Můj život s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.11.14 12:15

@j.a.n.i1 no,to jsem si uvedomila az po prvnim diteti…predtim mi to nejak hrozny neprislo..zmenilo se to s detma…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.14 12:18

@a12 bydlet s myma rodicema (ale taky bych teda nechtela) tak jim to narovinu reknu a budu klidne sprosta :oops: 8) ale tchanovcum se to rika hur a navic jsou strasne urazlivy, se jim nic nemuze rict a moc nechapou ani srandu, takovy suchari, co setri kazdou korunu :roll:

• Citovat
  • Upravit
36556
6.11.14 12:19
@Anonymní píše:
@Bábrdl ze mu trebas zavolam, jak mu je? jestli je to lepsi, co u dr.?napr. 8) :roll:

Tak aby ti osud nepřidělil snachu, co bude vyšilovat, že tchyně je psychouška, že muž má blbou virózu a ona mu furt volá, že už jí ten její mamánek štve, že neumí matce říct, ať neopruzuje, že to celé tchyně dělá jenom proto, aby naznačila, že se snacha o jejího synáčka nedokáže postarat, že asi vypne telefon…

Nevražit na tchyni můžeš za cokoliv, aby ses nedivila. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.11.14 12:21
@Anonymní píše:
nesnasim to tu, o tom, ze barak je prisernej by ti mozna rekl i muj manzel :lol: bydlet tu nechci, ale nemam na vyber..nemam kam jit.. nasi bydli v malym 3+1 tam bychom se v 5 nevesli… kazdy ma svoje starosti, ja mam zrovna s tchyni, ktera je prehnane pysna babicka

tak si vemte hypotéku a pořiďte si vlastní bydlení. Spousta lidi nemá ani ty rodiče, kam by se mohla nastěhovat a bydlí. Jenomže nastěhovat se ke tchýní a ještě remcat, jak otřesné bydlení má, to umí snad každý.
Opravdu nechápu tvoji drzost remcat na bydlení tchýí, ve kterém Ti umožnila bydlet, protože nemáš kam jít! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.14 12:22
@Anonymní píše:
nesnasim to tu, o tom, ze barak je prisernej by ti mozna rekl i muj manzel :lol: bydlet tu nechci, ale nemam na vyber..nemam kam jit.. nasi bydli v malym 3+1 tam bychom se v 5 nevesli… kazdy ma svoje starosti, ja mam zrovna s tchyni, ktera je prehnane pysna babicka

Od lidí, „co nemají kam jít“, by člověk čekal trochu vděčnosti :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
6.11.14 12:24
@Anonymní píše:

Kdyby nebyla pyšná, tak budeš nadávat, že se nezajímá. A to, že ji více zajímají vnoučata než syn je přece normální. Já jsem babička a nedovedu si představit, že budu objímat syna a dceru a ne vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61106
6.11.14 12:24
@Bábrdl píše:
Tak aby ti osud nepřidělil snachu, co bude vyšilovat, že tchyně je psychouška, že muž má blbou virózu a ona mu furt volá, že už jí ten její mamánek štve, že neumí matce říct, ať neopruzuje, že to celé tchyně dělá jenom proto, aby naznačila, že se snacha o jejího synáčka nedokáže postarat, že asi vypne telefon…Nevražit na tchyni můžeš za cokoliv, aby ses nedivila. :jazyk:

tak tohle ma muj pritel :mrgreen: mama mu sice vola jednou za dva tejdny po vikendu co u nich nejsme ale kazdej den mu posle tak 10 mailu, taky rikal ze uz ho to nebavi porad si psat s mamou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 12:26

@silvik.sk @Bábrdl ten barak tchyne teda rozhodne neni, patri manzelovi a tchanovi. tcyne ma stejny ho..o jako ja :lol: @Bábrdl neboj,budu dobra tchyne, vim to.. 8) 8) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
140240
6.11.14 12:27
@Anonymní píše:
@silvik.sk @Bábrdl ten barak tchyne teda rozhodne neni, patri manzelovi a tchanovi. tcyne ma stejny ho..o jako ja :lol: @Bábrdl neboj,budu dobra tchyne, vim to.. 8) 8) :jazyk:

ty si teda fandíš, že víš, že budeš dobrá tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
6.11.14 12:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky a maminky,

Mozna by to melo byt na denicek, ale ten nejde napsat anonyme. Chodi sem pribuzny a kamaradi a nerada bych, aby o mem problemu (pro nekoho neproblemu) vedeli.
S manželem jsem skoro 9 let, z toho 7 let bydlime v rodinnem domku s jeho rodici, všechno bylo v poradku a v ramci v pohode, dokud se nenarodilo první dite. Nyní uz mame deti 2. Když si to vezmu zpetne, tak uz vlastne tenkrat se o nas moc nezajimali, nebavili se s nami apod. Jakmile prislo dite, potrebuji ho nutne každý tyden videt. Ja je tolik uz ne, protože jsem na tchyni, jaksi uz alergicka, ale samotne je tam taky nedavam, je to pro me horsi. Napisu v bodech proc a co mi na tchyni vadi, co dela spatne a za co jsem vlastne diky tomu na ni alergicka, ikdyz normalne je docela fajn.

-když miminko plakalo u sestrenice v naruci, ona je první, kdo jde uklidnit a pochovat – idkyz jsem v mistnosti

• zarli na kohokoliv, kdo ma vnuky na hlidani, nez ona
  • když hlida moje mama, musí i ona, vezme si klidne na to dovolenou
  • strasne se detem vnucuje, evidentne ho babicka nejak nezajima, ale ona se musí porad vyptávat a volat si ho k sobe, popr. jeste pochovat, kdy teda nechce a chce dolu, tak ho porad drzi
  • rozmazluje je, jee ty si nevecerel (nechutnalo mu, nebo nemel hlad),tak si vem koblihu
  • dela ze me tu „zlou“ – ja bych ti to dovolila/ja za to nemuzu, to musí maminka
  • deti vidi každy tyden a i presto je strasne nespokojena a říká, jak je malo vidi
  • nikdy v tehotenstvi se mi nezeptala, jak mi je nebo co miminko v brisku a to i presto, ze hlidala a ja se vratila z poradny
  • svoje vlastní dite (manzel) lezel v horečkách a ani na neho se nezeptala, neprinesla ovoce, nic. Hl.co deti, jestli ty jsou v poradku
  • neobijima svoje vlastní dite, ani ho nepoplaca po ramenou, ale vnoučata by mazlila porad
  • jeji deti nemohly nic, vnoučata muzou všechno
  • diteti vynadam, placnu, ona ho pohladi
  • chteli jsme jit na vystavu do centra, na 2× pozadani pojdte s nami, pohlidate deti na hristi nam to bylo zamitnuto, ze s nima nepojedou přes cely město a nekde s nimi chodit
  • ale na pout 40km od domova ho vzali a museli sami.bez nas
  • bylo nam vytknuto, ze tamty a tamty sousedi jezdi s kocarkama, ze oni ne. Pritom jsme jim rikali i předtím a i potom, at jdou, ale to se jim nikdy extra nechtelo
  • chce hlidat jenom ona a zasadne u ni „dole“ v obyvaku a nejlepe bez nas
  • v lete za cely den nejdou na zahradu, jakmile vyjdme my, jsou u nas za 5s
  • deti jsou chudacci, když placou, když „vysavame“ nos nebo placou jen tak, to pribehne a houpe hned kocarek.

A ještě další a další věci, rodinny dům je hodne hloupe reseny, nemame vlastní vchod (ten snad bude na jare), tak když se jde domu, jde se „přes ne“ a kolikrat je musí muj syn pozdravit, nebo naopak, když jdeme ven. Takze nemůžeme normalne prijit nebo odejit a ona neumi rict jen ahoj, musí se hned ptat na x věci, přitom ho třebas videla minuly den.

Zkouseli jsme s nima o tom mluvit, ona mi rekla, ze je takova, ze je na „deti“ ale nesnazi se to v me pritomnosti nejak resit – krotit se. Ale ja se snazit mam a deti tam davat. Když jsme u nich, tak se s nami téměř nebavi, hrajou si s dětmi. Strasne nerada je tam davam a me pochopi asi jen maminky, co taky ziji v domku s tchanovci, protože maminky z bytu za to dali, nevim co, aby měli hlidani. Clovek totiž vždy chce to, co nemá.

Omlouvam se za delší příspěvek, ale trapi me to a uz nemuzu, je to asi pro nekterou z vas malickost. Pisu z mobilu, tak mi to občas naskočilo s diakritikou 

nerikam, ze ve vsem, ale tohle je presne moje mama… uz z ni silim… a v tom zbytku je to zase moje tchyne. moje matka se stara az nepricetne moc, dceru si uplne privlastnuje, naopak tchyne ji videla za 2 roky 2* a to jsme ji museli dcerujeste dovezt ukazat… o vlastniho syna (meho muze) se nestara vubec, za to moje matka o me az moc. vseho moc skodi… :zed:
ale vy byste se meli odstehovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.14 12:30
@Anonymní píše:
@silvik.sk @Bábrdl ten barak tchyne teda rozhodne neni, patri manzelovi a tchanovi. tcyne ma stejny ho..o jako ja :lol: @Bábrdl neboj,budu dobra tchyne, vim to.. 8) 8) :jazyk:

Jó, to víš žejo. Už teď jsi skvělá snacha, tak co bys nebyla úžasná tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.11.14 12:31
@Anonymní píše:

a co má být? Nastěhovala jsi se tam snad ty a ne tvoje tchýně, předpokládám, že už tam bydlela. Pořád nechápu, proč tam, teda bydlíš? Ono to asi tak zlé nebude, když jsi tam přivedla dvě děti, že jo. Rozhodně je to pohodlnější, než zvednout zadek a udělat víc pro svojí spokojenost.
A pokud tvoje tchýně chová k tobě stejné pocity, jako ty k ní, tak se jí ani nedivím, když o sobě prohlašuješ takové věci. Ty budeš opravdu výborná tchýně, to je znát už teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.11.14 12:32
@Anonymní píše:
Šmankote tak si běžte po svým do vlastního bydlení nebo do pronájmu! Proč byste měli pořád bydlet u rodičů? A pokud na to nemáte, tak si zkus přivydělat, nebo ať si manžel najde jinou práci. Vždycky to jde nějak udělat, vím o čem mluvit. A pokud k tomu nemáte chuť, tak hold musíte s manželem držet pusu a krok. PS: tchýně manželovi taky nezavolá jak je měsíc dlouhý a když už zavolá, tak se zajímá pouze o malého. Pomeranče a obejmutí bych od ní snad ani neočekávala a když k nim přijedeme, tak malého pořádně ani nemám u sebe a přesto ji mám ráda..To samé platí i u našich..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.11.14 12:33

Mě přijde, že máš na tchyni averzi, ale nechápu proč. Chová se stejně jako ostatní babičky. To, že řekne, já bych ti to dovolila, ale mamka to zakázala bys naopak měla brát jako pozitivum, protože nejde proti tobě. To, že neobjímá své děti… třeba to její matka také nedělala, takže to neumí a teď už je její syn velký chlap, takže jí to přijde třeba i blbé - vlastně, co bys psala, kdyby ho objímala a nosila mu ovoce při nemoci - je hrozná, protože se k chlapovi chová jako k malému dítěti a myslí si, že v době jeho nemoci se o něj nepostarám?
Holka, doporučuji jediné - vykašli se na toto - je to cesta do pekel. Dospěj a pochop - je to jejich babička, bude se chovat jinak než ty. Je to ženská, která měla výchovu jinou = bude se chovat jinak než si ty představuješ.
Je to starší žena = nemusí se jí chtít jet s vámi na výlet, jindy může mít nárok jet tam, kam se chce jí…
Zahrada - co tam má dělat člověk sám? Sedět, pít čaj a dojímat se nad krásou trávy? Asi se nudí, ale jak tam přijdou děti, tak jde za nimi = zcela logické. 0

Proč jí nebereš takovou jaká je - nemůže být zlá a hrozná, když vychovala takového príma chlapa, že sis ho zamilovala a vzala. Bydlíte u ní, tzn. chtěla vám pomoct, umožnit bydlet a ty si toho teď nevážíš. Vykašli se na to. Pusť děti k babičce, hoď nohy na stůl a relaxuj. Snad to starší už není tak malé, abys mu byla neustále za zadkem. Když to nenecháš dojít do pekel, bude se ti žít lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.11.14 12:39

Prijde mi to jako normalni babickosky syndrom :-) proste babicka no:-) co se tyce vychovy tak tam bud dusledna v tom se ti musi podridit. Mozna proto chce deti hlidat sama asi si pred tebou pripada jako pod drobnohledem. Ale porad je to jeste v pohode o me tchyne rekla ze jsem mrcha ktera si s jejim synem udelala decko protoze by me jinej nechtel :-) :-) :-) to ze syna nevidela dva roky a ze mu neposlala ani sms k narozkam to ji nevadi ale ja jsem ta plodnice deti :-) :-) :-) bud rada ze ma zajem a polida ti. Spousta maminek by za to dalo nevim co kdyby mely takovou moznost. ALE.. tezko soudit ani jedna z nas u vas nebydlime a nevime jak to je kazdy den :-) takze tezko soudit. Na druhou stranu kdyby si tu situaci nevnimala jako broblem asi to nebudes resit ze :-) ale verim tomu ze nekdy to cloveku leze na mozek zvlast pokud to ma denodenne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová