Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no takže…Někde v květnu, červnu bych chtěla otěhotnět a proto jsme se s manželem domluvili, že vysadím prášky, aby se tělo kapku očistilo, než „na to půjdeme“
Takže prášky neberu, ale buď s echráníme jinak, nebo si dáváme pozor. No a… poslední MS jsem měla začátkem ledna ( cca 6.1.). Od té doby tedy neberu prášky a MS stále nemám!!! Nikdy jsem neměla problémy s nepravidelností a to ani po vysazení prášků při prvním mimi. Test jsem si dělala a těhu nejsu. V čem to může být?
Dřív jak ve čt se k doktorce nedostanu, tak hledám pomoc tady ![]()
Bohužel, tohle HA dělává, než se tělo nastartuje, tak mu to může trvat. Vysadila jsi s přestihem, takže zkrátka ti nezbude než čekat na ms.
Zatím bych to nijak nehrotila, na vyvolávačku bych šla až jako poslední možnost, tělo se s tím musí hlavně porvat samo.
Já měla první cyklus po vysazení HA nějakých 50dnů a to jsem se počítala ještě mezi ty šťastnější ![]()
Mě po vysazení HA dorazila první MS až za 60 dnů a to po dvou injekcích agolutinu. Další pak přicházely postupně dřív, až se to ustálilo na 30-35 dnech. Trvalo to tak půl roku.
Takže je blbost, že bych otěhotněla? Prsa mě pobolívají, ale to mi občas dělalo i před MS…
Blbost to není, ale ani to není jisté. Já jsem po vysazení HA šla 50 DC na vyvolávačku a dostala jsem to až po těch 14 dnech, co říkal doktor. Takže jsem měla cyklus 63DC. Dnes jsem 31 DC a zatím neproběhla ani ovulace.
Takže tohle HA prostě dělá (před 2 roky jsem nebrala HA asi půl roku a bylo to v pohodě po 30-35 dnech)
Držím palce, ať se to brzy vylepší ![]()
Blbost to není, ale myslím, že spousta ženských může po vysazení na nějaký pravidelný 28denní cyklus zapomenout. Takže buď už ovulace byla, nebo bude nebo nebude vůbec, dalo by se to maximálně odhadnout, kdybys šla na utz a tam ti našli folikul, případně hodně vysokou sliznici.
Ozbroj se trpělivostí a neutrácej zbytečně za testy ![]()
asi budu za blba, ale… jak poznáte OVU? A když bych byla těhu, tak si změřím jako tam teplotu a kolik bych měla mít? Omlouvám se za změnu otázek zakladatelce…
No tak to jsu zvědavá, právě při prvním těhu nebyl po vysazení problém s MS, tak mě překvapilo, že by teď byl…
Anonymní píše:
asi budu za blba, ale… jak poznáte OVU? A když bych byla těhu, tak si změřím jako tam teplotu a kolik bych měla mít? Omlouvám se za změnu otázek zakladatelce…
Ne, bazální teplota se musí měřit každý den - každá žena má jinou, takže není žádný předpis, kolik by mělo být v těhotenství. Někdo je těhotný a má přes 37, někomu to vyleze s bídou na 36,6 a otěhotní - nejde o výšku teploty, ale teplotní rozdíly.
Ovulace se dá poznat různě, pomocí měření BT (ale tam spíš to, že proběhla), bolestmi břicha, ovulačními testy (tam zase naopak s předstihem), sledováním plodného hlenu, děložního čípku, někdo třeba i podle toho, že má v době ovulace větší chuť na sex ![]()
Ahojky, já jsem taky nikdy neměla problém s pravidelností cyklu, ale jak schválně když chci otěhotnět, mě ten cyklus zlobí. Po vysazení HA v létě, se mi MS stále protahovala, respektive ovulace chodila později a později. No munulý cyklus byl dokonce anovulák, a dostala jsem to po 63dnech, bez agolutinu. Teď mi došla ovulace tak 29DC. Pozdě ale přece! Takže čekám MS tak v 44DC, protože ta moje luteální fáze je 14dní. Víš, ta doba od 1dne MS do ovulace se může lišit ale fáze od ovulace do MS bývá u každé z nás plus minus stejná. Ale neměla by být kratší než 10dní, to by se vajíčko možná nestihlo zahnízdit. Jestli jsi měla dola pocit mokra, a pár dní na to tě bolelo břicho jak na MS, a pak jsi měla hlen takový lepkavý, je dost možné, že to byla ovulace. A ne blížící MS
Jinak být Tebou snažte se, není na co čekat, cyklus se Ti může ještě víc po… Já jsem ho první tři cykly po vysazení měla v pohodě, ale bohužel jsem se netrefily do správné doby. Možná bych Ti doporučila i měřit bazální teplotu, ať víš, zda ovulace chodí, nebo ne, a popřípadě kdy, aby jsi pak k té ovulaci mohla přičíst svoji lutaélní fázi a tak stopro budeš vědět, kdy máš počítat měsíčky ![]()
Já nedostala menstruaci po vysazení HA 4 měsíce, ale doktorka mě upozornila, že i tak mohu otěhotnět.
Lonette píše:
Já nedostala menstruaci po vysazení HA 4 měsíce, ale doktorka mě upozornila, že i tak mohu otěhotnět.
No, tak to je jasné, protože ovulace jednou určitě proběhne. Jednou prostě to tělo naskočí a bude fungovat normálně. Každá hold tu dobu má jinou.
Já vysadila prášky v květnu před dvěmi lety a nedostala jsem MS, jelikož jsem hned v červnu asi vychytala ovulaci a otěhotněla jsem. Trvalo mi cca 40-50 dní než jsem otěhotněla. ![]()
Ahoj,obnovuji diskuzi
V červenci jsem vysadila antikoncepci. Po poslední pilulce jsem menstruaci dostala normálně a další měla přijít tak nějak mezi 21-23.8,bohužel se tak nestalo. Vždycky jsem to měla pravidelný,i bez prášků. Po vysazení jsem pila kontryhel a užívala progesteronový krém,myslíte že by to mohlo být tím,že bych si to nějak rozházela?