Mrzí mě že mám děti rychle po sobě

Anonymní
15.7.22 19:44

Mrzí mě že mám děti rychle po sobě

Ahoj mám nějakej splín z okolí. První dcera byla plánovana, moc jsme se těšili. Druhá se povedla omylem skoro hned po porodu, a jsou od sebe 11 měsíců. Druhý těhotenství jsem si vůbec „neužívala“. Vesměs jsem jen přeprala hadry po starší dceři, a vycidila postýlku. Já vím že to jsou kraviny, jsem šťastná že ty holčičky mám. Ale teď v okolí a instagram plnej maminek co mají dovulete až tříleté dítko, a čekají druhé, či už se jim narodilo miminko. A já jim to prostě závidím. :? Zavidim jim to těšení, užívání si, chystání vecicek, těšení se. Já to druhé těhotenství prostě přeskočila. Ten pocit kdy už Vám to dvouletý dítko pomáhá a chápe. Mě se narodilo miminko když já miminko už jedno doma měla. Bylo to celkem náročný, a jsou opravdu jako dvojčata, stím že to mladší je min chápavější. Mají necele 2 a 3 roky. Řeším prostě kraviny, já vím. Ale nějak to na me dolehlo. Občas s manželem resim třeba že za rok až za dva třetí dítě, ale to si úplně neumím představit. Chtěla bych ho, na druhou stranu už budeme vypadat jako školka. :) Ani si nedokážu představit s takhle malými dětmi vyjít ven sama, nebo jet na výlet. :( Radu asi nepotřebuju, spíš trochu pokecat..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.7.22 19:51

No jo, ale v době kdy ty svoje děti odešles na střední budou ostatní pořád za váma. Pořád budou řešit ZŠ. Vyšší budete jednou s chlapem znovu užívat a ostatní budou za váma. Pořád budou ostatní řešit věci co vy už ne :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
15.7.22 19:51

Oprava prosím

• Citovat
  • Upravit
32215
15.7.22 19:58

Měla jsem to stejně jako ty…akorát před 30 lety…takže ještě jednorázové pleny, nerozmíchatelný Sunar… :mrgreen: kočár pro sourozence neexistoval…museli jsme čekat, až přijde manžel domů a půjde s námi…taky jsem si to neužila, byl to masakr…a navíc byli jako noc a den…jeden narozený v poledne, druhý o půlnoci :mrgreen: nesnášeli se odmalička, někdy si říkám, jak jsem to mohla přežít… ;) když byli chlapci v pubertě, pořídila jsem si ještě jedno dítko…a to jsem si teda užila krásně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
15.7.22 19:58

Jo, řešíte kraviny. Přestaňte čučet na instáč a važte si toho, co máte. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
15.7.22 19:59

@lucad77 neříká, že si toho neváží…ale postěžovat si snad může, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.22 20:00

Já mám třeba dvojčata a první rok dětí mám v totální mlze. U nás to bylo hodně náročné - předčasný porod, velké zdrav. problémy jednoho z dětí….. když jim bylo 6 rozhodla jsem se, že do toho půjdeme znovu a pořídíme si třeťátko. Strašně jsem se těšila, že si konečně užiju miminko. Ale už se bohužel nezadařilo (je to 3 roky zpět a teď už se na to necítím věkově). Hodně mě to mrzelo, ale pak jsem si v hlavě věci urovnala - mám dvě krásné děti a život s nimi je vlastně strašně fajn. A že nikdy nezažiju přirozený porod a tu pohodu s jedním miminke? Holt to tak mělo být….
Tím jsem jen chtěla říct, že spousta z nás má ten život trochu jinak než si to představovala. Snaž se to brát tak, jak to je a zbytečně se neužírej. A třeba si k vám nakonec i to třeťátko cestu najde :)

• Citovat
  • Upravit
24765
15.7.22 20:03
@Monchichik píše:
@lucad77 neříká, že si toho neváží…ale postěžovat si snad může, ne?

Může, já jí to neberu. A já si zase můžu nad takovými malichernými stesky omlátit hlavu o zeď. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
15.7.22 20:03

Proč si pořád všechny chtějí užívat těhotenství? :mrgreen: :mrgreen: ja si neužila ani první :mrgreen: a druhé? Synovi jsou 2 roky a lítat za ním s tím pupkem? Přímo lahoda teda.. :? Mít děti takhle blízko u sebe by se mi vlastně i líbilo, sice víc starostí, ale skoro najednou, žádné větší etapy.
Nahoď děti do kočárku/nosítka/auta a jeďte do lesa, rostou houby, přijdeš na jiné myšlenky, fakt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
15.7.22 20:05

@lucad77 no ono kdybys to žila, tak ti to malicherné nepřijde… ;) každý máme holt svoje problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
15.7.22 20:05

@lucad77 mě by zajímalo jestli jsou ty ženský tak natvrdly že dají na nejakej Instagram, vždyť se ví že to jsou akorát nastajlovany fotky…je mi tech zenských vlastně líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
15.7.22 20:06

@Scara já si právě to druhé těhotenství užila…potvrdili mi ho v pátém měsíci a porodila jsem na konci osmého…takže to byl fofr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
15.7.22 20:06
@Monchichik píše:
@lucad77 no ono kdybys to žila, tak ti to malicherné nepřijde… ;) každý máme holt svoje problémy…

No já bych se určitě neřídila podle instagramu, to vám garantuju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
15.7.22 20:07
@Lutern píše:
@lucad77 mě by zajímalo jestli jsou ty ženský tak natvrdly že dají na nejakej Instagram, vždyť se ví že to jsou akorát nastajlovany fotky…je mi tech zenských vlastně líto

Jo, mně někdy taky. Jsem ráda, že mě tohle míjí, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.7.22 20:08

Dvouletý ditko pomáhá a chápe. Nebo se taky pěkně vzteká, nestíháš mu, seš uštvaná i jako netěhotná natožpak těhotná. Jako fakt bych tu prezentaci na IG nepřeceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí