Motivace miminka k lezení

438
5.10.22 13:22

Motivace miminka k lezení

Přeji pěkný den.

Mám syna, kterému bude 8 měsíců. Aktivně se plazí a začal se též pohupovat na čtyřech. Rád se plazí za hračkami, které vydávají zvuk, nebo se hýbou po bytě.

A moje otázka zní, zda jste nějaké hračky kupovali svým dětem? Nějaké, které by motivovaly aby právě za nimi lezly?

Pokud někdo máte, napište jaké hračky a zda má cenu kupovat?

Dekuji a přeji hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
5.10.22 13:34

Spíš všechno dál aby musela. V 8 měsících zaujali knížky asi nejvíc. Kutálení s petkou, chrastítka všeho druhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.22 13:38

U nás byly motivací kočky a robotický vysavač. Takže něco co se pohybuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
5.10.22 13:40

@Rézina7 Lezla zásadně nejzarputileji za vybavením domácnosti a běžnými předměty. Psí misky, košťátko s lopatkou, boty, skříňka s hrnci, odpadkový koš..
Jestli se rád plazí za hračkami, určitě za nima i rád poleze.
Tudíž bych žádné extra na lezení nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
5.10.22 13:44

Nic speciálního sem nekupovala, a i nějak zásadně nemotivovala. Prostě se plazila za vším co jí přislo zajímavé a ne vždy to bylo to co sem za zajímavé (resp. Vhodné) považovala já…např. Pytel s odpadky připravený na vynesení, láhev vody, těstoviny co se mi rozsypaly z roztrženého sáčku apod… Plazila se od cca 8m přesně v 10m začala lézt cca týden předtím se začala houpat na kolenou…a pak najednou přeběhla po 4 celý byt. Největší motivace asi pro ni bylo to že já sem byla až na druhé straně mistnosti, že sem třeba zašla za roh a ona mě neviděla…já se snažím motivovat až teď k chůzi…protože ale vím že fyzicky to zvládne, umí to, jen se boji udělat ten samostatný krok…Taky už by měla na čase docela…No zatím se jí nechce…potvoře… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
5.10.22 14:03

Jediné, co mělo podle mě efekt, bylo pořízení koberce tam, kde se nejvíc pohybovala, kde předtím byla plovoučka. Na těch hladkých podlahách jí plazení šlo strašně snadno, tak co by se snažila.

Začala lézt úderem 9. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36010
5.10.22 14:08

Má čas. Nech to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
5.10.22 14:11

Nic speciálního jsem nekupovala. Stačilo něco co je zaujalo - cokoliv, něco barevného, šustivého, pískajícího…
Nejlepší je si sednout na zem a nechat je ještě plazit přes nohy. To malou bavilo k zbláznění a nemusela jsem ji ani motivovat nějakou hračkou. Lezla tam a zpět jak blázen :D
U druhého dítěte jsem si potvrdila, že nejlepší hračky jsou věci, které vůbec hračkama nejsou. Vařečky, hrnce, obracečky, naběračky, rolky od hajzláku, tkaničky, krabice. Plastové talířky/hrníčky. To u nás hrozně frčelo v tu dobu. Všechny ty super hrací, blikací, vzdělávací nesmysly ležely ladem, zatímco se děcka nadšeně hrabaly v šuplíku v kuchyni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
5.10.22 14:36

Jedno z našich dětí bylo totální lenoch a rozpohyboval o ho staré autíčko na dálkové ovládání, chtěl ho prozkoumat blíž, tak se snažil.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
5.10.22 14:52

Nic z hraček bych kvůli tomu nekupovala. Mladší dcera se vždy hrozně rychle pohybovala za tím, s čím si zrovna hrála ta starší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
5.10.22 15:41

Nemůže se klouzat podlaha? Mame všude plovoucky a ona má v obýváku jen pěnové puzzle, po puzzlich se dostala a dál se jí rozjížděli nohy a byla nevrla. Nakonec stačilo trochu víc času a nedavat tepláky, nahyty nožky se tolik neklouzaly. Po chvíli už to šlo i v teplácích. No a jeste jsme vlastně zkoušela kupovat kalhoty POLEZU, ale než přišli, poradila si sama a v kalhotech se pak chudák ani neodlepila od země. 😂 Ale malá se tedy neplazila zrovna capkala po 4.. v 6.5 měsíci asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
5.10.22 16:12

Moc děkuji všem za názory a rady :)

Nejraději teda má psa, za ním se plazí pořád a potom míček, nebo autíčka na setrvačník. Hodně si hrajeme na schovku, nebo lítám s kačerem na provázku a on rychle za mnou.

Jen mě to zajímalo, protože hodně lidí z okolí právě používá nějaké hračky přímo k motivaci jako nějaké zvíře co leze, nebo i hrací pomůcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.10.22 16:26

Nic extra, na fyzio mi říkali, že si má dítě hodně hrát s hračkami, které se pohybují, když do nich dítě strčí - tj. balónky, autíčka… podle mě nic speciálního nemá smysl vymýšlet, dítě začne lézt, až bude mít dostatečně posílené svaly, a k tomu dospěje většinou samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí