Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny maminky(nejen)malych obriku,
mate nektera z vas doma taky cahouna, nku?..vzhledem k tomu, ze tata meri bez 3cm 2metry a ja 180cm, neni divu, ze nemame kluka napoleonka, ale zijeme ve state prcku.kde adamek vskutku mezi vrstevniky enormne prevysuje…v holandsku by zapad lip
..ale co me trochu znervoznilo byla doktorcina poznamka, ze pokud to takhle pujde dal, bylo by v budoucnu dobre udelat vysetreni rustoveho hormonu…stejne se to pry dela az v deseti letech a nasledovala by hormonalni lecba a blablabla…nechci o tom vlastne ted ani premyslet, jen by me potesilo, kdybych si precetla, ze nemam doma eifelka jen ja
…je to asi rouhani, tenhle prispevek, ale i se tak trochu nudim…preji krasny dny ![]()
Zkušenost se svýma dětma nemám, starší měl ve 3 letech metr, ale včera jsem od dr. dostala svoji dětskou kartu, tak jsem i četla, a já měla ve 3 letech taky 110cm a 22 kilo
no a zůstalo mi to dodnes, mám přes 1,8.ale u kluka to bude v poho, mě tehdy po vyšetřeních nehonili, a to jsem byla holka ![]()
@lajovka ahoj, malý měl ve dvou letech 98cm, teď mu je dva a půl a má 104, váží 17 a půl. Když jsem byla naposledy byla u dr na preventivní prohlídce v 18měsících, měl 17kg, takže za rok nepřibral skoro nic a spíš roste:-) Mezi dětmi vypadá občas jako trouba, on na dva a půl mluví pěkně, ale když je stejně velký jako čtyřletý, občas na něj maminky koukají divně:-( nebo když si hraje a malá holčička ho strčí a on jí to oplatí a maminka: chlapeček je velkej a takhle do tebe strčí a pak se ukázalo, že holčička je o dva měsíce starší. třička má 110, kalhoty tedy 104, ale je to poříz, nohy 28 a už při narození měl 58cm/4,3kg
Příspěvek upraven 27.11.13 v 10:41
@lajovka mám obra, v roce vypadal na 3, při nástupu do školky byl o hlavu a půl vyšší, jak ostatní. Teď je mu 7, měří 140 cm
s tím vyšetřením si nedělej hlavu, není to nic hrozného - jen zjistí hladiny hormonů, jestli je vše v pořádku a nemá něčeho nadbytek
Důležité je hlavně to, jestli kluk roste stále stejně, rovnoměrně. Můj je odmala na 97 percentilech růstového grafu, ale endokrinologie nás též neminula. Vše v cajku, prostě bude vysokej.
Moje nejstarší měla ve 3letech 107cm a 21kg, prostřední je od narození ve srovnání menší - měla 101 cm a 18kg. Ale ve srovnání s okolím je taky vysoká. Nejmladší bude mít za měsíc 2roky, no a má cca 95cm. Takže v závěru obříci jsou vsichnni tři. Nejstarší má teď 11let a na prohlídce měla 172cm a 65kg, noha 43, dr ale vůbec její růst neresila, natož aby nás strasila hormonální léčbou, vzrůst má daný geneticky. Manžel má 196cm a já 176cm. Jediné o co se pomalu modlim je, aby jí už nerostla noha, protože už teď chodí v samých sportovních botách a sehnat jí něco hezkého, dívčího je fakt kumšt.
@lajovka potěším tě, my máme 19 měsíční holčičku a ta má 97 cm
své vrstevníky převyšuje o hlavu
a jelikož mám já 183 a jsem doma nejmenší (sestra 192, bratr 200, táta taky 200cm), takže to doktorka neřeší.
Ahoj maminko, tak ja mam opacny problem. muj syn zas vypada jako 3 lete ditko. je malicky a strasne hubenoucky a to uz mu bude 6. musim rict ze i ja a tatka nejsme obri, co se tyce delky, ani sirky. no takze my zas mame prdolu. doktorka me zase vyhrozovala ze pujde do kojenaku a podobne. nakonec jsme prestoupili k jinemu doktorovi a ten nam rekl at si z toho nic nedelame, ze nektere deti jsou velke, tluste a jine hubene a male. no tak at je jakykoliv, hlavne at je zdravy a jak je videt, jemu nic nechybi. takze hlavu vzhuru ![]()
…no vida holky, diky
…hned je jinac
, ne delam si pr…l, ale tady v trpaslikove mi je ho nekdy az lito…noha teda 29tka-tata ma lode cislo 50 ![]()
ja treba o tech percentilech a tabulkach ktere se na miminu tak casto zminuji nemam ani paru, jsem na to flink a tady se vseobecne resi u pediatra spis nic nez vic a my tam byli vzdy jen na povinnych kontrolach bo je malej zdravej jak ripa a jako zdravotnik se vsem doktorum pokud mozno vyhybam obloukem
…tak tedy zirafkam trikrat zdar ![]()
Sice nemám velké děti, spíš opak, ale buď v klidu. Pokud půjdete na vyšetření tak to není nic hrozného. Syn měl na 5leté prohlídce 106cm
Ale drží si od narození jeden percentil, takže jsem v klidu. Každý je nějaký - malý, velký, hubený, tlustý..hlavně ať ho netrápí nic jiného. Aspoň bude kluk vysoký.
@Petulinka89 mame podobne. Kolik meri tvuj chlapecek? Memu bylo 5 a vypada o dost mladsi, je malinkej drobnej. Hur i mluvi, takze lidi mu tipuji min
Můj nejstarší syn ve třech letech
nevím kolik měřil ale byl oproti ostatním dětem hrozně veliký, do toho nemluvil, tak si každý myslel že mám blbečka
vydával jen zvuky
srovnal se nějak ve škole a teď v dospělosti je normální, je tedy vyšší než táta, ale je „normální“
Poslední synek je zas trpajzlík, si člověk nevybere ![]()
@axaxa muzu se zeptat kolik vyrost mezi 3 a 5 tym rokem?
My jdeme k dr ted a bojim se, ze syna nekam pozene, ze malo roste.
Omlouvam se zakladatelce za OF ![]()
Ivuška23, teda, to je mazec. Jste nepřehlednutelní když si vyjdete jako rodinka ![]()
@Vemas malej má 6 let, 15 kg a 108cm. mluví teda hodně už od dvou let, ale mluví jakoby nosem, že tak nějak píská.. ![]()