Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@veria Ano, teď jsem to taky zjistila. Ale máme asi spoustu jiných možností, protože jsme tam s dětmi ještě nebyli.
Neporadíte někdo kde zaparkovat, když se chceme podívat na Rudické propadání? S nějakou procházkou kolem.
Urcite. My mame ty jeskyne uz projite, ale pro vas bude ta Katerinska super volba.
Kolem Rudic to neznam, tak to neporadim.
V Rudicich u mlyna a pak sejit dolu ke skalam a k propadani. Je to kousicek. Misto urcite najdete, nejakej extra srumec tam neni. ![]()
Takže pro další příchozí:
Kateřinské krááásná a prohlídka 30min. Byli jsme tam sami s průvodcem (říkal, že takto z rána 11h to bylo, ještě moc lidí nechodí
), tedy super zážitek.
Sloupsko-Šušovské taky nádherné, v takovém typu jeskyně jsem snad ještě nebyla. Chodbovité a přitom ty dómy impozantní. Obrovská propast s úžasným echem. Prohlídka 60min, malá 3,5r to zvládla úplně v pohodě. Jsou tam i prudší schody.
Rudické propadání taky super výlet, opět jsme tam byli téměř sami, o to hezčí zážitek.
Ačkoliv mi na telefonických rezervacích tvrdili, že Punkevní jsou vyprodané a nemá cenu se ráno ptát na pokladně, volno bylo. I v luxusní čas 12:40. Takže pokud tam už jste a třeba jdete kolem pokladny ke Kateřinské jeskyni, určitě se zeptejte.
Dům přírody je hezký, ale spíš zaměřený na historii. Levné vstupné pro rodinu (poměrně), tedy vybízí k návštěvě.
Poslední - propadání u vesnice Holštejn. Určitě je lepší slézt dolů a podívat se na to přímo v říčky, ne jen z mostu, kde toho teda moc vidět asi není. Kolem skal, vlevo dolů lesíkem k řece. A pak už přeskákat jen kameny nad tím propadáním. Moc pěkné.
@suvik píše:
V Rudicich u mlyna a pak sejit dolu ke skalam a k propadani. Je to kousicek. Misto urcite najdete, nejakej extra srumec tam neni.
Máš pravdu, extra provoz v těchto obcích není
nakonec jsme šli pěšky z Jedovnice, měli jsme čas a byla to pěkná procházka. Ty skály jsou super, že se dá vlézt dovnitř. Děcka byla nadšené, ale totálně od bláta.
Nevíte prosím jak je to se psem? Třeba do katerinske jeskyne?
@wenatka ja bych ho tam nebrala, a jsme z Moravského krasu, klidně ti ho pohlidame. Napiš zprávu, jestli budeš chtít…
@leja.t moc dík, projdem si naučné stezky a do jeskyní nepujdem nebo se nejak vystřídáme ![]()