Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chci si koupit mop ale nevím, který je lepší jestli mop plochý nebo třásňový? A nebo spray mop? U něj mi vadí, že se musí kupovat speciálná náplně co používáte vy? díky
Třásňový mi nesmí už do baráku ten to všechny jenom rozmaže nic víc… Když už mop tak bych brala ten plochý, moje máma ho má a nestěžuje si..
Já teda stále fandím hadru a koštěti ![]()
Určitě plochý,
tím s třásněmi jen honíš smetí od jednoho rohu je druhému.
Trasnovy letel kdysi z okna, nadela jeste vic bordela, jedine plochy ![]()
Taky myslím, že třásňový je jen takový rozmetač. Mám bohaté zkušenosti s oběma druhy a rozhodně doporučuji plochý. Samozřejmě, co si budeme povídat, nejlepší je hadr do ruky a zakleknout, jenže to šlo praktikovat, dokud jsme bydleli v bytě 3+1 s polovinou ploch krytými koberci, teď jsme v baráku (bez koberců krom pár malých kusových) a ač není nijak velký, vytírat ručně, to by mě jeblo. Mám mop Leifheit s rotačním ždímáním a celkem širokým záběrem mopu a je to fakt pohodlné, když nemusím sahat na špinavý hadr, ohýbat se, nandavat návlek…
Plochý. Nedávno jsem koupila quickmax od spontexu a je fajn, výborně se ždíme, nepotřebuješ žádný spešl kyblík, stačí jen dostatečně široký škopek. Ani nebyl nijak zvlášť drahý ![]()
Já jsem se na všecky supermopy vyprdla a vrátila se ke smetáku s hadrem. Funguje parádně a dá se vyprat ![]()
Plochýýýýý. Ten druhý mám já a třepu se na nový. V zimě mi navíc půlka těch chlupů během sekundy přimrzla k prahu u vchodových dveří, tak ho mám ještě napůl plešatý, a to je teda zoufalství
.
Plochý. Honit bordel třásňovým sice pobaví všechny zúčastněné (krom toho, kdo uklízí), ale efektivita práce se blíží nule.
Určitě plochý, už čtyři roky používám leifheit a naprostá spokojenost.
Urcite mop plochy, trasnovy mam a je to na nic, brzy si budu muset koupit nejaky jiny typ