Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak 2 měsíce jsme se snažili o mimčo. Prolezla jsem tady spoustu diskuzí, kde jsem si pročetla co a jak
a dnes jsem si udělala test a je pozitivní. Místo radosti jsem děsně vyplašená, a najednou nevím, jestli jsem připravená. Nejsem žádná mladice, je mi přes 30, ale najednou se cítím.., no asi by to nejlíp vystihlo slovo nečistá. Holky, měla jste některá taky takové pocity? Díky
ahojky, gratuluju
smíšený pocit měl asi kde kdo, z toho si nic nedělej, určitě se brzy začneš radovat a vše si uvědomovat postupně, pokud je to první dítko tak ti rozumím ![]()
GRATULUJI
hormony hormony, nejistota je bezná vec v tehotenství .
to se stává,to bude v poho.Chlapi si tuto informaci taky musí srovnat v hlavě,tak proč ne my,maminy?Určitě si budete chtít spoustu věcí pročíst,nastudovat.Užívejte si to,je to fajn!Držím pěstičky at se daří!
gratuluju
, teda, 2 měsíce, to jste to vzali zkrátka
i když tady platí čím dřív, tím líp (hlavně pro nás, naší psychiku a touhu po miminku) ![]()
Holky, opravdu moc, moc, děkuju. Nejvíc mě štve jak je přítel šťastný a já si připadám, jak patnáctka, která do toho nechtěně spadla. I když teď, po púřečtení vašich příspěvků, je mi líp. Najednou mám všechny příznaky a prsa pálí jako čert. A to mi ještě před půl hoďkou nic nebylo, kromě občasného popíchnutí v podbřišku ![]()
Super, gratuluju! ![]()
Ja jsem pri prvnim mela zas zachvat paniky, trvalo to chvili, ale bylo to docela desny…na tema vetrelce ![]()
Pripravena za chvili budes, vsak mas furu casu ![]()
ahoj prestav si jaky to je kdyz opravdu do toho neplanovane ,,vlitnes´´,to pak jaky jsou pocity,vim to z vlastni zkusenosti
.Ja ti uplne zavidim presne takhle jsem si to prestavovala ja ,planovat miminko,brzy otehotnet,mit vedle sebe stastnyho partnera a uzivat si vse co tehu prinasi a nechat o sebe pecovat a vymlouvat se na sve nalady ze mam na ne ptravo
. Bud stastna,ikdyz presne ted vim jaky mas strach,ale mas podporu v partnerovi a to ti pomuze(co ja bych za to dala),zakze drzim pesticky a opravdu tise zavidim pac ja mam vse na opak,takze bud jen stastna ![]()
Také jsem se tak cítila. Chtěla jsem moc a moc druhé mimi, jenže jsem nečekala, že to výjde na poprvé, čekala jsem tak půl roku snažení- tak jsem to měla u prvního. Jenže to vyšlo okamžitě. Hned naskočily obavy, strach jak to zvládnu vlastně s dvěma. Te´d jsem 28 týden. Obavy trochu zůstávají, ale máme radost.
Ty pocity také znám…za pár dnů mám 30 a čekám taky první. Někdy mám smíšené pocity i teď v 18tt. Ale hlavu vzhůru…hormony dělají své. Stačí trochu času a počkej až Ti poroste bříško…pak to uvidíš jinak.
Každopádně gratuluji ![]()
Barundo, já taky neměla radost
Otěhotněla jsem neplánovaně a moje pocity byly něco jako „Tak a je to definitivní, budu matka“. Žádné rozhodování, že se budeme snažit a tak ![]()
Ono se to spraví, neboj
Jak uvidíš mimčo na UTZ, jak ucítíš pohyby… ![]()
barundo, chápu co cítíš
také jsem měla pocit, že jsem se vrhla do něčeho bláznivého…
tedy pro upřesnění, už mám děti dvě
…ale život odběhl někam jinam a já mám moc prima nového partnera…
a jen jsem řekla, do vánoc a pak už ne… NO A JE MI 40 A ČEKÁM DVOJČATA… trochu šok, když jsem viděla dvě //, pak pocit štěstí, že příroda dovolila
ale po prvním ultrazvuku, jsem prožívala větší šok…DVOJKY a reakce dr…
ALE NYNÍ JSEM ŠŤASTNÁ A PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE TY DVA KULÍŠKY, CO NOSÍM POD SRDCEM, PŘIVEDU NA SVĚT V NAPROSTÉM POŘÁDKU…
…I TVŮJ ŠŤASTNÝ POCIT BRZY PŘIJDE, VĚŘ MI… ![]()
Neboj, měla jsem to taky. Těhotenství plánované, ale v okamžiku zjištění to první co mne napadlo bylo, že mám „po ptákách“ že je to definitivní, nezměnitelné, nadoživotí.
Navíc to těhotenství stálo za pendrek, pár komplikací a žádné úžasné pocity, že mne to nabíjí energií jak tvrdily jiné holky. Ale třeba to budeš mít jiné, doufám
Úplně nejlepší je výsledek - držet mimčo v náručí, za to to všechno stojí, uvidíš. ![]()
Ahoj, my se snažili o první mimi 7 měsíců. Každý negativní test jsem obrečela a když mi konečně vyšel pozitivní, najednou jsem nevěděla, jestli to mimi opravdu chci a jestli to zvládnem. Byla jsem tak vyděšená, že si toho všiml i manžel. Během pár dní si to sedlo a už jsem se jen těšila, až bude mimi na světě.
Ahoj, my zacali prvni mimco zkouset s rocnim predstihem, mela jsem nejake problemy a doktori mi nedavali moc sanci na prirozene poceti, tak jsme chteli mit „odsoulozeno“ aby nas pak mohli zacit resit doktori. Zadarilo se prvni mesic. Mela jsem hroznou radost, ale po par dnech to vystridaly obavy a pocit, ze ted uz si vybrat nemuzu, mam to naporad. Samozrejme jsem stale mela i radost, ale ty cerviky pochybnosti k tomu. O miminko jsme po par tydnech prisli. Nesla jsem to tezce a uvedomila si, jak moc ho chci. Vlastne to mel podobne i manzel. A pak se nam zadarilo zase hned prvni mesic. Velmi slabe obavy se mi behem tehotenstvi vratily, ale myslim, ze to ma snad kazda mama.