Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1311
28.4.13 10:38

Jak zde bylo psáno, průjem může být z té papriky, ale jestliže je apatické, tak to není moc dobré…každopádně nasadit dietu…jen seno a vodu…případně neslazený černý nebo heřmánkový čaj…nebo jak zde už bylo psáno, tak to černé uhlí, rozpustit ve vodě a podat stříkačkou…ty dětské kapičky na prdíky..to slyším poprvé…ono sice se ve veterinárním lékařství používá hodne léků z humánního lékařství…ale ne vše jde použít.. :nevim: jsem původně vet. sestra, vysokou jsem nedodělala..ale zeptám se jakou maj zkušenost s těma kapkama spolužačky-veterinářky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 10:58
@gatubela píše:
Jak zde bylo psáno, průjem může být z té papriky, ale jestliže je apatické, tak to není moc dobré…každopádně nasadit dietu…jen seno a vodu…případně neslazený černý nebo heřmánkový čaj…nebo jak zde už bylo psáno, tak to černé uhlí, rozpustit ve vodě a podat stříkačkou…ty dětské kapičky na prdíky..to slyším poprvé…ono sice se ve veterinárním lékařství používá hodne léků z humánního lékařství…ale ne vše jde použít.. :nevim: jsem původně vet. sestra, vysokou jsem nedodělala..ale zeptám se jakou maj zkušenost s těma kapkama spolužačky-veterinářky…

já je nikdy nezkoušela, nedávám nic co nadýmá, ale chovatelky je používaj už několik let s dobrym výsledkem :palec: je to jednodušší než vařit kmínové odvary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 10:58
@gatubela píše:

já je nikdy nezkoušela, nedávám nic co nadýmá, ale chovatelky je používaj už několik let s dobrym výsledkem :palec: je to jednodušší než vařit kmínové odvary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 10:59

A patří do vybavení morčecí lékárny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
28.4.13 11:45

@Kamča.dalmatinka jak jsem psala, já jsem se s tím nesetkala, tak se tomu divím…já měla morčata naposled jako malá a na praxi jsem neměla to štěstí natrefit na morče s průjmama(a to jsem chodila i na dobrovolné, takže jsem byla na veterině skoro pořád :) )…už jsem psala zprávu spolužačce, tak jsem zvědavá co mi na to řekne…každopádně jestli s tím mají chovatelky dobré zkušenosti, tak proč ne..třeba až budeme mít morče, tak to taky použiju..i když taky nedávám zvířátkům nic co nadýmá…ono je důležité si napřed o zvířátku načíst něco už před koupí, ale to moc lidí bohužel nedělá, pracovala jsem i ve zverimexu…tak vím svoje.. a přitom prevence je vždy lepší než léčba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.4.13 12:16

Ahoj vám všem, kdo jste se jakýmkoli způsobem snažily pomoci. Je mi to moc líto, ale bobek malej nedožil rána :( Šel jsem ho ráno v půl páté zkontrolovat a už nežil :( Dětem jsme museli říct, že jsme ho museli vrátit mamince, že bylo moc malinké a bylo mu smutno. Proto onemocnělo. My dospělí se s tím poperem, ale popravdě jsme ho měli strašně rádi a jsme z toho špatní. Děti jsou takhle alespoň rádi, že bude u maminky v pohodě. Tož to tak no. Mějte se moc fajn, a ještě jednou moc děkuji za rady a snahu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 14:58

@Felgíci to mě moc mrzí. Já teda bych dětem řekla pravdu a nejlépe pořídila nové morče a hlavně zakázala dětem morčata krmit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.4.13 16:35

Já vím :( Ale brečeli už jak bylo zřejmé, že s morčátkem je něco v nepořádku. Před třemi týdny nám zemřel křeček, a to bylo strašné vidět je jak smutní. Nejsem zastáncem lhaní, to vůbec ne. Jen si se ženou myslíme, že to bylo mnohem lepší jak je znovu vystavovat něčemu takovému. To že jsme ji vrátily zpět k mamince také dost oplakali, ale jsou rádi, že už je mu dobře. Je to tak myslím v pořádku. S novým morčátkem raději počkáme až bude jasné, jestli jsme něco nezanedbali a neublížily mu tím tak my. Nic jsme o chovu nevěděli a tak bude lepší si vše nejprve nastudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 17:39

@Felgíci a nechceš k nám do zamčené diskuze morčata? Tam ti všichni poradíme ;)

Jinak já mám volného ještě jednoho chlapečka kdyby jste si to rozmysleli. Bezsrsté morčátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.4.13 18:34

Děkujeme moc za nabídku, je moc krásný :) Ale raději počkáme pár dní a pokusíme se toho dozvědět co nejvíce. Myslím, že na tak fajn stránkách jako jsou tito to nebude problém ;-) Je vás tu hodně moc fajn lidiček, kteří poradí, a to je prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.4.13 18:40
@Felgíci píše:
Děkujeme moc za nabídku, je moc krásný :) Ale raději počkáme pár dní a pokusíme se toho dozvědět co nejvíce. Myslím, že na tak fajn stránkách jako jsou tito to nebude problém ;-) Je vás tu hodně moc fajn lidiček, kteří poradí, a to je prima.

nejduležitější je výběr morčátka. po svích zkušenostech kdy sem do zverimexového zvířátka dala přes tři tisíce a stejně nám po pul roce zemřelo bych už nikdy nekoupila zvíře ze zverimexu.
Většina má svrab, plísen, je z příbuzenského křížení, brzo odebráno od matky aby se rychle prodalo atd..
Až budete vybírat tak raději stovku připlatte a mrkněte po chovatelských stanicích :palec:
Jídelníček najdete na www. morče-jídelníček
Jinak chov morčátka není těžký. Stačí seno, dostatek zeleniny co nenadýmá a voda a teplo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.4.13 19:11

Děkujeme :) Je to od vás moc milé. Krásný večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
29.4.13 23:34

@Felgíci to je mi líto.. :hug:
@Kamča.dalmatinka
tak mi kámoška-veterinářka potvrdila, že dávaj sab simplex… :palec: jinak jak jsi psala o těch zverimexech…to je kapitola sama o sobě..taky jsem měla odtamtud potkánky a je to velký rozdíl mít potkánka ze zveráku nebo z chs…ten bezsrstej morčátkovej chlapeček je krásnej :) já měla polochlupatou potkanku- fuzz, to bylo naše zlatíčko..do budoucna zas plánuju nějaké potkánky…ale až dětičky odrostou…oni potkánci chtěj přece jenom také dost pozornosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
4.5.13 18:29

Holky, heeeeelp :mrgreen:
Celou dobu jsem myslela že mám doma 2 samičky, jako já to ani nezkoumala, paní co mi je prodávala říkala že to jsou samice, tak jsem jí věřila. Dneska příjdu z práce a v kleci 2 miminka 8o Mi se ta jedna zdálaa taková kulatější, ale myslela jsem že ji dobře krmím :mrgreen:

No ale teď řeším co s mimčama, toho samečka bych asi měla dát někde zvlášť ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
4.5.13 18:56

Tak ne 2, ale nakonec 3 :mrgreen: (bylo pěkně schované pod maminkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný