Mooncup - znáte ho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
6.8.06 22:16

Ad zavádění - on tam tak nějak vpluje sám :lol: , je to fakt jiné než zavedení tamponu.

Ad děti - taky bych z toho nedělala vědu, jednou stejně zjistí, že máma menstruuje. A pomůcky, které k tomu používá, budou prostě brát jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.8.06 15:37

Ahoj,
taky uvažuju o koupi mooncupu (v případě nějakých extra prémií), ale trochu pořád řeším to čištění v práci.
Nemyslíte, že stačí vytřít ho třeba toaletním papírem a umýt ho vždy až doma, kde jsou k tomu podmínky. Mně ta situace, že bych chodila v práci na záchod s flaškou vody přijde trochu divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
7.8.06 16:32

Hmm, tak koukám, že mi nějak přestala chodit upozornění :evil: .

Pokud jde o ustřižení tyčinky, je to asi fakt individuální, já ji zatím nezkrátila vůbec a vyhovuje 8O .

ad srovnání s tampony: tampon jsem dost často cítila, o MC prakticky nevím (ke konci MS jsem málem zapomínala vyndavat a vyplachovat :oops: :lol: )

ad výměna v terénu: v návodu přímo píšou, že pokud nelze vypláchnout, tak stačí vytřít do sucha a vypláchnout až při nejbližší možné příležitosti.

Cena na mimibazaru i v mokoshopu (mmch Boro, fakt super název :! :lol: ) je fakt bezvadná, já kupovala na bavlnce za 820,– :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
7.8.06 18:38

Jak je to s mooncupem a tím šokem, co můžete dostat při nošení tampónu? S tím nemám moc dobré zkušenosti, ale četla jsem, že to způsobují hlavně vlákna materiálu, ze kterého je tampón vyrobený či co. Může to mooncup způsobit taky? Jsem zatím zapřisáhlá vložkařka, ale klidně bych zkusila něco nového. Stejně ty vložky dneska nestojí za nic, igelit vespod, igelit nahoře, kdykoli můžu, vezmu si radši ty měkké co se prodávají v lékárnách na období po porodu a nelepí se na zadek :)

A ještě jeden dotaz - divacup je to samé jako mooncup? Ten se dá sehnat o maličko levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
7.8.06 20:37

Ellie, pokud jde o TSS, na Bořiných stránkách (a tuším i v příbalovým letáku) se píše toto:
//TSS - Syndrom toxického šoku

Kalíšky na zachycení menstruační krve se používají od 30. let 20. století a TSS nebyl zatím pozorován.

Hladký povrch mooncupu neumožnuje bakteriím, aby se na něm nekontrolovaně množily. TSS bývá dáván do souvislosti s velkou savostí tamponů při delší době zavedení. Preventivně byste měla znát i příznaky toxického šoku: horečka, průjem, točení hlavy, omdlení či vyrážky. Pokud tyto příznaky během menstruace pozorujete, vyjměte mooncup a vyhledejte lékařskou pomoc. Pokud jste v minulosti TSS trpěla, konzultujte prosím používání mooncupu s vaším lékařem.//

Rozdíl mezi mooncupem a divacupem by měl být jen v tom, že jeden ze britský a druhý americký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
8.8.06 22:22

A ještě jeden praktický dotaz, nesmát se prosím :) ale když půjdu na velkou, nemůže se stát, že by mooncup udělal žbluňk do mísy? Mám na mysli případy, kdy ten úkon dá trochu víc práce než obvykle :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
9.8.06 09:50

Ellie, :lol: :lol: :lol: toho se myslím fakt nemusíš bát. Naopak je trochu fuška ho vytáhnout, je tam trochu podtlak nebo co (asi jako když sundaváš ze skla gumovou přísavku). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.8.06 11:24

:lol: :lol: :lol: to nejde…

Ale naprosto chápu, já ze začátku taky byla opatrnější, při této činnosti…
Moon má po obvodu takový direčky, které usnadňují vyndavání - právě pomocí jich se „odsaje“ a vytáhne. Takže vevnitř drží fakt dobře a sám se projít nepůjde :lol: .

Holky, hodlám napsat na VD článek, až se k tomu dokopu, všechno mi trvá sto let. Tak vám pak dám vědět a můžete přidat svoje zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
23.9.06 20:46

A holky, když už není MS tak akutní, vydrží to třeba celý den bez vyjímání?

Celý loňský rok mi vycházela menstruace přesně na dny, kdy jsem jednou v měsíci byla dva dny ve škole. Málem mne z toho odváželi… Vložky nešly, tampony jsem vyndavala až když začinaly tlačit… na veřejných záchodek to vyměňování nesnáším, tak bych ten den riskla od rána do večera na jeden zápřah… co si o tom myslíte?
Tu krev je asi blbost držet dlouho v těle,co? :-(

Letos se možná stejnému problému vyhnu, protože by mohl být druhý mimísek na cestě, ale ještě to není aktuální, tak zjišťuji nové možnosti :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.9.06 21:46

Tu krev v podstatě nemáš v těle, ona steče do pohárku. Takže bych řekla, když MS je už opravdu slabá, tak by to vadit nemuselo (jsem právě v téhle situaci a taky jsem dnes neměla možnost dost dlouho vyplachovat…). I když alespoň jednou by bylo lepší vypláchnout - to bys ale hravě zvládla s lahvičkou vody i na veřejném wc.

Teda po dalším cyklu s Moonem musím říct - vřelé díky za tenhle vynález!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
24.9.06 09:28

Taky bych řekla, že to půjde (s tím jedním vypláchnutím). Já při poslední MS denně vyplachovala několikraát i když už nebyla tak silná a vždycky tam bylo pár kapek. Celý den bych si asi lajsla jen ve stavu nouze. Ono je docela příjemné občas vystřídat s vložkou a nechat „větrat“. (Já to tak alespoň dělala i s komerčníma tampónama.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
24.9.06 09:30

Jo a Pimpo , až sepíšeš ten článek pro VD, dej určitě vědět. Přijdu ti tam agitovat. :lol: VD je naštěstí hodně kultivované, tam bych se nebála. Na rodinu bych asi nešla :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
24.9.06 17:06

Aby ses Lolo nedivila, i na VD chodí lidi......škoda mluvit…Ale už o tom fakt hodně přemýšlím, takže to snad konečně udělám a vědět dám, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.9.06 19:28

holky, prosím, co to je VD? :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.9.06 22:13
  • načítám...