Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, máte nějaký „grif“ nba vyndávání mooncupu? To zavádění už celkem zvládám, ale vyndávání je pro mě docela nepříjemné, až bolestivé - ten prstenec je docela tuhý a jak jde ven nezmáčknutý, není to nic moc… Zkouším teprve druhý cyklus, tak se učím… poradíte, jak na věc?
Ten mooncup právě musíš zmáčknout, když ho chceš vytáhnout ven, aby se zrušil ten podtlak. Jinak to fakt musí docela bolet. ![]()
holky, právě jsem si na www.menstruacnikalisek.cz objednala ty jednorázový - 6 ks 185,–Kč. Na zkoušku je to docela dobrá cena…máte zkušenosti někdo s nimi?
NiKi
Já ho zmáčknu, ale bolí, jak ho tahám ven „nesmotaný“ - a vevnitř ho nezvládám smotat - to bych tam musela narvat celou ruku ![]()
Jinak jsem moc spokojená, fakt komfortní, ani nevím, že mám zrovna menses…
Ahoj,
přiznám se, že o kalíšku už uvažuju delší dobu, ale nějak jsem doufala, že se mezitím podaří mimčo, takže to zatím odsouvám. Teď jsem si to připomněla s posledním číslem Harper´s Bazaaru a už mám objednanou tu jednorázovou variantu, abych našla grif a pak jdu do toho vymyvatelného. Jen se chci zeptat, máte jen 1 a myjete a vyvařujete nebo střídáte 2, 3 kusy?
Mám jeden, v průběhu cyklu myju, po jeho skončení vyvařuju.
Mít mooncupy dva by možná bylo úplně nejpohodlnější (zvlášť, když člověk třeba chodí do práce, kde není umyvadlo přímo v kabince), ale já to v pohodě zvládám s jedním.
Když by ti to nepřišlo pohodlné, vždycky můžeš další přikoupit. ![]()
Já o mooncupu taky pořád uvažuji, nemůžu se ale rozhodnout mezi mooncupem, lunettem a keeperem. Tak uvidím. Navíc jsem si někde přečetla, že to někomu způsobilo zánět močových cest, což mě trochu vyděsilo, protože já na tyto záněty trpím docela dost a představa, že se to ještě zhorší mě docela dost děsí http://www.sirmi.ic.cz/smajl/8.gif
**Ahojky,
pořídila jsem si mooncup a používám ho první MS - už asi třetí den.
Ale neustále mi protéká
Zavádím podle návodu v dřepu. Ještě s ním vevnitř zatočím, aby se opravdu rozvinul celý.
A za 10 minut letím na WC znova, protože cítím, jak teču
a vše je od krve.
Kde dělám chybu? Úplně první zavedení bylo asi nejlepší. Čím déle mooncup používám, tím je to horší.
Je mi 30, mám po jednom porodu (šitá) a koupila jsem velikost A - to by mělo být v pořádku.
Začínám z toho být trochu otrávená. S tampony jsem nikdy žádné problémy neměla.
Díky za rady
**