Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, předem se omlouvám za můj dotaz. Ráda bych se zeptala, můj lékař mi navrhl pero Mounjaro, začínat bych měla na 2,5 jednou týdně, ale nějak nedokážu pochopit ( nebo se píše bojím pochopit z finančních důvodů) - vychází to na jedno pero za týden?? což znamená cca 4 pera za měsíc?? a to je cca 28 000 měsíčně??? děkuji za odpovědi.
Ta pera bývají většinou na měsíc (záleží ale jak často si to máš aplikovat a kolik). A jinak ano, ta pera nejsou vůbec levná záležitost.
@Buchta2805 píše: Více
Když se dívám tak jedno pero ti vystačí na měsíc 4×2,5
S tímhle výdaji bych to měla s hubnutím jednoduché - neměla bych na žrádlo a šlo by to samo
![]()
Moc děkuji za odpověď… jedno peru měsíčně zvládnu, ale každý týden, bych opravdu nezvládla. Děkuji
@Buchta2805 ještě záleží jaké pero budeš mít. lepší je si vzít silnější a dělit dávky. Pokud pero 2,5 tak je na celý měsíc. Já měla první 7,5 a dělila dávky ![]()
Budu s léčbou teprve začínat a každý váš poznatek, rada a hlavně zkušenost bude pro mě velmi cenná. Děkuji
@Buchta2805 chce si něco fakt nastudovat pokud lékař sám neporadí. Hlavně nastudovat to dávkování. klidně vyhledat videa a kouknout. Klidně napiš do zpráv a co budu vědět poradím. Vlastně dneska je to přesně rok co sem píchla 1 dávku
. Hlavně mít i zásobu jehel, kdyžtak se poptej v lékárně až budeš vyzvedávat první pero ![]()
Snažila jsem si přečíst vše co jsem našla na netu jak mi poradil můj lékař a když jsem se ho zeptala na něco čemu sem nerozuměla tak mi řekla ať se nezlobím, že nemá v hlavě každý příbalový leták na léky které předepíše, což asi chápu ( dle mého názoru by neměl být z jeho strany kouknout při mé návštěvě na net a přečíst si to ). Třeba o jehlách jsem neměla ani tušení, že jich musí být dostatek. Rozhodně se zeptám v lékárně.
@Markéta80 píše: Více
Kolik jsi zhubla a udržíš si to i bez nich?
Já budu teprve s léčbou začínat…zatím se snažím získat co nejvíce informací.
@Zita Aussig píše: Více
Já si říkám, zda to za to fakt stojí. Zda není lepší investovat ty peníze do nutriční a zdravých potravin- ono stejně, pokud to v té hlavě člověk nemá nastavené tak po dobrání těch injekcí je ta váha brzy zase zpět ![]()
@izabe píše: Více
Investovala jsem do obojího. Jsem na Wegovy 9 měsíců a mám dole 19 kilo. Zároveň celou dobu docházím k nutriční. A mně ty injekce strašně pomohly. V klidu jsem si našla svou cestu a potraviny, které mi vyhovují a to bez hladu.
Ale souhlasím s tebou, že bez té změny v hlavě to dlouhodobě nemůže fungovat.
Na FB je skupina Cesta z obezity - moderni pristup k lecbe. Tak koukni tam, moderovany obsah, spousta odbornych informaci a zkusenosti uzivatelu