Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@renap
Měla jsem spinal, epidurál ne, to druhy co píchnou a člověk nic necítí během asi minuty. Ale pichala mi to na dvakrát, protože jsem poprvé lekla a ucukla jsem ji. ![]()
Edit: ale na posledních 10 minut na síti mě uspali úplně, chytla jsem trochu hystericky záchvat, ale to už jsi nepamatuji ![]()
@veria píše:
@PaniBovaryovaaa
Já opravdu dost pochybuju, že někoho to do hloubky rozřezaný břicho vůůůbec nebolí. Někoho víc někoho míň tojo, ale že by někdo vyskočil jak rybka úplně bez problémů, tak to mu moc nevěřím. Já neříkám, že jsem nemohla chodit měsíc, ale asi 2 dny to bylo hodně hustý a 14 dnů bolesti při vstávání atd dost velký. Do toho když má člověk skákat kolem dítěte a kojit (to mi šlo pouze v leže), nic moc no.
Kde sis zařídila císaře na přání?
Každý bolest vnímá jináč, mě začali poslici a dalo se mě přirovnat k čínskému zelí, taky tak zeleno bílá.
Mě bříško neboli, sestrám jsem si o injekci na bolest řekla osobně dvakrát. Jinak jsem byla na ty infuzi. Sestra z JIP mě chválila, že takhle maminku po císaři neviděla. Že většina skuci a neříká a já nic. Tak jsem byla trochu pyšná, ale nechci to zakriknout. ![]()
od psychiatra to budeš mít v každé nemocnici
@belladonna píše:
@Leo44 třeba je to těmi léky, líp ti zabírají, proto ale zvracíš, ale máš malé bolesti. Já měla veliké bolesti, ale zvracení žádné, ani náznaky nevolnosti. Ale buď ráda, že to dobře zvládáš.
Jsem, slyšela jsem tady od sester, že většina dost neříká, přes den už jsem neměla nic proti bolesti, jen na noc kvůli té hlavě. Jinak už funguji a teď jsem pomohla i mamince co byla po normálním porodu a říká, že Teda spodek a břicho je peklo. Ale, že se to dá přežít.
Nebolet mě tak hlava, tak už se jdu i někam projít a těším se na ráno, sestry říkaly, že ráno by měla hlava trochu ustoupit. Migrenama jsem nikdy netrpela, ale bolí mě to nad očima, hodně se snažím pít. Musím zaklepat, že už to nevyhazuji
.
Měla jsem po prirozenem porodu 3.stehy po nastrihu o kterých jsme skoro nevěděla…břicho nebolelo vubec
ale možná proto jsem SC snášela opravdu oproti ostatni maminkam těžce…
teď tu leží vedle mě 6.měsíční drobeček
a jsem šťastná, ze je díky CS v poradku. Přeji všem hl. zdravá miminka.
Tak nebýt ty hlavy tak včera jsme už doma, ale tak dneska nás pustili. Teď jsi zajdeme do cukrárny na kafíčko a uděláme jsi hezky den. Miminko je spokojený a většinou spinká.
Bolest jizvy neznám od prvního dne po císaři. takže již z Jipky hezky po svých a v plné kondici. Jediné co mě bolelo byly ty migrény.
Které prý můžu mít i déle jak měsíc a tak uvidíme. Odedneska budeme už doma
@Leo44 tý jo tak to si fakt hustá jestli si ještě chodíš po kafíčku a zákuskách ![]()
@Petistaaa píše:
@Leo44 tý jo tak to si fakt hustá jestli si ještě chodíš po kafíčku a zákuskách
Jsme byli je to úžasny den, když se člověk vrací domů a má sebou novou duši a úžasnou oporu jako je můj chlap. V kavárně nás už znají a tak na malou koukali. A ochotně obslouzili jako vždy ![]()
Nevidím v tom problém jít do kavárny, když se člověk cítí dobře.
ve středu už jedeme do Prahy a ukázat malou v práci u chlapa. A příští týden pojedeme asi na dva dny pryč už, bude to jen 200 km daleko, takže kousek. Dokud má muž volno tak si uděláme pár výletu. Ale ten má volno pořád jsem ráda, že Rd jsi budeme užívat napůl.
![]()
Přeji všem maminkám co byly nebo jdou na sekci ať to mají stejně pohodové jako já ![]()
Teda holky, hustý at to nebo ono, mě to čeká s dvojčaty v listopadu, tak tady dam vedet, jaky pocity a jak co bolelo nebo nebolelo. na migreny trpim i ted, a jelikož paraleny nezabiraj, tak mam povolen 1 ibalgin 400mg.. a ten zabere… ale pevně doufam, že to po porodu zmizí a já už budu mít od migrén doživotně pokoj.
takže na konci listopadu dam echo, jak to bylo u nás ![]()
a jinak díky vsem za informace o tom, jak to probíhá
pokud mi jeste někdo muze napsat co a jak, potažmo kde jste rodily, budu ráda - mě doporučili s dvojčaty Apolináře - ale přijde mi to tam jako továrna… necham si poradit. díky ![]()
Můžu doporučit Mělník a dr. krátkou fakt super a jizva u mě není skoro vidět. A to je to 7 týdnů. navíc neboli nic. Cítím se jako před těhotenství. Ani žádné záněty. Na tuto dr.jsem slyšela jen samé chválí a její lidský přístup je úžasný ![]()
@Leo44 napisu ti zítra soukromne
mam nejake dotazy a tak
neva?