Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Alkata pilulku po nevím jak by snášel malý když kojim už takhle sem kvůli němu musela vysadit antikoncepci a kdy nejdřív si test udelat?
Tak to kojení myslím že k těhu nezabrání,ale nepanikař jdi na gyndu vše řekni a on ti něco předepíše,po styku do určité hod. jsou prášky ale nevím jestli jsou na předpis ![]()
Test 14 dni po styku, ale já bych mazala pro pilulku po. Zvlášť takhle krátce po cs
Kojení není antikoncepce. A jestliže jsi už měla menstruaci, tak určitě ne.
Kup si pilulku po. Berou se dvě. Tak maximálně budeš 24hodin odsavat a malému dáš UM.
Lepší než riskovat těhotenství, takle brzo po CS
@Anonymní píše:
Máme doma 3 měsíčního chlapečka (narozen CS) a včera nám prasknul kondom (antikoncepci neberu že zdravotních důvodů) mám panicky strach že budu tak brzo opět těhotná MS jsem měla hned po šestinedělí a teď jen jeden den před stykem plně kojim po 2 v noci max po 3 hodinách jak poznám kdybych byla těhotná když mám tak nepravidelný cyklus?
Ahoj,
chápu tedy dobře, že ti ted skončila menstruace, měli jste sex a praskl kondom, ano? Kondom byl plný? Ono stačí kapka, ale pokud používáte kondom jak se má - čili po ejakulaci dolů a dát nový, tak bych řekla, že je riziko minimální ![]()
@chs.jasmin jo v neděli jsem měla na ale jenom jeden den ve středu jsme měli sex a praskl kondom ale úplne v kondomů ejakulát ani nezbyl ![]()
@Anonymní píše:
@chs.jasmin jo v neděli jsem měla na ale jenom jeden den ve středu jsme měli sex a praskl kondom ale úplne v kondomů ejakulát ani nezbyl
týden po je pozdě něco začít řešit a zároven brzy na kontrolní UZ. Takže bych čekala ještě týden a uvidíš, zda test ukáze.
Cyklus se ještě ustáluje, takže těžko říct kdy probíhá ovulace…
Edit - středa jako tato - tak šupej na gyndu. Tableta PO se dává do 24 hodin - porad se s gynekologem, když kojíš
@chs.jasmin jo tato středa tj. Včera na gynde dneska není má operační den prubnu lékárnu projistotu snad mi poradí i tam
@Anonymní píše:
Máme doma 3 měsíčního chlapečka (narozen CS) a včera nám prasknul kondom (antikoncepci neberu že zdravotních důvodů) mám panicky strach že budu tak brzo opět těhotná MS jsem měla hned po šestinedělí a teď jen jeden den před stykem plně kojim po 2 v noci max po 3 hodinách jak poznám kdybych byla těhotná když mám tak nepravidelný cyklus?
jestli kondom praskl včera, situace je ještě řešitelná Postinorem, ale nesnese prodlevu. Zavolala bych svému gyndařovi a poradila se, co a jak s kojením. Ale nemyslím si, že by pauza musela být dlouhá.
Kdybys nebyla chvíli po sekci, není to taková krize, skorodvojčata má kde kdo. Takto je situace dost nebezpečná, neriskovala bych.
@Anonymní píše:
@chs.jasmin jo tato středa tj. Včera na gynde dneska není má operační den prubnu lékárnu projistotu snad mi poradí i tam
bud lékárnu, nebo si normálně zavolej na porodnice, resp. na šestinedělí.
@Anonymní píše:
Já už ani nevím co je za den, mám dnes uterý
![]()
Popravdě ani nevím zda je postinor na předpis - kdysi býval
v lekarně poradí i co se týká kojení. Plnou dávku bych neriskovala. Já jsem ho kdysi také měla, jen jsem první tabletu vyzvracela, bylo mi z něj hodně špatně.
Není na předpis, šla bych normálně do lékárny, tam budou vědět i co a jak s kojením
Zalezi jak hodne chces/nechces druhe dite a jak hodne se bojis… pokud rozhodne nechces, tak sup pro Postinor. Ja jsem otehotnela hodne podobne… 3 mesice po sekci, pri plnem kojeni, bez jedine menstruace na prvni ovulaci z podobne nehody
Mame skorodvojcata 14 mesicu od sebe.