Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poprvé jsem letos mrazila houby. Povařené, osušené, zamrazené. Zkoušela jsem je nyní, ale mají ve smaženici divnou chuť. Do jakých receptů používáte?
@JanaK30 Davam pod maso. Treba pod kruti nebo veprove. Osmahnu cibulku, prihodim maso, restuju a podliju vodou. Tak po ctvrt hodince pridam mrazene houby, ktere predtim spařím horkou vodou.
@Nikolacek píše:
@JanaK30 Davam pod maso. Treba pod kruti nebo veprove. Osmahnu cibulku, prihodim maso, restuju a podliju vodou. Tak po ctvrt hodince pridam mrazene houby, ktere predtim spařím horkou vodou.
Taky tak nebo do bramboracky. Na smazenici jedine cerstve houby ![]()
Do „rizota“ houby, maso, trochu cibulky a rýže.
Do polévky (ale někdo radši sušené)
Já je vždy už dusím na cibuli a pak pod maso nebo do kulajdy a jsou jako čerstvé ![]()
Houby před mražením nevařim. Chutnají pak jako čerstvé i ve smaženici.
Mrazíme, ale čerstvé a očištěné
Možná v tom bude problém, protože i z toho se ta smaženice udělat dá a prý celkem dobrá, tvrdí rodina a ta je pěkně rozežraná
Ale smaženice z předvařených a mražených, no nevím ![]()
Jinak mražené houby dáváme do rizota a patlanic typu karbanátky, do bramboračky a omáček si většinou sušíme jiné druhy. ![]()
Ja je jen rychle necham prejit varem a hned zcedim a hned po uschnuti soupnu do mrazaku, verim ze tim varem vsechny nevykrajene cerviky a maly par mm slimacky p zahubim, nic proti prirodnim proteinum ![]()
@JanaK30 píše:
Poprvé jsem letos mrazila houby. Povařené, osušené, zamrazené. Zkoušela jsem je nyní, ale mají ve smaženici divnou chuť. Do jakých receptů používáte?
dělám to stejně a chuť mají vždycky stejnou jako čerstvé… jinak je dávám do polévky, do omáček, pod maso…
@Hanka1 tak však pak je taky tepelné upravíme, nejime je neuvařené ![]()
@katyna1984 píše:
@Hanka1 tak však pak je taky tepelné upravíme, nejime je neuvařené
Vsak jo, ale ja mam problem s tema miniaturnma slimackama od te doby co se mi jeden odnekud objevil a rozprsknul na panvi ![]()
Ja je mam rada i syrove, asi od doby co zkousim horčáky…
Dala bych si smazenici i z mrazenych
a v mrazaku uz ani houbicka… ![]()
Houby zamrazuji jen ocistene, omyte..vzdycky z nich pak delat smazenici a chutna stejne dobre jako z čerstvých.
Nebo delam zapecene testoviny s houbami, veprove na houbach, rizoto s houbami, houbova omacka, karabanatky, bramboracka, bramboračka 2 , šumavská bramboračka , kuba
![]()
@lucynka25 píše:
Houby zamrazuji jen ocistene, omyte..vzdycky z nich pak delat smazenici a chutna stejne dobre jako z čerstvých.
Nebo delam zapecene testoviny s houbami, veprove na houbach, rizoto s houbami, houbova omacka, karabanatky, bramboracka, bramboračka 2 , šumavská bramboračka , kuba
Mne ta chut na smazenici jeste nepresla a to mam dnes k obedu tatarak ![]()