Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně na to hrozně pomohla Genciána, tzv. fialka, za 5 dní bylo po moučnivce, jak u malé, tak u mě.
@sad 1 ta nam na to nezabírá, doktorka nam dala pro prcka nějakou tabletku, v pondělí kontrola, ale já dopondělí s tím kojením nvydržím :/ a už vubec to nemá cenu když mu to zase vrátím :/
Tak ještě antibiotickou mastičku framykoin, před každým kojením umýt, pokud to moc bolí, odsávej nebo odstříkávej, já jsem nic jiného celou dobu kojení nedělala, naštětsí už končím.
Bohužel žádnou domácí léčbu neznám. Před týdnem se u malé taky objevila moučnivka a za dva dny na to mě začaly bolet bradavky (přesně to samé jak píšeš), ale nechtěla jsme mít všechno fialové
Koupila jsem v lékárně BORAX GLYCERIN (stál 100kč)je to na afty. Mazala jsem s ní malé pusinku a mě bradavky. Už druhý den bylo vidět, že nám to zabírá. Do pěti dnů bylo po moučnivce a po bolavých bradavkách ![]()
@sad 1 framykoin? muzu to skusit
dík za radu
jsem už zoufalá bolí to fakt moc, dokonce i kdyz je zima a v zime se ty bradavk „stahujou“ a to je taky děs a prostě vlastně při jakem koliv pohybu doteku to citim :/
@Anonymní píše:
@sad 1 framykoin? muzu to skusitdík za radu
jsem už zoufalá bolí to fakt moc, dokonce i kdyz je zima a v zime se ty bradavk „stahujou“ a to je taky děs a prostě vlastně při jakem koliv pohybu doteku to citim :/
jj, bohužel to znám, zkus to, i to mi pomohlo
![]()
@sad 1 skusím
muzu se jen eptat za jak dlouho to cca acalo zabirat a bolest prsou ustupovala?
@Anonymní píše:
@sad 1 framykoin? muzu to skusitdík za radu
moučnivku způsobuje candida - na to framykoin nepomůže, ale canesten je na plísně, netuším však kolik teď stojí, namazat vždy po kojení bradavku, omytou vodou, před kojením setřít - umýt. Určitě nedávat dudlík - výborný prostředník pro šíření mykozy. Nemáš i poševní výtok nebo plíseň na nohách, i tak se může šířit. Bradavky se mohou zklidnit i použitým pytlíkem černého čaje.
@Lili5 plíseň nikde nemámjenmě trápí ty prsa :/ dudlík nedávám. skusím ten černý čajový pytlík, jinak budu must trpět :/
@Anonymní píše:
@Lili5 plíseň nikde nemámjenmě trápí ty prsa :/ dudlík nedávám. skusím ten černý čajový pytlík, jinak budu must trpět :/
hele, ještě mě napadlo, canesten jsem koukala, že už stojí pěknou palbu, stováka, ale máš určitě doma něco na prdýlku - imazol apod. - ten pomůže taky - jen opravdu před kojením umýt, prsa větrat, co jde - prostě kvasinkám se daří dobře ve vlhku a sladku - což prsa jsou pro ně v době laktace rájem na zemi
Tohle pomohlo mně: mazat bepanthenem plus a na večer jsem si dělala růžový roztok z hypermanganu, namočila vatový tampon, dala do podprdy na bradavku a vyndala před spaním. Pro malou jsem měla umíchaný speciální roztok neb genciálka nezabírala. A všechno jsem vyvařila -dudlíky, lahve, hračky…
Jedine co nam zabralo na moucnivku je infectosoor mungel z nemecka. Da se objednat na golpharma.
Ahoj holky, malý má od pondělí moučnivku která ale zesílila a paní doktorka nam dneska dala nejakou tabletku, ted nevim nazev.
Ale problem je ze prez vcerejsek a dnesni noc mi strasne popraskaly bradavky a navic jsem si jista ze z te jeho moucnivky uz taky mam neco.
Bolavé popraskane bradavky, bíle lesklé flíčky, bradavka mi prijde jakoby natekla, takova zvetsena :/ vsude se doporucuje nejaka mast, ale jelikoz doba je zla, nemate nekdo i nejakou „domácí léčbu“? nemuzu si dovolit vyhodit dalsi penize.
předem děkuju M.