Moučnivka a popraskané bradavky

Anonymní
13.9.12 18:37

moučnivka a popraskané bradavky

Ahoj holky, malý má od pondělí moučnivku která ale zesílila a paní doktorka nam dneska dala nejakou tabletku, ted nevim nazev.
Ale problem je ze prez vcerejsek a dnesni noc mi strasne popraskaly bradavky a navic jsem si jista ze z te jeho moucnivky uz taky mam neco.
Bolavé popraskane bradavky, bíle lesklé flíčky, bradavka mi prijde jakoby natekla, takova zvetsena :/ vsude se doporucuje nejaka mast, ale jelikoz doba je zla, nemate nekdo i nejakou „domácí léčbu“? nemuzu si dovolit vyhodit dalsi penize.
předem děkuju M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
13.9.12 18:40

Mně na to hrozně pomohla Genciána, tzv. fialka, za 5 dní bylo po moučnivce, jak u malé, tak u mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.12 18:42

@sad 1 ta nam na to nezabírá, doktorka nam dala pro prcka nějakou tabletku, v pondělí kontrola, ale já dopondělí s tím kojením nvydržím :/ a už vubec to nemá cenu když mu to zase vrátím :/

• Citovat
  • Upravit
sad 1
13.9.12 18:47

Tak ještě antibiotickou mastičku framykoin, před každým kojením umýt, pokud to moc bolí, odsávej nebo odstříkávej, já jsem nic jiného celou dobu kojení nedělala, naštětsí už končím.

• Citovat
  • Upravit
1890
13.9.12 18:53

Bohužel žádnou domácí léčbu neznám. Před týdnem se u malé taky objevila moučnivka a za dva dny na to mě začaly bolet bradavky (přesně to samé jak píšeš), ale nechtěla jsme mít všechno fialové :oops: Koupila jsem v lékárně BORAX GLYCERIN (stál 100kč)je to na afty. Mazala jsem s ní malé pusinku a mě bradavky. Už druhý den bylo vidět, že nám to zabírá. Do pěti dnů bylo po moučnivce a po bolavých bradavkách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 18:55

@sad 1 framykoin? muzu to skusit :think: dík za radu :palec: jsem už zoufalá bolí to fakt moc, dokonce i kdyz je zima a v zime se ty bradavk „stahujou“ a to je taky děs a prostě vlastně při jakem koliv pohybu doteku to citim :/

• Citovat
  • Upravit
sad 1
13.9.12 18:57
@Anonymní píše:
@sad 1 framykoin? muzu to skusit :think: dík za radu :palec: jsem už zoufalá bolí to fakt moc, dokonce i kdyz je zima a v zime se ty bradavk „stahujou“ a to je taky děs a prostě vlastně při jakem koliv pohybu doteku to citim :/

jj, bohužel to znám, zkus to, i to mi pomohlo :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13.9.12 18:58

@Lisadon ta fialova voda je stejne prej karcinogení :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 18:59

@sad 1 skusím :think: muzu se jen eptat za jak dlouho to cca acalo zabirat a bolest prsou ustupovala?

• Citovat
  • Upravit
8664
13.9.12 19:00
@Anonymní píše:
@sad 1 framykoin? muzu to skusit :think: dík za radu :palec: jsem už zoufalá bolí to fakt moc, dokonce i kdyz je zima a v zime se ty bradavk „stahujou“ a to je taky děs a prostě vlastně při jakem koliv pohybu doteku to citim :/

moučnivku způsobuje candida - na to framykoin nepomůže, ale canesten je na plísně, netuším však kolik teď stojí, namazat vždy po kojení bradavku, omytou vodou, před kojením setřít - umýt. Určitě nedávat dudlík - výborný prostředník pro šíření mykozy. Nemáš i poševní výtok nebo plíseň na nohách, i tak se může šířit. Bradavky se mohou zklidnit i použitým pytlíkem černého čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 19:03

@Lili5 plíseň nikde nemámjenmě trápí ty prsa :/ dudlík nedávám. skusím ten černý čajový pytlík, jinak budu must trpět :/

• Citovat
  • Upravit
8664
13.9.12 19:07
@Anonymní píše:
@Lili5 plíseň nikde nemámjenmě trápí ty prsa :/ dudlík nedávám. skusím ten černý čajový pytlík, jinak budu must trpět :/

hele, ještě mě napadlo, canesten jsem koukala, že už stojí pěknou palbu, stováka, ale máš určitě doma něco na prdýlku - imazol apod. - ten pomůže taky - jen opravdu před kojením umýt, prsa větrat, co jde - prostě kvasinkám se daří dobře ve vlhku a sladku - což prsa jsou pro ně v době laktace rájem na zemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
13.9.12 19:12

Imazol :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.9.12 19:16

Tohle pomohlo mně: mazat bepanthenem plus a na večer jsem si dělala růžový roztok z hypermanganu, namočila vatový tampon, dala do podprdy na bradavku a vyndala před spaním. Pro malou jsem měla umíchaný speciální roztok neb genciálka nezabírala. A všechno jsem vyvařila -dudlíky, lahve, hračky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
13.9.12 19:22

Jedine co nam zabralo na moucnivku je infectosoor mungel z nemecka. Da se objednat na golpharma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová