Můj život s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
6.11.14 11:54

A ty ji s domacnosti pomahas? Jinak jestli ti neodpovida na pozdrav a nerika prosim a dekuju tak je teda nevychovana to zas jako jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
6.11.14 11:55
@Anonymní píše:
Ano, mas pravdu, vim to… :) chtela bych to i zmenit, ale je to uz tak moc, ze to nejde.. 8)

Odstehovat se nejde, nemame penize a hypoteku manzel nechce… :(

@Baby86 ja ten klid asi nijak nepotrebuju, manzel samozrejeme ten problem nevidi, vsechno dle neho v poradku :)

Tak to tě obdivuji :) Já jsem tedy s dětmi skoro pořád sama, ale jsem vděčná, že manželovo maminka si toho staršího vzteklouna vezme na chvíli ven. Jinak by mě asi omyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.11.14 11:56

Mně na jejim chování nepřijde nic neobvyklého :nevim: chová se jako babička, co je na tom špatného? Co by za to jiný dali…
Moje máma mi už taky několikrát naznačila svým chováním, že mně ani nepotřebuje vidět, nejdůležitejší je její vnučka a když jsme na návštěve u mojí babičky, tak se mnou se ani nikdo nebaví, furt koukají a obskakují vnučku. Prý je to (aspoň podle mojí mámi) naprosto normálné chování babiček :mrgreen:
Mně a mého muže bere, respektuje a bere nás jenom jako lidi, co jí vnučku přivezou k ní.
Mrzí to, ale neřeším to, vidíme se 2× ročně. A tobě radím stejnou vec. Pokud máš s tímto problém, odstěhujte se, budeš mít větší klid. Pokud tam bydlet chceš´(zřejmě ano, když tam jsi), tak to přestaň tolik řešit. Jak už jsem psala, tchýně nedělá nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
6.11.14 11:57

Neprijde mi to tak strasne. Bud rada, ze maji zajem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
6.11.14 12:03

Jak to myslíš s tím objímáním vlastního dítěte a poplácání po ramenou? To jako tvého manžela? Tak toto co řešíš jsou kraviny a ostaní vlastně taky. Vůbec se mě nezdá, že by babička byla hrozná. A ta poznámka o špatně řešeném domu, to je síla. Tak se odstěhuj, když se ti to nelíbí a budeš mít klid.Ty máš ale starosti. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 12:06
@Šarlota4 píše:
No prave proto, ze bydlite v jednom dome :mrgreen: jsem to nemyslela zle. Ale kdyz mate spolecny vchod, spolecnou zahradku tak ma babca bejt zalezla a vylezt jen ve smluveny den? A nejlepe se ohlasit predem?

to urcite ne, ale kdy my muzeme byt „sami“ ve 4 na zahradce u bazenu,? nikdy, porad nam musi asistovat,..prtiom za cely den nevylezou - mohli by, ze? to nejdou, ale jakmile nas slysi jdou za nami,resp.za detmi…

@SlecnaViii ano,je dospely, ale taky by mohla projevit trosku materskou peci, ne? preci jen je to jeji dite a je jedno, jestli mu je rok nebo 40?ja budu mit o sve deti starost porad… :)

• Citovat
  • Upravit
36556
6.11.14 12:07

Tak jo, jsem tady. :mrgreen: :cert:
Zakladatelko, tchyně se chová jako normální babička. Jako táhnout je někam na vaši zábavu, aby vám tam pohlídali a vy si mohli užívat? 8o To už mi připadá jako drzost.

Myslím, že jsi dost zákeřná a na babičku žárlíš. Už jenom to, „dětem se vnucuje, ona je ale nezajímá“, nebo výtka že se mazlí s vnoučaty a ne se svým dospělým synem. Tvůj táta se s tebou snad mazlí, nebo jak? Navíc, no a co, že chce hlídat u nich :nevim: Vůbec nechápu, v čem by jako měl být problém.

Ty bys chtěla tchyni jako neplacenou chůvu. Bude poslouchat na slovo, hlídat vám přesně, jak chcete v době a místě, kde se to hodí výhradně vám.

Počkej, až budeš sama babička-tchyně. :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.14 12:08
@Anonymní píše:
ano,je dospely, ale taky by mohla projevit trosku materskou peci, ne? preci jen je to jeji dite a je jedno, jestli mu je rok nebo 40?ja budu mit o sve deti starost porad… :)

A jak se ta starost bude projevovat? Snad ne tím, že se s ním a jeho rodinou budeš chtít vídat? 8o :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.14 12:10

No heled nezavidim. Muj partner mi taky navrhnul, ze kdybych do budoucna chtela muzem k jeho rodicum ( maji obri barak ), ale ja bych nesla ani za boha. Prave kvuli tehle averzi, kterou si clovek muze vypestovat. Jestli nemuzete pryc tak budes muset striktne nastavit pravidla a nebo to proste tolerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.11.14 12:10

My bydlíme v bytě právě kvůli tomu, abychom nrmuseli tohle řešit ani s jednou stranou rodičů. Bydleli jsme ve společném baráku s našima, tchánovci pár kilometrů od nás a věčně jsme se hádali. Nakonec jsme na druhé straně republiky a je nám fajn :-). Tihle je prostě normální chování babiček, které mě taky někdy štve, ale nemáme to pořád. Jde o to určit si priority. Buď bydlet na baráčku se zahrádkoz a sdílenými náklady na domácnost a tchýní věčně za zadkem a nebo se „omezit“ a jít si do vlastního. Lepší to nebude, znám to z dětství. Babičku s dědou jsme měli přes dvůr a i když je jinak super, tak byly s mamkou věčně v sobě..Takže jediné dvě řešení jsou zvyknout si, nebo se odstěhovat :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.11.14 12:11

Omlouvám se za chyby. Píšu ve spěchu a z mobilu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 12:12
@mojmira píše:
Jak to myslíš s tím objímáním vlastního dítěte a poplácání po ramenou? To jako tvého manžela? Tak toto co řešíš jsou kraviny a ostaní vlastně taky. Vůbec se mě nezdá, že by babička byla hrozná. A ta poznámka o špatně řešeném domu, to je síla. Tak se odstěhuj, když se ti to nelíbí a budeš mít klid.Ty máš ale starosti. :mrgreen: :mrgreen:

nesnasim to tu, o tom, ze barak je prisernej by ti mozna rekl i muj manzel :lol: bydlet tu nechci, ale nemam na vyber..nemam kam jit.. nasi bydli v malym 3+1 tam bychom se v 5 nevesli… kazdy ma svoje starosti, ja mam zrovna s tchyni, ktera je prehnane pysna babicka

• Citovat
  • Upravit
101720
6.11.14 12:13
@Anonymní píše:
to urcite ne, ale kdy my muzeme byt „sami“ ve 4 na zahradce u bazenu,? nikdy, porad nam musi asistovat,..prtiom za cely den nevylezou - mohli by, ze? to nejdou, ale jakmile nas slysi jdou za nami,resp.za detmi…

Tak v tom případě jste ale měli zvolit vlastní bydlení a nebydlet s rodiči… pokud s někým bydlím, tak je to prostě tak, že málokdy budu sama.

@SlecnaViii ano,je dospely, ale taky by mohla projevit trosku materskou peci, ne? preci jen je to jeji dite a je jedno, jestli mu je rok nebo 40?ja budu mit o sve deti starost porad… :)

Cože 8o to myslíš vážně, mateřská péče 40 letému chlapovi, sakra tvého syna bych nechtěla mít za partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 12:14

@Bábrdl ze mu trebas zavolam, jak mu je? jestli je to lepsi, co u dr.?napr. 8) :roll:

• Citovat
  • Upravit
a12
61105
6.11.14 12:14

My bydlime s myma rodicema a nasi se na malyho chodi divat kazdy den :nevim: prijdou z prace a hned jdou k nam nahoru a pomuchlaj se s prckem :mrgreen: spis teda tata mama je takova ze nam chce dat trochu toho soukromi ale tata se neudrzi ten hned leti nahoru :mrgreen: ale pobude jen chvilku a zas jde.. kdyz si chceme dojet na nakup nebo na stavbu tak mamce malyho nechame pohlida ho rada :nevim: to samy tchyne taky neni problem s pohlidanim ta je ale taky az moc ochotna :mrgreen: nejradsi by nas nekam vyhanela aby mohla byt s malym sama.. jet s nami na vylet a hlidat spici kocar ji taky nevadi.. my s pritelem a synovce behali po hrade a ona hlidala malyho v kocarku ale dobrovolne, jeste jsem ji rikala ze si vylet moc neuzila ze toho moc nevidela tak rikala ze ji staci kdyz muze koukat na malyho.. ale jinak zit pod jednou strechou bych s ni taky nemohla.. nevim teda jaka by byla kdyby jsme tam byli kazdy den ale o vikendu je to taky docela sila jsem tam jak paty kolo u vozu :mrgreen: malej zabreci ona tam hned leti, vyndava z postylky, chova, konejsi.. ona urcuje kdy bude jist, kdy se pujde koupat, kdy pujde ven atd. je rozvedena tak i steka kdyz jedem za tchanem a trochu se zdrzime 8o no takze te chapu s tchyni bych asi zit taky nemohla :nevim: nasi nam do vychovy vubec nemluvi, neleti k nam kdyz malej breci, dokonce si ho sami ani nevyndaj z postylky aby ho pochovvali :nevim: no ale stejne se uz tesim az budeme bydlet sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová