Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahojky holky
,
zkousel nekdo pychavku zamrazit?ususit?ci jinak zpracovat?
Dik ![]()
Tchyne obri pychavky mrazi. Na platky a pak smazi. Nebo obali a pak zmrazi a az pak zmrazi. Na chut to nema vliv.
Holky, mám čerstvé houby a chci dělat smaženici. Jde udělat dnes na zítra do práce? Zkoušel někdo?
@Salorka píše:
Holky, mám čerstvé houby a chci dělat smaženici. Jde udělat dnes na zítra do práce? Zkoušel někdo?
Ne, houby si podus na cibulce, přes noc do lednice, dodelas ráno. Zase rozehrejes na pánvi a vejce.
@Salorka ja dělala na večeři a druhý den jsme dojidali několikrát v pohodě.
Ja to nemam rada, proste ty vejce v tom musi byt cerstva. Takze bych je dnes podusila jen okminovane na cibulce a s vejcema a osolene dodelala az zitra pred servirovanim…
@Hanka1 Přesně tak, když se to udělá dnes, pustí to šťávu. Ty vajíčka zhnednou od hub. Já bych si takové jídlo nebrala ani do práce, sobě ani nikomu nikam nebalila. Jsem naučená, že smaženice se má udělat a sníst ![]()
Navíc je to rizikové jídlo z hlediska pomnozeni salmonel a jiných bakterií. Běžně dělam, že ten základ na smaženici mrazím nebo nechám porci základu od večeře do snídaně v lednici, pokud ještě někdo chce. Potom to ale nikam neputuje, jen z pánve na talíř a sníst.
Houby nakrájené na silnější plátky / kousky vrazím do hrnce na rozpálený olej, lehce osolím a nechám vydusit vodu. Pak do sáčků do mrazáku - k nerozeznání od čerstvých.