Můj císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15151
28.3.18 16:16

@Leo44 a počkej až budeš vstávat a půjdeš na záchod. to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
28.3.18 17:09

Já po sekci taky prokecala celou noc se spoluležící a psala si na telefonu. On ten adrenalin taky udělá svoje. Měla jsem taky epidurál zavedený celý další den a ten právě tlumil ty bolesti, když ho vyndali tak jsem pak dostávala myslím nějaký jiný léky. Ale to vstávání a dojít si prvně na záchod to byla lahůdka. Další dny jsem tam dostala virozu, horečky, že jsem měla halucinace a kašlat jsem nemohla kvůli jizvě, tak to teprve byla legrace, když ti nechtějí vůbec nic dát. Takže operace a 24hodin na Jipu byli vlastně největší pohoda, protože předtím mi celý den vyvolávali, takže to vlastně byla i úleva.

• Citovat
  • Upravit
517
28.3.18 17:29

Měla jsem 2 císaře, první akutní a druhý plánovaný. Vpich epiduralu jsem necítila, ani cévkování (jen pocit, že se mi chce čůrat), na což mi chlop řekl: Ale ty už čůráš :lol: :oops:. Před operačním sálem cca půl hodina, vč. příprav, epidural apod., samotný císař max 10 minut, pak šití, 2 hoďky na pooperačním, kde mi furt měřili tlak a já se snažila mechtlit nohama, abych je co nejdříve cítila. Pak na pokoj, tam mi dovezli hned děti, které jsem zkoušela kojit - hlavně na boku, takže už tam jsem něco málo (píchnutí) cítila. V noci mě přišli umýt a dát nové vložky. Až tak jsem nešpinila, před šitím mě vyčistili, takže žádné velké očistky. Brzy ráno cévka fuč - taky jsem si toho ani nevšimla, a hurá vstávat a do sprchy. Snažila jsem se hned pomalu rovnat - hlavně nechodit v předklonu!!! Druhý den už sestry na chodbě nepoznaly, že jsem po císaři. Odmítala jsem i prášky na bolest. Zaštípalo to jen při prudkém pohybu a to štípnutí mě přinutilo zpomalit pohyb. Čeká mě třetí císař - snad. A doufám, že bude stejně pohodový jako ty 2 předtím. Jinak sex proběhl vždy už v šestinedělí. Tak přeji, ať máš rekonvalescenci také v pohodě a užij si miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
28.3.18 17:35
@jiti81 píše:
Měla jsem 2 císaře, první akutní a druhý plánovaný. Vpich epiduralu jsem necítila, ani cévkování (jen pocit, že se mi chce čůrat), na což mi chlop řekl: Ale ty už čůráš :lol: :oops:. Před operačním sálem cca půl hodina, vč. příprav, epidural apod., samotný císař max 10 minut, pak šití, 2 hoďky na pooperačním, kde mi furt měřili tlak a já se snažila mechtlit nohama, abych je co nejdříve cítila. Pak na pokoj, tam mi dovezli hned děti, které jsem zkoušela kojit - hlavně na boku, takže už tam jsem něco málo (píchnutí) cítila. V noci mě přišli umýt a dát nové vložky. Až tak jsem nešpinila, před šitím mě vyčistili, takže žádné velké očistky. Brzy ráno cévka fuč - taky jsem si toho ani nevšimla, a hurá vstávat a do sprchy. Snažila jsem se hned pomalu rovnat - hlavně nechodit v předklonu!!! Druhý den už sestry na chodbě nepoznaly, že jsem po císaři. Odmítala jsem i prášky na bolest. Zaštípalo to jen při prudkém pohybu a to štípnutí mě přinutilo zpomalit pohyb. Čeká mě třetí císař - snad. A doufám, že bude stejně pohodový jako ty 2 předtím. Jinak sex proběhl vždy už v šestinedělí. Tak přeji, ať máš rekonvalescenci také v pohodě a užij si miminko :kytka:

já to absolutně nechápu, čím to je? Vedením řezu? Nebo šířkou? Nebo jak tam roztáhnou ty svaly někomu třeba víc míň? Mě to bolelo opravdu hodně a ty jsi druhý den nechodila ani v předklonu. Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
28.3.18 17:47

Já mám za sebou 2 císaře, oba akutní. Jeden v celkové narkóze, druhý částečné uspání do zad epidural. První byl katastrofa, jak po operaci, tak pak i boj s kojením. Druhý císař byl lepší, první 3 dny byly ale nejhorší. Dvě děti mám, třetí dítě císařem už ne, děkuji stačilo mi. Ale jsou lidi na tom hůře po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
28.3.18 20:16

Večer

Tak a jak jsem slíbila píši dal.
Drobeček jsem na JIPce měla asi 2 hodiny, Miminko by mi tu ještě nechali, ale už se mi chtělo spát a tak jsem poprosila sestru, která ochotně miminko odnesla a potom kolem 22 zase přinese a nechá mi ji tu do 24.

Musím říct a zaklepat, že mimi hezky pilo, trochu jsem se polekala, protože pila a pak začala brečet a jak musím ležet tak ji nemůžu nosit ani vzít jak se mi chce, myslela jsem, že jsem udělala něco špatně, ale prý ne. Jen jak ji nemůžu dát odrihnout tak bolelo bříško. Hlavně mi přijde ten drobeček hrozně křehký.
Nešla jsem hned spát, ale počkala na vizitu a vzbudila jsem se, je to cca 10 minut.

Někdo tu psal o přebalování:
tak to nevím kde ležela, ale mě krom podložky a vložky nic nevymenila sestra a ještě jsem se tu nasmala u toho. :oops:

Vizita:
Doktorka zkoukla, promackla a prý super, ptála se zdá stahuje nebo ne a než jsem stihla říct, že ne tak už se s partnerem dala do řeči a já se jen usmívala. Vizita byla v 19:00 takže jsem hned usla. Nebýt sestry tak spím dal ???? (sestřičky i doktorky jsou milé ochotné a já ani nic nepotřebuji tak je zbytečně nevolam )

Bolest:
myslím, že jsem tu psala, že cca ve 4 jsem dostala něco na bolest, kvůli té předchozí injekci na staženi dělohy. Od té doby nic
Doktorka mi řekla, že je ráda, že jsem usměvavá a tak nějak celkově se tu Teda nasmějí, a řez? Neboli, teď přišla sestřička a něco mi dávala na otázku coto je, odpověď na bolest, abych prý spala.
Sice přišla a vzbudila mě, ale to nevadí.
Jen se všichni podivuji, že mě to nebolí a že bych ráda už vstala. To se zasmála i doktorka když jsem řekla, že se už těším na zitra ráno, až půjdu napokoj.

A já: úsměv na tváři, poprosím a poděkuji a klidně poděkuji i 5 za to, že mi vyměnila fizak nebo ten zavodnovac nebo jak se tomu říká a partner? Ten má za úkol koupit sestrám něco dobrého, za jejich úsměv na rtech a vlidnost.

Je pravda, že každý to vnímáme jináč, já si opravdu dokonale užívám každou chvilku co miminko mi tu nechají, sestry nechávají na jak dlouho chci. Mám tu partnera přímo u sebe, ( teď na noc ne, šel zapijet) a já jsem bez bolesti, nechci to zakriknout.
Nejspíš je to tím, že jsem opravdu se na sekci těšila a myslím si, že bych vaginální porod nedala. ;)

Omlouvám se za chyby. Mobil mi sám něco připisuje a hold nejsem dobrá v yi a vynecháváni a přehazování písmen souvisí s mojí dysfunkci to samé některá iy. Děkuji za pochopení a přeji Vám i všem maminkám dnešní krásnou noc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
29.3.18 07:11

@karkarka

Tak jsem vstala. Z postele a bylo to v pohodě, jen to si sednout moc nešlo, bříško táhlo, ale už jsem si došla do sprchy v primene poloze, takže bříško neboli a hlava se nemota. Sestra říkala, že je to super, že jiné maminky se krčí a sotva chodí a já si jdu jak nic. Teď hodně pít a pak ještě dojít vycurat a pak hurá na pokoj ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.3.18 13:35

@Leo44 hele holky, je CŘ opravdu taková hrůza a zakladatelka diskuze je těžká výjimka? :( Docela jsem v šoku, co tu některé píší za horory, hlavně ta pooperační péče

• Citovat
  • Upravit
45689
29.3.18 13:37

Já bych řekla ze je dost výjimka, mne to bolelo hodně a každého koho znám. Ale když se budeš těšit, tak to bolet nebude. ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.18 13:41
@Lalelale píše:
@Leo44 hele holky, je CŘ opravdu taková hrůza a zakladatelka diskuze je těžká výjimka? :( Docela jsem v šoku, co tu některé píší za horory, hlavně ta pooperační péče
Žádná hrůza to není, nechápu, jak někdo může psát, že cévkování je horor nebo že po císaři nemohl chodit měsíc. Jako ano, někdo může mít komplikace, ale jinak samotný výkon rozhodně nebolí víc jak klasický porod a poté jak to přijde k sobě bolí první dva dny hlavně pohyb. Pokud se dva dny poté nehneš z postele, dost omezíš bolest (na druhou stranu je potřeba se hýbat). Já teda radši bolest jizvy na břiše než mezi nohama. Kamarádka žila po porodu měsíc na nafukovacím kruhu, jizva po nástřihu se jí rozjela až ke konečníku a vyhřezlo jí střevo a sex odmítala asi půl roku a další dva roky ji bolel. No děkuji, pěkně, radši bikini řez a netknutný spodek. Navíc pokud císaře chceš, úplně jinak vše snášíš. Já ho měla na přání a vše bylo ok, hojení atd., ženský co na něm skončí po 15hodinovém porodu, mají akutní, jsou pak celé zklamané, že selhaly a celé si to v hlavě přenastaví tak, že se ve finále pak hůř hojí a celé to vnímají negativně. Za mě to žádná hrůza není - byť mě první vstávání a pohyb bolely opravdu šíleně, ale nedělej si iluze, že po normálním porodu tě nic nebolí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.3.18 13:44

@PaniBovaryovaaa já ho také chci plánovaně, protože co jsem tu četla o klasickém porodu, to jsem někdy musela tu diskuzi zavřít… něco jako popisuješ s tou kamarádkou, úplně strašlivé. Vesměs jsem všude četla, že císař je méně invazivní a nedávno byl někde rozhovor s doktorem, co říkal, že kdyby on byl žena, rodil by jedině císařem. Já nikdy nebyla ani na operaci, takže když tu ted čtu (pravda, dost škodolibé) posměšky, až si zakladatelka počká, jak ji budou přebalovat, jímá mě hrůza. Děkuju za názor. Je ta jizva pak hodně vidět?

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
29.3.18 13:48

@veria no kéž by :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
45689
29.3.18 13:51

Hele jizva vidět není, je schovaná v kalhotkach a já ji mám už úplně neviditelnou. Tenoucka bílá čárka. Ovšem okolo mi zůstala necitliva místa :nevim: ale to nemá každý a da se s tím žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.18 14:08
@Lalelale píše:
@PaniBovaryovaaa já ho také chci plánovaně, protože co jsem tu četla o klasickém porodu, to jsem někdy musela tu diskuzi zavřít… něco jako popisuješ s tou kamarádkou, úplně strašlivé. Vesměs jsem všude četla, že císař je méně invazivní a nedávno byl někde rozhovor s doktorem, co říkal, že kdyby on byl žena, rodil by jedině císařem. Já nikdy nebyla ani na operaci, takže když tu ted čtu (pravda, dost škodolibé) posměšky, až si zakladatelka počká, jak ji budou přebalovat, jímá mě hrůza. Děkuju za názor. Je ta jizva pak hodně vidět?

Tím přebalováním bylo myšleno, že ti sestra vymění vložku kvůli očistkám, což možná i dělají po normálním porodu. Rozhodně je to míň potupné než mít půl hodiny roztažené nohy před třema nebo kolika lidma a u toho hekat. Podle mě si ženský libují ve strašení a zveličování - pokud někoho císař nebolel (nebo jen tak nějak normálně) tak lže nebo má počkat ještě pár dní - podpora jak svině, místo aby byly rády, že to někdo dokáže prožít normálně, tak snad ještě závidí a mají potřebu ostatním říkat, jak velkou hrůzu utrpěly ony a že to určitě bez problémů nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.18 14:09
@veria píše:
Hele jizva vidět není, je schovaná v kalhotkach a já ji mám už úplně neviditelnou. Tenoucka bílá čárka. Ovšem okolo mi zůstala necitliva místa :nevim: ale to nemá každý a da se s tím žít.

Jj, jizva je dost nízko, ani v nejnižších kalhotkách vidět není a na délku má tak 9 cm. Moje teda je neviditelná jen zpoloviny - půlka krásná, druhá se zahojila keloidně, takže trochu vidět to jde, ale žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí