Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Merim si BT a napadlo me tak ruzne merit, abych vedela co a jak. Vzdy merim hned jak otevru oci. Ale uz 2 dny pozoruju, ze i kdyz jen lezim, nehybam se a treba koukam na tv (aniz bych sla na wc) mam kazdych 15 minut o 0.1 stupne bt vyssi. Neni to divne? Dnes po probuzeni 36.6 a za hodinu uz 36.9. A to se da se rict nehybu- jen mrkam.
mrkvicek píše:
Merim si BT a napadlo me tak ruzne merit, abych vedela co a jak. Vzdy merim hned jak otevru oci. Ale uz 2 dny pozoruju, ze i kdyz jen lezim, nehybam se a treba koukam na tv (aniz bych sla na wc) mam kazdych 15 minut o 0.1 stupne bt vyssi. Neni to divne? Dnes po probuzeni 36.6 a za hodinu uz 36.9. A to se da se rict nehybu- jen mrkam.
a v kolik měříš? ona se totiž teplota zvedá ráno docela rychle, časem, ani nemusíš nic dělat.
zakladne pravidlo pri merani BT je zmerat hned po zobudeni. vsetky dalsie teploty su uz ovplyvnene.
Ty si mozno myslis, ze nic nerobis, ale teplotu ovplyvnuje uz len samotne rozmyslanie a telo celkovo inak pracuje, ked spi a ked si hore ![]()
Měřím kolem 7 ráno, Teď mám rotáka u bbičky, takže opravdu nikam nechodím, nevstávám. Mám právě zmatek jak zapisovat. Ono stačí, abych se vzbudila v 6:30 a teplota je úplně jiná
V tom případě mé měření +- 20 minut jak jsem si myslela, že to nemá vliv je totáně šatně- nemohu se na to spolehnout
Jak tedy měřřit a zapisovat?
Tak já měla prostě nařízený budík na 6, změřila jsem, zapsala, a spala dál..
Ono totiž to, co měříš, je sice teplota, ale nikoliv bazální. Bazální je jedna jediná, ta první po probuzení, +- v tu samou dobu (a dvacet minut fakt nic není). Takže změř po probuzení jednou, nedělej pokusy, nepočítej minuty a vteřiny a zhodnoť pak křivku jako celek. Ono dost často i BT měřená v naprosto stejnou minutu může sem tam ulítnout z mnoha jiných příčin a z jediné teploty nelze cokoliv vyčíst.
Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku ![]()
mrkvicek píše:
Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku
ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne? ![]()
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom ![]()
soldi píše:mrkvicek píše:ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne?
Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom
Právě že jsem teď v rozpacích. Včera jsem naměřila 36.6 a po 15 minuách 36.7 což už by znamenalo ovulku. I OVU testy byli pozitivní. Já neumím anglicky-nevyznám se v tom
No, pokud chceš mít přesnou křivku, tak nařiď budíka na cca 5:40, pokud tedy malý vsátá nejdříve v 6. Já mám takhle budíka na 5:50 a celkem to vychází, sice se říká, že to má být po 4 hodinách spánku, ale to nedám, malý se k ránu budí… ale už jsem vypozorovala, že to u mě žádný výrazný rozdíl neudělá, někdy vstávám ve 3, jindy po 4 a teplota OK.
mrkvicek píše:soldi píše:Právě že jsem teď v rozpacích. Včera jsem naměřila 36.6 a po 15 minuách 36.7 což už by znamenalo ovulku. I OVU testy byli pozitivní. Já neumím anglicky-nevyznám se v tommrkvicek píše:ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne?
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom
Kdy byli OVU testy pozitivní?
j.a.n.i1 píše:mrkvicek píše:Kdy byli OVU testy pozitivní?soldi píše:Právě že jsem teď v rozpacích. Včera jsem naměřila 36.6 a po 15 minuách 36.7 což už by znamenalo ovulku. I OVU testy byli pozitivní. Já neumím anglicky-nevyznám se v tommrkvicek píše:ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne?
6 a 7 února
Tak to mohla být ovulace včera nebo dnes… a kolik si naměřila dne? Jinak já měřím jen jednou, vždy ve stejný čas.
Dnes 36.7 ale nezdá se mi, že by byla 3 dny po pozitivním OVU testu- to je pozdě ne? 8. února byl už negativní
Koukni na to jako na celek, já si po x letech měření netroufla s nějakou jistotou ovulaci potvrdit dřív, než když byla teplota aspoň 2-3 dny zvýšená a jestli ti dělá rozdíl jediná desetinka, tak už tuplem ne. Změř jednou, zapiš tu teplotu a další měření proveď až další den v +- stejnou dobu, až budeš mít křivku, tak uvidíš ![]()