Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jakanas No my jsme právě měsíc po antibiotikách, tak byla také oslabená. Aco jste dostali za masičku? Malé se to totiž vůbec nelepší, že bych to třeba zítra navrhla kožnímu jestli to také můžeme použít? My máme Exoderil kapky, 2× denně jednu kapku.
@jakanas A řekla Vám doktorka o tom něco víc, je to nějak hodně nebezpečné tato plíseň nebo ne? Doktor mi pořádně nic neřekl, jen doporučil léčbu a řekl, že si není jistý jestli je to ta plíseň od morčete nebo ekzem, ale já si myslím, že je to ta plíseň, ale má to už oškolivé ![]()
@Dana 07 ted nevim, zítra se podívám. Máme toho plnou igelitku ![]()
Kožní dělala stěry a u nás je to prostě plíseň, veretinářka to potvrdila.
Všechno to byly mýchaný mastičky, ale o toto se stará žena ( zdravotník)takže fakt nevim.
@Dana 07 píše:
@jakanas U nás se jen na to podíval, žádné stěry nebyli
No kultivace kožní tkáně trvá až 8 týdnů
takže ono dělat ty stěry při akutních problémech moc nemá smysl. Dělala to jen pro jistotu.
Aha, tak jestli Vám to nevadí, tak Vás poprosím zítra o ty názvy mastiček, zkusím se ho zeptat, zda bych mohla podávat. Malou to opravdu moc trápí, furt si stěžuje, že to bolí a kevšemu se do toho ještě škrábla, to byl řev
. Tohle vědět, tak ani morče nepořizuju, jako malá jsem měla také plno křečků a morčat a nikdy jsem žádnou vyrážku neměla.