a snažíme se o dítě. Jsme staří? asi ano, ale jak píšou ostatní věk a smrt si člověk nevybere. Věř, že bohužel vím o čem je řeč.
Promiň, ale s 55 chlapem bych nechtěla dítě ani v 25. ![]()
@JituleF souhlas! mám kamarádku, 31 let, bezdětná a bez partnera. kolikrát ji trošku závidím, že příjde domů, dělá si co chce a nikdo po ní nic nechce. mě čeká barák plný, čekají, co uvařím, co jsem nakoupila, pomoct s úkolama do školy, jeden přes druhého mi povídají zážitky atd. A když se zamyslím, nevyměnila bych si to s ní ani náhodou. Není nad rodinu a hlavně zdravé děti!!!