Každou chvíli jiná BT

163
10.2.12 21:27

kazdou chvili jina BT

Merim si BT a napadlo me tak ruzne merit, abych vedela co a jak. Vzdy merim hned jak otevru oci. Ale uz 2 dny pozoruju, ze i kdyz jen lezim, nehybam se a treba koukam na tv (aniz bych sla na wc) mam kazdych 15 minut o 0.1 stupne bt vyssi. Neni to divne? Dnes po probuzeni 36.6 a za hodinu uz 36.9. A to se da se rict nehybu- jen mrkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32915
10.2.12 21:30
mrkvicek píše:
Merim si BT a napadlo me tak ruzne merit, abych vedela co a jak. Vzdy merim hned jak otevru oci. Ale uz 2 dny pozoruju, ze i kdyz jen lezim, nehybam se a treba koukam na tv (aniz bych sla na wc) mam kazdych 15 minut o 0.1 stupne bt vyssi. Neni to divne? Dnes po probuzeni 36.6 a za hodinu uz 36.9. A to se da se rict nehybu- jen mrkam.

a v kolik měříš? ona se totiž teplota zvedá ráno docela rychle, časem, ani nemusíš nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
10.2.12 21:37

zakladne pravidlo pri merani BT je zmerat hned po zobudeni. vsetky dalsie teploty su uz ovplyvnene.
Ty si mozno myslis, ze nic nerobis, ale teplotu ovplyvnuje uz len samotne rozmyslanie a telo celkovo inak pracuje, ked spi a ked si hore :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 21:38

Měřím kolem 7 ráno, Teď mám rotáka u bbičky, takže opravdu nikam nechodím, nevstávám. Mám právě zmatek jak zapisovat. Ono stačí, abych se vzbudila v 6:30 a teplota je úplně jiná :-( V tom případě mé měření +- 20 minut jak jsem si myslela, že to nemá vliv je totáně šatně- nemohu se na to spolehnout :-( Jak tedy měřřit a zapisovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
10.2.12 21:42

Tak já měla prostě nařízený budík na 6, změřila jsem, zapsala, a spala dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.2.12 21:54

Ono totiž to, co měříš, je sice teplota, ale nikoliv bazální. Bazální je jedna jediná, ta první po probuzení, +- v tu samou dobu (a dvacet minut fakt nic není). Takže změř po probuzení jednou, nedělej pokusy, nepočítej minuty a vteřiny a zhodnoť pak křivku jako celek. Ono dost často i BT měřená v naprosto stejnou minutu může sem tam ulítnout z mnoha jiných příčin a z jediné teploty nelze cokoliv vyčíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 21:57

Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
10.2.12 22:05
mrkvicek píše:
Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku :-(

ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne? :lol:
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 22:08
soldi píše:
mrkvicek píše:
Tak když o tom tak přemýšlím-asi přestanu měřit. Někdy mě totiž malej vzbudí v 6, jindy v 7. To znamená, že nikdy nebudu mít přesnou křivku :-(
ale prosim Ta, hodina hore dole je v pohode, to zas nebude taky vykyv, si myslis, ze niekto sa budi kazdy den na minutu presne? :lol:
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom :D

Právě že jsem teď v rozpacích. Včera jsem naměřila 36.6 a po 15 minuách 36.7 což už by znamenalo ovulku. I OVU testy byli pozitivní. Já neumím anglicky-nevyznám se v tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.2.12 22:09

No, pokud chceš mít přesnou křivku, tak nařiď budíka na cca 5:40, pokud tedy malý vsátá nejdříve v 6. Já mám takhle budíka na 5:50 a celkem to vychází, sice se říká, že to má být po 4 hodinách spánku, ale to nedám, malý se k ránu budí… ale už jsem vypozorovala, že to u mě žádný výrazný rozdíl neudělá, někdy vstávám ve 3, jindy po 4 a teplota OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.2.12 22:10
mrkvicek píše:
soldi píše:
mrkvicek píše:
znac si do to fertilityfriend, ten Ti oznaci kedy si mala meranie ovplyvnene casom :D
Právě že jsem teď v rozpacích. Včera jsem naměřila 36.6 a po 15 minuách 36.7 což už by znamenalo ovulku. I OVU testy byli pozitivní. Já neumím anglicky-nevyznám se v tom

Kdy byli OVU testy pozitivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 22:11
j.a.n.i1 píše:
mrkvicek píše:
soldi píše:
mrkvicek píše:
Kdy byli OVU testy pozitivní?

6 a 7 února

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.2.12 22:27

Tak to mohla být ovulace včera nebo dnes… a kolik si naměřila dne? Jinak já měřím jen jednou, vždy ve stejný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 22:35

Dnes 36.7 ale nezdá se mi, že by byla 3 dny po pozitivním OVU testu- to je pozdě ne? 8. února byl už negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.2.12 22:37

Koukni na to jako na celek, já si po x letech měření netroufla s nějakou jistotou ovulaci potvrdit dřív, než když byla teplota aspoň 2-3 dny zvýšená a jestli ti dělá rozdíl jediná desetinka, tak už tuplem ne. Změř jednou, zapiš tu teplotu a další měření proveď až další den v +- stejnou dobu, až budeš mít křivku, tak uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí