Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, přítel má mononukleóza. Je to prý nemoc z líbání. Skoro měsíc jsme se neviděli. Co si o tom myslíte? Podvádí mě?
Mononukleozu jsem mela asi ve 12 nebo 13 letech. Premyslim, koho jsem podvedla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, přítel má mononukleóza. Je to prý nemoc z líbání. Skoro měsíc jsme se neviděli. Co si o tom myslíte? Podvádí mě?
Ano ![]()
Není to jen z líbání.
@cecetka píše:
Mononukleozu jsem mela asi ve 12 nebo 13 letech. Premyslim, koho jsem podvedla
Plyšáčka usínáčka. Styď se.
Myslím že až 80 % lidí starších 40 let má na EB virozu protilátky a ani o tom neví. Infekcí prošli lehce. Ti kteří jsou ale při kontaktu s virem (šířícím se třeba i prskáním) oslabeni, mohou mít smůlu a nemoc se u nich rozvine do mononukleozy. ( Vadí mi ty kecy onemoci z líbání, zvlášť když vidím malé dítě ve špatném stavu s touto nemocí. ) Pak je u toho důležitá jaterní dieta a podpora jater. Může totiž zůstat jejich trvalé poškození. Taky mozek u toho trpí. Dostat to v zkouškovém, tak jste v kýblu.
@Anonymní píše:
Ale prdlajs, muzes to chytit z cehokoliv jineho.
@Svistice píše:
By mě zajímalo, z čeho dostávají mononukleózu třeba šestileté děti.
By to chtělo zapojit mozek.
Kdyby měl žloutenku, Covid, opar, tak to má taky z toho, že tě podvádí?
Ty jsi nikdy nedala pusu šestiletému?
@Havlova píše:
Ty jsi nikdy nedala pusu šestiletému?
A to víš že dala. Ale zakladatelka hledá za virovým onemocněním nevěru. To asi jako bych na dítě, až se mu zase udělá nějaký opar nebo lišej naběhla, kde se s kým ocicmávalo, když já ani tatínek nic na tlamě nemáme. ![]()
@Svistice píše:
A to víš že dala. Ale zakladatelka hledá za virovým onemocněním nevěru. To asi jako bych na dítě, až se mu zase udělá nějaký opar nebo lišej naběhla, kde se s kým ocicmávalo, když já ani tatínek nic na tlamě nemáme.
Třeba nevěrný byl. A nebo ne. Třeba dal pusu mámě, napil se z flašky od kámoše, prsknul na něj někdo v buse. Kdyby si lidé byli schopni najít alespoň první odkaz v googlu nabo na seznamu, hned by měli míň problémů.
@Anonymní píše:
ja doufam, ze byl, ze dalsi chudak si domu neprivede takovouhle blben.ku ![]()
@Okta dobrý den, chci se zeptat. Teď jsem prodělala mononukleozu a krev už mám v pořádku, dodržuji již jen dietu. Nevíte, či vadí stále líbání nebo ne?
Už napořád budete při oslabení organizmu virus vylučovat. Takže je to na imunitě vlastní a na imunitě ostatních.