Možné neštovice a očkování

809
13.7.12 19:48

mozne nestovice a ockovani

Mam doma syna 6 m, castene kojen. Na navsteve u nas byla kamaradka s dcerou 4 roky, ktere se objevily dva pupinky v obliceji. Nestovice zatim nemela. Nevime, zda to mohou byt ony. Ale mam strach o syna, jdeme ve stredu na treti hexu.. A za 14 dni nas ceka dovolena. Nechaly byste ockovat? Staci pockat do te stredy, zda se to u te holcicky rozjede ci ne a pokud ne, tak ockovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
13.7.12 19:52

Tak to poznáte brzy, jestli se holčičce neštovice rozjedou nebo ne. Oba moji kluci začali ráno pupínkem a večer už byli osypaní celí. Zeptej se doktorky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
13.7.12 20:00

Přesně tak. U holčičky to bude do 24 hodin jasné. U vašeho syna do 14 dní i později. Děti to od staršího chytli obě po 14 dnech skoro na hodinu stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
13.7.12 20:03

Inkubační doba je 10 až 20 dnů. Nejčastěji vypuknou 14. den = začátek Vaší dovolené. Očkovovat či ne ti řekne Dr.

Ohledně nakažlivosti neštovic. Má neteř je dostala a od ní je dostala za 14 dnů moje malá = 2měsíční plně kojené dítě :zed: - obě měly celekm hodně pupínků po celém těle

Synovec měl 3 pupínky a to má věčně nudli u nosu a chrchle, takže imunita nic moc.

Uvidíš, zda se to holčičce rozjede - spíše ano, protože neštovice začínají na hlavě a pak se rozlezou po celém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.7.12 20:04

Takze pokud bude ona cca na konci vikendu ok, tak v klidu ockovat? Neni mozne nestovice nejak prehldnout, kdyby byl slaby prubeh..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
13.7.12 20:06

Myslím, že jsem někde četla, že pokud už se dítě dostalo do styku s neštovicemi, ale zatím je v inkubační době, tak očkování již nemá smysl. Myšleno tedy tak, že nemá smysl pro tento případ. Samozřejmě se může stát, že je nechytil a můžeš ho nechat v budoucnu oočkovat.

A jak píšou holky - u té holčičky, pokud to jsou neštovice, tak se rychle rozjedou a bude to jasné.

Držím palce, ať máte klidnou dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.7.12 20:08

Ockovani na nest. Ne, myslela jsem hexu. A tedy prip. komplikace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.7.12 20:13

@Fise Ale tady jde o očkování hexou (takže ne proti neštovicím) a já to pochopila tak, ž e se zakladatelka bojí případného oslabení při očkování a o to horší reakci (plus oslabení organismu nemocného neštovicemi očkováním hexou). Já bych počkala do středy, informovala se u kamarádky, zda neštovice propukly nebo ne a v každém případě před očkováním informovala doktorku a dala na její názor.

Neštovice určitě přehlédnout jde, někdo jimi projde skrytě a pak ani neví, že je prodělal (což se dá zjistit kontrolou protilátek, třeba před plánovaným početím).

Tak ať to neštovice nejsou :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
13.7.12 20:14

Dělala bych závěry až bude jasné zda má holčička opravdu neštovice, a pak je rozhodně nutné říct to mudře, jen je blbý že inkubační doba se kryje s Řeckem bo mít pupínkaté mimčo s teplotou a sedět v hotelu no asi nic moc, inkubační doba 7-21 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
13.7.12 20:15
@79Simona píše:
Takze pokud bude ona cca na konci vikendu ok, tak v klidu ockovat? Neni mozne nestovice nejak prehldnout, kdyby byl slaby prubeh..?

Když je slabý průběh, tak si pár pupínků nemusíš všimnout - viz můj synovec, kdyby je předtím neměla neteř, tak si toho moje ségra ani nevšimne, ale tak je našla cíleně. Přenší se dechem a je napaden lymfatický systém, který zareaguje výsevem pupínků.

Ten pupínek neštovice je celkem hodně charakteristický - je nalitý tekutinou, která do týdne zaschne a udělá se ten strup.

V tom očkvání máš i ty neštovice nebo je to bez nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.7.12 20:18

Taky jsem pochopila, že nechtějí očkovat na neštovice, ale bojí se očkování hexou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.7.12 20:22

Ne, ockovani na nestovice ne, to bych diteti ockovat ani nikdy nenechala, podle me naprosto zbytecny ockovani - muj nazor.
Presne jak pise hkac, jde mi o to, aby nemel nestovice /ale byl v inkubacce a tudiz jsme o nich nevedeli/ a ja ho nenechala na ockovat treti hexou a pak nebyly komplikace apod.
O dovolenou zas tak nejde, samozrejme by to bylo blby, ale pri nejhorsim by se zrusila, ale nechci ohrozit dite tim ockovanim.Blby je, ze doktorka je tam prave ten pristi tyden a pak tam dalsi dva mesice neni, takze by bylo dobre naockovat… No asi se ji zeptam a uvidime… Ach jo, tyhle navstevy… Nekdy si rikam, jestli neni lepsi sedet doma sami a byt v klidu…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
13.7.12 20:29

@79Simona
určitě má za sebe zástup nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.7.12 20:45

No a rozjely se holčičce neštovice? A má určitě neštovice? Mají teď neštovice třeba ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.2.18 12:01

Ahoj, u syna ve školce se objevily neštovice. V pátek máme jít na očkování, syn na poslední dávku žloutenky a dcera 8 měsíců na první dávku hexy. Očkovaly byste? Bojím se, co by se stalo, kdyby po očkování vypukly neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí