Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem teda měla císaře, byl ale kvůli tomu, že se porod zastavil, příště doufám, že to zvládnu bez císaře. Bolest bude, teď máš analgetika buď z epidurálu nebo do žíly. Ale určitě ve vnímání bolesti bude hrát velkou roli, jak to celé vnímáš ty, podle toho co píšeš, císaře jsi chtěla a bereš to dost pozitivně, tak ani ta bolest nemusí být tak hrozná, mimi to všechno ještě zmírní
Doporučím, až budeš chodit, se snažit šetrně ale co nejdřív se narovnat, kamarádka se kvůli bolesti dlouho předkláněla, pak si to trochu zafixovala.
@renap píše:
Vy tomu věříte? Že se někdo zaregistroval sem, aby z JIP,5 hodin po sekci informoval cizí lidi, jak je to super?Měla jsem taky sekci, za mě super, ale člověk má fakt jiný myšlenky, než aby sepisoval sloh pro uživatelky jakéhosi webu. Trošku divný, ne?
Věř tomu, nudím se ![]()
Edit: četla jsem hodně diskuzi, kde psaly ženy, že to je bolest a tak jsem se rozhodla napsat, každý moment, chvilku, aby to bylo čerstvé a asi je to tím, že já se na císaře těšila jako dítě na Vánoce. A teď jsem dost v klidu a proč to nenapsal, to tu mám jen ležet a koukat do zdi? Mimi mi přinesou cca za 30 min a pak tu budu mít na JIP i partnera, tak večer až půjde vše zapít já napíši svoje pocity. Je to aktuální a píši co cítím. Nevzala jsem si noc na čtení ani mp3 tak se trochu nudim no ![]()
Příspěvek upraven 28.03.18 v 14:23
@Včelička992 píše:
Ja byla na JIPce 12 hodin. Me prebalovali, jak jsem jeste byla pod narkozou a celych 12 hodin take pravidelne, stlacovali bricho kvuli ocistkam, takze jsem byla stale v cistem. Prijde mi to jako normlani postup, byla jsem v cistem. V cem si tam byla ty?
Já na JIP nebyla., narkozu jsem neměla. Jako po porodu asi mi sestra vyměnila vložku, ale nekrvácela jsem moc, měla jsem spíš na mysli, že myslíš nějaké plenky na moč apod. ![]()
Ahoj
já byla na císař 2× ne na dobrovolný ale akutní sekcí a myslím že je to opravdu rozdíl jestli je plánovaný nebo akutní už jen kvůli pocitům a bondingu s miminkem… první císař byl pod epidur. anest. a druhý v celkové narkoze… no ten druhý byl mnohem horší a bolestivější ještě navíc uděli větší jizvu prtože bylo miminko zašprajcované v pánvi tak aby ho vůbec dostali ven… stavěli mě za 24 hodin samotné vstanutí neylo hrozné ale potom sem myslela že umřu jak to bolelo každý sed, kaýdý leh každý pohyb bylo utrpení pustili nás 4 den domů i s porodem a to byl masakr já sem nemohla vyjít schody nedej bože když se ti chce pšiknout ale to se dá ještě zastavit. já sem na sále trochu prochládla a trošku se zahlenila a jak se začali hleny uvolnovat ta se mi chtělo tak moc vykašlat ty hleny, že to prostě nešlo tak sem to musela rozdýchat no strašné…ted už je to skoro 4 týdny a už je to v pohodě občas jizva pobolívá k večeru po celém dni, ale snad se to brzo zhojí a bude to v ok. Být tebou doporučuji jizvu masírovat at ti nezvniknou srůsty zeptej se na to doktora při vizitě mě teda říkali masírovat určitě tím nic nezkazíš…
@renap píše:
Vy tomu věříte? Že se někdo zaregistroval sem, aby z JIP,5 hodin po sekci informoval cizí lidi, jak je to super?Měla jsem taky sekci, za mě super, ale člověk má fakt jiný myšlenky, než aby sepisoval sloh pro uživatelky jakéhosi webu. Trošku divný, ne?
Náhodou, mě jak dovezli na pokoj po CŘ (a dítě jsem zatím neměla u sebe), tak jsem hned měla v ruce mobil, páč tam nikdo nebyl, já se nudila a sjížděla jsem internet ![]()
Gratuluji, mě to bolelo jak čert asi 3 týdny jsem chodila ohnutá. Vytahování drénu lahůdka, epidurál na dvakrát píchaný taky lahůdka. Operace trvá hrozně dlouho a potom to teda sakra bolí.
@Leo44 neboj zachvíli ucítíš teplo v nohách a bolest v břiše ![]()
@belladonna píše:
Gratuluji, mě to bolelo jak čert asi 3 týdny jsem chodila ohnutá. Vytahování drénu lahůdka, epidurál na dvakrát píchaný taky lahůdka. Operace trvá hrozně dlouho a potom to teda sakra bolí.
Drenu? tak teď jsem to musela zkouknout a žádný nemám.
@Petistaaa s nohama již hybu, citim každý dotek, ale musím zaklepat nic tak nějak neboli, jen to tahá trochu. Ale asi je to opravdu tím, že jsem se na sekci těšila a tak to vnímám jináč
@Včelička992 píše:
Tak kdyz si mela cisare, tak si musela mit narkozu ne? Ano, davali mi plenky, ale ne na moc, ale na ocistky. Na moc jsem mela cevku.
Nee, měla jsem epidural, čili jsem vnímala vše akorát necítila nic od břicha dolů. Kvůli císaři narkoza nutná není, nejspíš proto jsem nebyla na JIP.
@Leo44 píše:
@Petistaaa s nohama již hybu, citim každý dotek, ale musím zaklepat nic tak nějak neboli, jen to tahá trochu. Ale asi je to opravdu tím, že jsem se na sekci těšila a tak to vnímám jináč
Přesně, podle mě tě nic moc bolet nebude. Já se na cř taky těšila a rychle a bezproblémově se hojila.
Můj císař, katastrofa. Akutní samozřejmě. Takže nějaké porodní bolesti už taky proběhly. Rychle píchnout injekci na částečné umrtveni. Ležela jsem, predemnou plenta, doktor pichl do břicha, jestli to cítím, říkám, že ne nějak extra a riznul. No totální pálivá bolest cítila jsem celý řez od začátku do konce. Říkám, že mě to bolí, a oni spíš cítíte tlak ne? Já říkám, ne bolí to a pálí. Se na sebe koukli a hned mě uspali celkově. Probudila jsem se na jip. Zima mi byla jak svina, pozvracela jsem se a měla jsme v krku hleny a nešlo vykašlat, protože to strašně bolelo. Pak sprcha, a to už jsem se dokázala narovnat ale já docela vydržím. Nejvíc mě na tom štvalo to, že jsem syna neviděla hned, jak se narodil.