Mononukleóza - povinnost hlásit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3429
1.12.13 01:39

@kristynaho Klid, mononukleoza je sice infekční, ale k přenosu nedochází nějak často. Ve většině případů taky probíhá skrytě, člověk vůbec neví, že má tuhle nemoc a zjistí to třeba až po letech z krve. Kdyby něco, informuj dětského doktora, že se to ve škole objevilo, víc to asi netřeba řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.12.13 02:11

Mono jsem měla v 1.třídě na základce. Horečky jsem měla přes 39 asi 5 dní i přes kapačky co jsem dostávala. V krku mě teda nebolelo vůbec. V nemocnici jsem strávila 14 dní a doma jsem byla přes 2 měsíce. Přísnou dietu jsem měla rok. Další 2 roky mírnější. Na jaterní testy chodím do dnes! Už teda jen jednou ročně. ( už je to 15 let) Měla jsem to ze školy. A tenkrát se to hlásilo celé škole až po tom co jsme to měly dvě. ( nakonec jsme byly tři holky - a kamarádky, co chutnaji z jednoho talíře, jsme nebyly) doktorka řekla, že to může být i ze špatně umytých skleniček. P. S. Doktoři tenkrát mysleli, že mi selhávají ledviny - kruhy pod očima, slabost, omdlévání, anamnéza v rodině. Doufám, že to děti nemají u mě to byl běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
1.12.13 07:18

Ja tohle k smrti nesnasim… Prijde mi, ze budu jednou davat dite do skolky se strachem, protoze kolikrat tam rodice cpou nemocny deti a cus… Nejen s nachlazenim, usoplenim, ale i jsem se setkala se skrkavkama a nez se to zjisti, tak jsou deti v kontaktu s co si pak na kom muzete vzit, kdyz to chyti i to vase. To samy vsi. Ja bych strilela rodice. A to jeste nemam skolkovy dite :-) tze chapu vase obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
1.12.13 09:41
@MaličkáD píše:
Mono jsem měla v 1.třídě na základce. Horečky jsem měla přes 39 asi 5 dní i přes kapačky co jsem dostávala. V krku mě teda nebolelo vůbec. V nemocnici jsem strávila 14 dní a doma jsem byla přes 2 měsíce. Přísnou dietu jsem měla rok. Další 2 roky mírnější. Na jaterní testy chodím do dnes! Už teda jen jednou ročně. ( už je to 15 let) Měla jsem to ze školy. A tenkrát se to hlásilo celé škole až po tom co jsme to měly dvě. ( nakonec jsme byly tři holky - a kamarádky, co chutnaji z jednoho talíře, jsme nebyly) doktorka řekla, že to může být i ze špatně umytých skleniček. P. S. Doktoři tenkrát mysleli, že mi selhávají ledviny - kruhy pod očima, slabost, omdlévání, anamnéza v rodině. Doufám, že to děti nemají u mě to byl běh na dlouhou trať.

Děkuji za ohlas. Právě kvůli tomu průběhu se toho bojím. Není to tak často přenosné, ale riziko tam pořád je. Tak to je mazec, že mysleli, že to je něco jiného…hlavně, že ti na to přišly. Před 15-ti lety byli přecejen trošku jinde, to budeme tak stejně staré. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
1.12.13 09:44
@Kamijjka píše:
Ja tohle k smrti nesnasim… Prijde mi, ze budu jednou davat dite do skolky se strachem, protoze kolikrat tam rodice cpou nemocny deti a cus… Nejen s nachlazenim, usoplenim, ale i jsem se setkala se skrkavkama a nez se to zjisti, tak jsou deti v kontaktu s co si pak na kom muzete vzit, kdyz to chyti i to vase. To samy vsi. Ja bych strilela rodice. A to jeste nemam skolkovy dite :-) tze chapu vase obavy…

Na každém začátku roku nám paní ředitelka oznamuje, že nemocné dítě tam nepatří, že ho může poslat k doktorovi pro potvrzení. Ha a chodí tam samozřejmě všichni nemocní. Dokonce i paní učitelka tam chodila s angínou! :zed: To jsem tam malou nedávala a asi jí fakt odhlásím úplně a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
1.12.13 09:47
@Škurana píše:
@kristynaho myslim si to same. Holky mely nestovice obe, jedna v 10 mesicich a nic, obe uplne v pohode. Mononukleoza mi teda prijde desna proti beznym detskym nemocem.No,kluka ucitelka ho zase zamkla za trest do tridy, protoze je pomalej, coura se, nic jineho nedela, kluk je hodny vsude krom domova, poslechne na slovo, nepere se, neni drzkaty a ona ho zamkla jen kvuli tomuhle.Pri vyzvedavani nam o tom nic nerekla.Syn si nikdy, ale opravdu nikdy v zivote nic nevymyslel, hlavne teda kde by na to prisel, na takovou vec, ze ho ucitelka zamkla. Vypravel mi to pak doma a rikal, jak koukal dverma malou dirkou (klicovou),plakal a bouchal na dvere a volal:Pani ucitelko pomoc,odemkni.Pani ucitelka vzala vsechny deti, sla s nima na zahradu a az potom se vratila pro kluka do druheho patra kde maji tridu a kdyz odemkla, tak mu rekla:A uz me nezlob! Ja fakt myslela, ze tu babu hodim z okna, jak me nasrala. Hlavne co se mohlo vsechno stat, kdyby kluk spanikaril si ani radsi nepredstavuju, jeste, ze se porad drzel u tech dveri.

To je hyena. Já bych jí dala! Co kdyby vyskočil z okna? 8o Hrůza!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí