Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přiznám se, že jsem to ani nedočetla. No dle popisu normální babička, co chceš? Máš asi dva syny, takže vzpomeň si na tyto slova až ti chlapečci dovedou podobnou tobě. Jo, jo, ty se určitě dočkáš, když nedoveš být tolerantní.
Hele chapu ze si se chtela vypovidat ale takove stavy je hodne tezke popsat tak aby to ostatni pochopili. Myslim ze to ani nejde. Zadna z nas tady svama nebydlime takze si myslim ze nemame pravo te soudit co jsi za snachu. To co jsi popsala ze tu vadi muze ostatnim pripadat jako ze je tchyne normalni ale skutecnost muze byt uplne jina. Proto necekej ze ti tady poradime co s tim cestu si musis najit sama v tom ti nepomuzem. Ale pokud to jde vypust ty veci z hlavy a bud v klidu jste obe zenske se svyma nazorama tak je jasne ze se nebudete ve vsem shodovat. Ale bud k ni tolerantni a privri oci budes to mit jednodussi a pokud ma zajem at si hlida
a ten cas vyuzij pro sebe no ktera mamka to ma
zacni to resit az v pripade ze ty neco zakases nebo si nebudes prat aby se detem delalo nebo aby to delaly a ona to dovolovala a podryvala tvou autoritu stylem maminka to nedovolila tak ja ti to dovolim to pak zakroc. Jinak si uzivej chvilky volna a neboj deti casem zjisti kdo je maminka a kdo je babicka
a koho se ma poslouchat. Rozhodne proti ni nezbroj otoci se to proti tobe
@Anonymní píše:
nesnasim to tu, o tom, ze barak je prisernej by ti mozna rekl i muj manzelbydlet tu nechci, ale nemam na vyber..nemam kam jit.. nasi bydli v malym 3+1 tam bychom se v 5 nevesli… kazdy ma svoje starosti, ja mam zrovna s tchyni, ktera je prehnane pysna babicka
Ale jak to, že nemáš, když je to tak příšerný život? Udělej to, co většina dospělých tady - postarejte se sami o sebe! Vezměte si hezky hypo, třeba na dvacet let, a můžete být ve svém. Že manžel nechce? Pak mu asi bydlení tak příšerné nepřipadá.
Jinak babička se chová jako normální milující babička. A to poplácávání a opečovávání syna? No nezlob se, ale o nemocného chlapa se snad postarat můžeš Ty, ne? U vnoučat Ti péče vadí, u manžela bys ji brala? Ty prostě chceš, aby babička v jejich domě skákala jak Ty pískáš, a dokonce i na zahradu chodila jen podle Tvého rozhodnutí? No nezlob se, ale nepřeháníš?
Tak ja tiez nie som nadsena, ked mi chce dieta cpat niektora babicka sladkym namiesto jedla, alebo ked ja nieco zakazem a ona potom pred nim za to oroduje a ja z toho vyjdem ako ta zla. Je to na prasky, ked spolu byvate. Vidim to na sebe. Byvame tiez u svokrovcov, na ich dvore. Kym sme kazdy vo svojom dome, sice sa vidime kazdy den, ale je to celkom v pohode, aj ked mam nervy, ze malemu nieco zakazem a on chce utekat k babicke s vierou, ze ona mu to dovoli. Ale teraz nam maleho nevzali do skolky a viacmenej sme sa vsetci prestahovali do svokrovcov bytu na druhom konci republiky, kde nam ho do skolky vzali, lebo maly kolektiv potrebuje. No a v jednom byte si teda ideme na nervy vsetci, pretoze tam nikto nema sukromie, kazdy ma ine predstavy o vedeni domacnosti, ja mam pocit, ze ma len komanduje a nedozici mi ziadny vlastny cas s mojim dietatom, no cele zle. Tam mi vadia aj veci, ktore by mi doma nevadili. Este ze sa niekedy v januari tento experiment skonci, sice zas bez skolky, lenze sa stahujeme do noveho domu plus cakame druhe bejby a to sa uz neda cestovat 300 km hore dole. Inak by sa nase vztahy asi dost pokazili ![]()
Tak jsme dnes prijeli na vikend k tchyni a uz bych zas mohla jet domu
jeji druha veta byla ze je zvedava co bude jist malej az bude jist vsecko a budem bydlet sami kdyz varime samy blafy
hlavne ze od ni pritel nic neji a vsechno ma silene presoleny fakt strava pro dite ![]()
Já mám svoji tchýni celkem ráda, ale je teda strašně náladová…jednu chvíli je sluníčková a za pět minut je příjemná ja p.del. minule mi řekla, že ty děti pořád do něčeho mlátí, ať si je trochu hlídám, že tam nemusí všechno zničit..no mladší je 15 měs.,tak jako vysvětlí jí to.. a zase tak dramatický mi to nepřipadalo. když hudrovala dál, tak jsem sebrala sebe, malou a šla jsem vedle k bábičce(její mámě),pak jsme odjeli, ale rozloučili jsme se normálně, no problem. ona se od té doby neozvala. jako s mužem komunikuje, na děti se třeba zeptá, jak se mají…ale že by jí napadlo se ozvat vnoučatům, třeba přes skype-to ne, je to skoro 6neděl
jako mě je to jedno, mě to nijak nepálí, že je nevidím, ale mrzí mě to vůči holkám, že na ně babička takhle se. e ![]()
radši anonym. nevím, kdo sem chodí, že ![]()