Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@GKata Děkuji, přesně jsi to vystihla (s anonymem se nebudu dohadovat kdo je a nebo není při smyslech). Byl to můj názor a ne urážka. Také se počítám mezi starší matky - 36 první dítě. Tady na emiminu se stále řeší stáří matky a co otce? Rodiče jsou snad dva ne? Prostě mě ten věk budoucího otce trknul do oka. Já jim dítě vychovávat nebudu, ale myslím si, že otec je na dítě už starý a to bez urážek.
@Anonymní píše:
No jestli to tak vyzniva tak to me mrzi, urcite ji nezavidim, mame sami tri deti, tak asi ani neni co. Jen pred rokem prodelala lecbu rakoviny, tak jsme se o ni moc bali, snazili se pomahat i s malou jak to slo a jak jsme byli stastny ze je zdrava tak se o ni proste najednou musime bat zas.. Ona ho chce hodne asi by bez dalsiho nebyla stastna a ja bych ji ho fakt prala ale byl to pro nas proste fakt sok kdyz s tim prisla, kdyz si vzpomenu jak mi pred rokem a pul plakala na rameni ze jeji dcera bude vyrustat bez mami tak se mi ten strach a bezmoc zase vratila..
Tak to je jiná ![]()
@ajtakrajta1
přesně..jako chápu touhu 42leté ženy na dítě, zvlášt teda třeba první..ale neumím si představit že stejnou touhou oplývá i 55letý muž. Spíš byl asi přemluven. 55 let má ted muj tchán a zanedlouho i mí rodiče…a opravdu si neumím představit mého otce aby v jeho věku toužil a staral se o novoše a malé dítě..
@smurfka Řeší to teď můj strýc, protože mu bude 49 let a sice je v super kondici, tak si umí představit jaké to asi bude za 15 let až bude mít doma pubertaka - prostě řekl přítelkyni, že ne. I když jsem sama stará, sice zdrava matka, tak ideál je mít dítě kolem 25 max do 30. Člověk nemá tolik nemoci a je plný elánu. Já pořád premyslim, že až dítěti bude 20, tak já budu mit 57 a pozoruji maminku jak na tom v 57 je a jestli budu mít také tolik elánu. Otec je na tom hůř, tak si ho opravdu neumím představit jako otce batolete. ![]()
@ajtakrajta1 taky to mám kolem..
strejda od muze má přes 50 a má ženu přes 40…ona po něm chtěla dítě, protože to bylo její první, tak se nechal přemluvit i když má problémy se zdravím a je to na nic..ona si ted stěžuje jak on se nezapojuje, že je na malého sama, atd..tak co čekala že po padesátce bude chodit na písek, jezdit s malým na kole, hrát honku? ![]()
V tydnu psala na fb jedna, že čeká teď v 52r. treti dítě, jedno dospele, jedno dospívající a protože myslela, že je v přechodu a ona těhotná budou mít treti a přijde ji to normální.
@Štěpánka88 píše:
Vůbec se o ni nebojte… Mě moje maminka měla ve 40 letech, počala úplně přirozenou cestou a ani se s tatínkem prý moc nesnažili… Jen porod jí doporučili císařem. Už tehdy byla na vyšetření plodové vody a vše asi více hlídali.
Mi je dneska 28 let a jsem zdravá a v pořádku. Paradox je, že my se s manželem o miminko snažili 4 roky, otěhotněla jsem až po 3. IVF a teď jsem v 6. měsíci.
Takže to švagrové přejte a snažte se jí být maximální oporou, tím pro ní uděláte mnohem více.
Napsala jste to moc pěkně.
![]()
Já se tady celkem bavím, jak se někteří pozastavují, nad zralým rodičovstvím. Mojí ženě bylo skoro 41 mně 45 a počali jsme taky bez „snažení“ jen jsme se po rozhodnutí mít ještě prcka zašli napřed nechat vyšetřit, abychom se netěšili zbytečně. Doktor nám řekl, že by byl šťastný, aby dnešní mladí byli tak v pohodě jako my, a že se nemáme se strachovat.
A za chvilku to bylo.
Když to porovnám s tím počtem mladých „snažilek“ tady tak si vždy vzpomenu na pana doktora.
@JituleF
Já taky ale žena už by mě dnes asi hnala. Prý jen když bych na 100% slíbil holčičku ![]()
@Kelsey píše:
V tydnu psala na fb jedna, že čeká teď v 52r. treti dítě, jedno dospele, jedno dospívající a protože myslela, že je v přechodu a ona těhotná budou mít treti a přijde ji to normální.
noo jí to možná normální přijde..
a je fakt že ostatní jí mužou být někde no..
ale jako dobrý mazec
@ajtakrajta1 píše:
Promiň, ale s 55 chlapem bych nechtěla dítě ani v 25.
No on by zase možná chlap s životníma zkušenostma nechtěl Tebe, tak můžeš zůstat v klidu ![]()
@smurfka píše:
tak co čekala že po padesátce bude chodit na písek, jezdit s malým na kole, hrát honku?
No já mám do padesátky ještě pár měsíců ale na písek chodím, na hoňku hraju a na kole taky jezdím a budu jistě i po té 50. A dokonce to dělám celý den, protože jsem se ženou zůstal když otěhotněla už doma a užívám si to rodičovství na plný pecky. Prachy začnu vydělávat zase až prcek půjde do školy.
@PetrVesely píše:
No on by zase možná chlap s životníma zkušenostma nechtěl Tebe, tak můžeš zůstat v klidu
No a vidíš chtěl a máme se moc dobře. ![]()
@smurfka píše:
noo jí to možná normální přijde..a je fakt že ostatní jí mužou být někde no..
ale jako dobrý mazec
No já si dovolila říct, že kousek před důchodem plodit mi přijde morbidní, hlavně paní vypadala od dost roku starší nez dneska ženy ve 52r. vypadaji, taková vyzila, unavená paní, kila přidávaji moc roku. Prostě bude jak důchodkyně s kočárkem a budou ji plést s babičkou misto maminkou.
Ale kolik ji tam placalo po rameni. Sak az se neco stane o dítě se sourozenci postaraji.
Já bych k tématu napsala, že něco jiného je, když žena v tomto věku počne přirozeně. Pokud je to přirozeně, tak asi to tělo na to připravené je a zvládne to. Někdo tady psal, že naše babičky taky rodily v takovém věku. Ano, ale pro ně to už bylo čtvrté, páté, šesté těhotenství, přirozeně počaté. A to je něco jiného.
Pokud švagrová prodělala rakovinu, tak je velmi pravděpodobné, že to měla z těch hormonálních náloží při předchozích pokusech. To potvrdilo už několik lékařů, že hodně žen, snažících se takto nepřirozeně o dítě a cpoucích do sebe koňské dávky hormonů po čtyřicítce onemocní rakovinou. Divím se, že do toho rizika chce jít švagrová znovu, ale na druhé straně je to opravdu její věc.
@PetrVesely píše:
No já mám do padesátky ještě pár měsíců ale na písek chodím, na hoňku hraju a na kole taky jezdím a budu jistě i po té 50. A dokonce to dělám celý den, protože jsem se ženou zůstal když otěhotněla už doma a užívám si to rodičovství na plný pecky. Prachy začnu vydělávat zase až prcek půjde do školy.