Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás. Jsem tu poprvé a nevím, kam se mám se svým dotazem obrátit.
S partnerem jsme došli do bodu, že by jsme byli pro rodinu, kdyby se to stalo.
Jenže jsem se s ním rozešla, už to prostě dál nešlo z mojí strany. Navíc jsem se dozvěděla, že si dá občas kokain. Že ho bral dřív, jsem věděla, ale ne, že v tom pokračuje i teď. Podotýkám, že já jsem zásadně proti těmhle věcem.
Jenže já jsem to teď nedostala a mám obavy. Na jednu stranu bych miminko chtěla, i kdybych měla zůstat sama, přestože bych se k němu už vrátit nikdy nechtěla. Ale na druhou stranu bych se bála toho, že to to malé zdravotně odnese. Moje otázka tedy zni, pokud o tom nekdo něco víte. Mohlo by to malé mít třeba kvůli tomu nějaké vývojové vady, sklony ke špatné psychice
, cokoliv?..
Prosím, nesuďte mě. Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký zbytek dne.
To, že otec dítěte semtam bral kokain, dítě nijak nepoznamená. Ale jeho geny si ponese. Neplaš a udělej si test, třeba vůbec těhotná nejsi
Osobně bych se víc bála, jakým způsobem by ti chtěl zasahovat do života a života dítěte, protože kolem a kolem, byl by to jeho otec a těhotenství bys před ním asi neututlala.
Tak si prvně udělej test, abys věděla jestli jsi těhotná. Pak až bude jisté, že těhotná jsi, to můžeš vše řešit (asi bych nechtěla být s někým, kdo kokain užívá). Horší pro vývoj mimča by bylo, kdybys kokain brala ty.
@unuděná Tak samozřejmě, že by o tom věděl. Jen píšu, že bych se i přes to k němu nevrátila. Děkuji ![]()
Test si udělám, dám tomu ještě pár dni..
@vanilka0111 píše: Více
no, jak už ti psali, případné miminko bude s největší pravděpodobností v pořádku - ale - s tím pánem budeš tím dítětem spojena budoucích 18-26 let, budete mít pravděpodobně střídavou péči, posílat si navzájem alimenty, bude zasahovat do výchovy a sto dalších třecích ploch - s tím jsi srozuměna?
Test si udělej co nejdřív ať víš na čem jsi.
S fetakem bych dítě nechtěla. Geny jsou geny a když bude chtít styk s dítětem tak bych asi trnula kde všude ho může tahat.
Plodu by nic nebylo, ale dozivotne svazana dohromady s nekym takovym bych videla jako vetsi problem