Mooncup - znáte ho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
530
27.5.07 22:12

Holky, máte nějaký „grif“ nba vyndávání mooncupu? To zavádění už celkem zvládám, ale vyndávání je pro mě docela nepříjemné, až bolestivé - ten prstenec je docela tuhý a jak jde ven nezmáčknutý, není to nic moc… Zkouším teprve druhý cyklus, tak se učím… poradíte, jak na věc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
28.5.07 11:50

Ten mooncup právě musíš zmáčknout, když ho chceš vytáhnout ven, aby se zrušil ten podtlak. Jinak to fakt musí docela bolet. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
28.5.07 11:57

holky, právě jsem si na www.menstruacnikalisek.cz objednala ty jednorázový - 6 ks 185,–Kč. Na zkoušku je to docela dobrá cena…máte zkušenosti někdo s nimi?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
28.5.07 12:51

Já ho zmáčknu, ale bolí, jak ho tahám ven „nesmotaný“ - a vevnitř ho nezvládám smotat - to bych tam musela narvat celou ruku :-)
Jinak jsem moc spokojená, fakt komfortní, ani nevím, že mám zrovna menses…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
16.6.07 11:48

Ahoj,

přiznám se, že o kalíšku už uvažuju delší dobu, ale nějak jsem doufala, že se mezitím podaří mimčo, takže to zatím odsouvám. Teď jsem si to připomněla s posledním číslem Harper´s Bazaaru a už mám objednanou tu jednorázovou variantu, abych našla grif a pak jdu do toho vymyvatelného. Jen se chci zeptat, máte jen 1 a myjete a vyvařujete nebo střídáte 2, 3 kusy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
18.6.07 12:10

Mám jeden, v průběhu cyklu myju, po jeho skončení vyvařuju.
Mít mooncupy dva by možná bylo úplně nejpohodlnější (zvlášť, když člověk třeba chodí do práce, kde není umyvadlo přímo v kabince), ale já to v pohodě zvládám s jedním.
Když by ti to nepřišlo pohodlné, vždycky můžeš další přikoupit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
19.6.07 09:01

Já o mooncupu taky pořád uvažuji, nemůžu se ale rozhodnout mezi mooncupem, lunettem a keeperem. Tak uvidím. Navíc jsem si někde přečetla, že to někomu způsobilo zánět močových cest, což mě trochu vyděsilo, protože já na tyto záněty trpím docela dost a představa, že se to ještě zhorší mě docela dost děsí http://www.sirmi.ic.cz/smajl/8.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.5.08 13:41

**Ahojky,
pořídila jsem si mooncup a používám ho první MS - už asi třetí den.
Ale neustále mi protéká :evil: Zavádím podle návodu v dřepu. Ještě s ním vevnitř zatočím, aby se opravdu rozvinul celý.
A za 10 minut letím na WC znova, protože cítím, jak teču :roll: a vše je od krve.
Kde dělám chybu? Úplně první zavedení bylo asi nejlepší. Čím déle mooncup používám, tím je to horší.
Je mi 30, mám po jednom porodu (šitá) a koupila jsem velikost A - to by mělo být v pořádku.

Začínám z toho být trochu otrávená. S tampony jsem nikdy žádné problémy neměla.

Díky za rady :D **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast