Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše Eliska mela na 3lete prohlídce 107.5cm. Ted ma 3 roky a 4 měsíce a myslím, že do těch 110cm bude mit.
Nemá tvůj syn problém s klenbou na nohách? Naše Eliska ano a asi je to tim jak rychle roste… ma ortopedice vlozky, cvicime… ale zatim furt stejny.
@atacama píše:
Syn měří ve 3 letech 110 cm. Dost převyšuje stejně staré děti. Roste rovnoměrně, pohybujme se stále nad 97. percentilem. V roce 83 cm, ve dvou 100 cm. Máte také tak vysoké děti?
Moje trileta dcera meri stejne a jeji sestra dvojce jen o 3 cm min. Tvuj syn je kluk, ale co kdyz moje dcery budou mit jednou 190 cm
Ale zatim to neresim, deti se muzou v rustu jakoby „zastavit“ behem puberty
@kyticka86 píše:
Moje trileta dcera meri stejne a jeji sestra dvojce jen o 3 cm min. Tvuj syn je kluk, ale co kdyz moje dcery budou mit jednou 190 cmAle zatim to neresim, deti se muzou v rustu jakoby „zastavit“ behem puberty
Myslím že u holek je možnost růst uměle zastavit, pokud mají predikci, že budou mít kolem těch 190 a víc cm. Určuje se to z kostního věku a urychlují uzavření růstových center pomocí hormonů. Ale to až v pubertě, 3leté mají čas. Já sama byla nejvyšší ze třídy, v 1.třídě, a to včetně kluků. Pak přišla předčasná puberta a mám 170 cm… Kolem 8r jsem byla vyšší i než můj o 3r starší bratr, který má teď v dospělosti asi 185 cm.
@pomme píše:
Myslím že u holek je možnost růst uměle zastavit, pokud mají predikci, že budou mít kolem těch 190 a víc cm. Určuje se to z kostního věku a urychlují uzavření růstových center pomocí hormonů. Ale to až v pubertě, 3leté mají čas. Já sama byla nejvyšší ze třídy, v 1.třídě, a to včetně kluků. Pak přišla předčasná puberta a mám 170 cm… Kolem 8r jsem byla vyšší i než můj o 3r starší bratr, který má teď v dospělosti asi 185 cm.
Mluvila jsem s detskou a rikala, ze uvidime jak to bude dal. Tri roky he brzo. Ale na hristi v kolektivu holky strasne cni a vypadaji o dost starsi, coz prinasi casto komicke momenty, kdyz si s nimi chteji hrat starsi deti ![]()
@Lenka_Hal píše:
Hele a do kdy rostl? Kdy se ten rust u kluku tak zhruba zastavuje??Ja mu zrovna dnes koupila fakt drahy boty na behani a rikam si, jestli mi z nich behem pul roku zase vyroste, tak se z nej uz zblaznim
V 15ti už měl současnou výšku i tu velikost nohy, ale to bude asi různé ![]()
@CarolineJ píše:
Dcera má v 5 letech 122 cm a 25 kilo. Je vyšší po manželovi a vždy byla. Mladší má ve 4 letech sotva 110 cm a 17 kg. Holky jsou od sebe 12 měsíců ale na první pohled starší vypadá minimálně o dva roky ne o rok
Můj 9 lety syn na 25kg na 134 cm, hustý
@kyticka86 píše:
Mluvila jsem s detskou a rikala, ze uvidime jak to bude dal. Tri roky he brzo. Ale na hristi v kolektivu holky strasne cni a vypadaji o dost starsi, coz prinasi casto komicke momenty, kdyz si s nimi chteji hrat starsi deti
Dcera měla na 3 letech 106 cm. Odjakživa vyčnívá. Ke všemu je dost dětská, naivní, takže to působí zvláštně. Už chodí do školy a pořád vyčnívá. Ve sportovním kroužku taky vyčnívá - když jsem viděla ty děti, tak jsem si říkala, že jsme asi věkově špatně. Já mám 160 cm, takže po mně nebude. Ve třídě je holčička, která je zase menší na svůj věk a ten rozdíl je neskutečný.
Můj syn to měl stejně. Ve třinácti (o narozkach)180 cm a 45 boty. Ve 14 48-49 boty a 188 cm. Furt žere. Puberta no;) klidně ať má 2 metry, ale ty nohy… To se tak blbě shání.
@Paoloska počítám s tím, že bude mít kolem 2 metrů, ale byla bych ráda, kdyby se nad 2 m nedostal… ![]()
@hihi22 ano má, propadají se mu lehce kotníky. A celkově jak rychle roste má i horší koordinaci ![]()
@kyticka86 máš pravdu u kluka se velká výška tolik neřeší a je víc v pohodě. Ale i u holek to může být přednost
Taky všude vyčnívá a je to jako u vás. Starší děti ho berou za sobě rovného, ale on je někde jinde ![]()
Příspěvek upraven 15.09.19 v 07:43
Tak jsem koukala, dcera ve 3 letech 106 cm, 4 - 115, 5 let 122cm a teď v 6 má takových 130 a 30 kg
noha aktuálně 34. Doufám že bude mít tak max 180 jako já
a ty boty se taky děsím. Teď čekám kluka, už v břiše je na 97 percentilu, pak nás ty dva sežerou
tatínek má dva metry
Příspěvek upraven 15.09.19 v 09:20
Změřila jsem syna a ten ma na 5 letech 103 cm. Dcera měla 106 na 3 letech.
Mám z toho strach.
Taky mám vysokou dceru, je sledovaná na endokrinologii. Manžel má bez 2 cm 2 metry, všichni od něj z rodiny jsou vyšší, tak se to nijak nehrotí, jen chodíme na kontroly a sledujeme, zda nemá známky předčasné puberty. Je jí 6 a má asi 130 cm.
Holky a kolik vazi/vazily vase deti v tech 3 letech? Moje holky ta vetsi 14.5kg a ta mensi 13.5 kg.. Jsou to strasna vyzlata.. Sama ruka, sama noha
. Ja sama mam jinak 167cm, po mne to tedy nemaji..
No a aby toho nebylo malo, tak ma nejmladsi dcera (ted 1 rok) ma pres 90cm ![]()
@bjetuschka píše:
Taky mám vysokou dceru, je sledovaná na endokrinologii. Manžel má bez 2 cm 2 metry, všichni od něj z rodiny jsou vyšší, tak se to nijak nehrotí, jen chodíme na kontroly a sledujeme, zda nemá známky předčasné puberty. Je jí 6 a má asi 130 cm.
Naše má v 7 letech 135 cm. Já jsem malá. Tatínek normální vysky. Nikdo nic neřeší. Predcasna puberta ![]()